Hudba legálně

Co posloucháte, co doporučíte; rádia, koncerty, vlastní produkce

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 21. 12. 2006 22:27

Do topicu o finskem black metalu hodil Thoosah odkaz na stranky http://www.mp3sugar.com (stranky komplet v cestine), ktere nabizeji legalni download hudby za hoodne dobry peniz a tak se ptam: Má někdo z vás zkusenosti s touhle nebo podobnou sluzbou? Jak je na tom bezpecnost a dalsi zalezitosti? Je nekde nejaky hacek? Vzhledem k cene zhruba jeden dolar za cele album se mi nechce verit, ze by to bylo tak jednoduche...

Oproti cekemu i-legalne jsou soubory v MP3 (kvalita se lisi, ale klidne az 320 kbps)

Nebo jestli mate zkusenosti s jinou podobnou sluzbou, tak sem s tim :)
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod thoosah 21. 12. 2006 22:37

No ja vidim hlavni hacek v tom, ze soubory maji DRM (tusim, ze se to tak jmenuje - je to ochrana souboru proti kopceni), a tak si empetrojky neprehrajes na kazdem prenosnem playeru. Krome toho si musis stahnout licenci, takze lepsi je zustat u warezu a p2p (nechci nejak nabadat :D ) Ale kdyz uz neni neco k sehnani, proc to nekoupit :) Jinak diky, zes me uvedl v prispevku :) To se casto nevidi a nestava *thumbs up*
(¯`·.(¯`·.(¯`·.thoosah.·´¯).·´¯).·´¯)
thoosah
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 21. 12. 2006 22:40

Prolezl jsem ten web a o DRM tam nic neni, navic je tam jako dodatek napsano, ze soubory jdou vypalit... a kdyz uz to vypalim jako audio, tak i kdyby to DRM melo, tak z toho preci udelam mp3 bez DRM nebo ne? :hm
Moc do toho nevidim, tak me kdyztak opravte
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 22. 12. 2006 10:30

Tak posilal jsem jim tam mail, ve kterem jsem se jich ptal na DRM a tohle je odpoved:
Our files are simple mp3s without any DRM or something like that.
There's no protection or time limits.

Vypada to az moc hezky... :eh
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod thoosah 22. 12. 2006 12:10

Tak to je potom velmi dobre :) Myslim, ze az neco nesezenu, pujdu do toho zcela jiste.
thoosah
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ConPower 22. 12. 2006 18:00

Však vyzkoušej, za necelé dva doláče budeš mít na tomhle fóru jedinečnou zkušenost. :D
ConPower
Nadšenec

Odeslat příspěvekod thoosah 26. 12. 2006 20:15

Hezky clanek :) 160 alb IM, zajimave :))
thoosah
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 1. 1. 2007 13:36

Tak jsem po svatkach konecne doma a asi se na to vrhnu :)

EDIT: Tak prave jsem zaplatil a koupil prvni album. Platil jsem virtualni platebni kartou, transakce probehla bez problemu, hned po provedeni uz muzu stahovat. Jedina nevyhoda je ze se penize vkladaji najednou a to bud 20 nebo 35 dolaru (v druhem pripade davaji zdarma bonus 10 dolaru).
MP3 jsou kvalitni (v mem pripade je to variabilni bitrate - 160 - 320 kbps) a otaggovane
Uvidime jak se na to bude tvarit vypis z banky :)
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mobil-man 1. 1. 2007 17:37

ja myslim, ze tohle je opravdu dobra sluzba a ty pisnicky jsou za par korun . Narozdil od nejakych i legalne.cz atd. kde to,co tady das za jedno album, tam je za jednu pisnicku.
Navic je to tusim rusky...a co jsem cetl, tak oni na to maji prava, takze fakt dobry:D
Mobil-man
Nadšenec

Odeslat příspěvekod thoosah 3. 1. 2007 15:58

Kdyz uz jsme u te hudby legalne, docela zajimavy clanek dnesk vysel na zive -> http://zive.cz/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=132552 Co na ty americke bastardy rikate? Nezda se vam vyse pokuty ponekud prastena?
thoosah
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 3. 1. 2007 16:32

Jo taky jsem to cetl. Je to verbez, a tihle Rusove jim sahli na korytko...
Spis by me zajimalo jak to nakonec dopadne. Protoze Mp3sugar je taky ruska sluzba a podle jejich zakonu je to legalni... RIAA se to pochopitelne nelibi, protoze oni prichazeji o velike zisky z premrstenych cen a ryzovani na tech umelcich.
Podle me je ale tohle vyborne reseni. Nakup mp3 za lidovou cenu pomuze v boji proti piratum mnohonasobne vic nez vyhruzky RIAA
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod thoosah 3. 1. 2007 17:31

RIAA je akorat muze zalovat, to je vse, co muze udelat. Na ruske zakony jsou proste kratci. A navic 1 300 mld dolaru je hodne hovadina.. Takze udelali bububu a tim je vse u konce.

edit: Ťuhýku, 100% s tebou souhlasim! Tohle je skvela cesta, jak primet alespon male procentu lidi nakupovat hudbu legalne (alespon podle nekterych zakonu). Ty ceny jsou mnohem lidovejsi. Stahnu a vypalim (na cd, za ktere mimojine platim autorsky poplatek OSA, coz me teda vytaci).
thoosah
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 3. 1. 2007 18:32

No vsak, ja to vidim na sobe - mam to asi tri dny a na torrentu jsem od ty doby nebyl :-D Tricet korun za album jsem ochotnej zaplatit, navic jsou to kvalitni mp3
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod mickaelb 4. 1. 2007 15:32

Je to pekne, ale zajimalo by me, jak pak prokazete pri pripadne kontrole (nestava se casto, ale co kdyby) napriklad od policie, ze jsou ty skladby legalne zakoupene, a jestli bude policie tento obchod respektovat jako legalni ;)
mickaelb
Nadšenec

Další stránka