Nesnáším hiphop! Pojďte o tom pokecat!

Co posloucháte, co doporučíte; rádia, koncerty, vlastní produkce

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod ES0 28. 1. 2007 01:17

Tamasha píše:http://kadr.blog.cz/0610/50-cent-mel-byt-zastrelen

Obrázek

jo tak na tom bude asi tolik pravdy jako kdyz tenkrat o TATU asi jejich manazer "tajne" vypustil ze jsou lesbicky, chtel je udelat akorat zajimavejsimi

takze tady tomuto centovi zas nekdo poradil to s tim postrelenim, mozna ze casem se dozvime neco o drogove minulosti, nasilnickych rodicich, skryte homosexualite a to je myslim z bezneho kalibru jaky pouziva bulvar pro zvyseni zajmu o nejakou sracku vse
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod xaero 28. 1. 2007 01:37

van vren: myslim ze SlipKnot toho dokazali dost na to abych je mohl srovnavat s hammerfall ......!

mimochodem stejne nevim o cem tady furt kecame ... stejne nic nevyresime me proste nevezmete slipknot ja vam nevezmu death metal a hip hopperum nesebereme obleceni a rovny ksilty

k hot spotovi .... gothic rock (or 'Love Metal' as they prefer) mno oficialne to je gothic rock (ja osobne jsem myslel ze si to love metal odvodily fanousci z jejich alba) ..... :) a jinak jestli jsem se te nejak dotknul tak se omlouvam ale opravdu nevis o cem mluvis :).
K tomu filmu ... ano natocil o svem zivote film a ani si neumis predstavit jak mel tezkej zivot!!!! Schvalne se na nej podivej fakt doporucuju.
Canon 40D + Canon 50mm f/1,8 II + Canon 18-55mm
xaero
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Narcissus 28. 1. 2007 04:53

Pro ostatní metalisty - nečtěte to, příspěvek je pro Tamashu, nechci zase rozvířit celou diskuzi od začátku.

Tamasha píše:Jo, možná je v tom nějaká nadsázka, ale hip-hoper, kdyby si tohle přeetl, tak v tom tu nadsázku nevidí!! Jeho by to urazilo... A omlouvám se za to, že sem tahám romy. Ale prostě mi to přijde divné... Někoho nazívat mávající hnusný opice... Kdyby tam nebylo aspoň to slovo hnusný!! Beru, nškomu chování hoperů přijde, jako když mává opice, to by mohla bejt nadsázka, ale to slovíčko hnusný... to není hezký ;)

(To van vren): iquote="Narcissus"]Věnoval jsem kus svého čas Vám všem, kdo nemáte ty tb]hnusný máchající opicep/b] rádi, a vytvořil speciální thread. Snad servery Pauzy ten nápor vydrží. Tady pár rozehřívacích obrázků:
himg]http://www.partydomain.co.uk/d-commerce/media/large_21843.jpg[/img]Obrázek
Není co dodat, nuže do toho... :mrgreen:-/quote] - Mě tedy toto ani jako nadsázka nepžijde, ale prosim..../quote]

Tamashko! To jsi nepochopila! Já hiphop poslouchám asi deset let a nic na to nemíním měnit. Tento thread jsem schválně založil v této velmi ironické formě (asi moc). Já nejsem ten, kdo nazval rapery "máchajícími opicemi", na to je tady na fóru jiný rasistický kretén (bez prominutí). Pokud jsi četla celou tuto diskuzi, pochopila bys to. Oni tady ti metalisti jsou totiž maximálně směšní ve svých omezených hranicích vkusu, kdy plivou kolem sebe, protože metal přece hrajou nejlepší hudebníci. Jak už tady ale bylo řečeno - žádnému dobrému jazzovému muzikantovi metalisti nesahají ani po kotníky, ale to samé i hiphopeři! Já mám ale to štěstí, že jsem schopen si to uvědomit a neberu hiphop jako svou modlu. Moje hudební obzory jsou naštěstí trošku širší.
Kapišto? ;)

EDIT: Jakýsi učenec jednou řekl, že agrese je jen znakem vnitřní nejistoty, což je tak trochu analogické s některými entitami (a jejich názory) tady na fóru... :wink:
Naposledy upravil Narcissus dne 28. 1. 2007 05:16, celkově upraveno 1
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Narcissus 28. 1. 2007 05:10

Tamasha píše:A rozdíly mezi hip-hopem a rapem: V tom se taky moc nevyznám, můj šálek je R'n'B, ale každopádně: rap je spíše o mluvení... Ne o zpěvu, hip-hop taky, ale je tam víc melodic a rytmický hudby... V rapu jde o rytmus a v hip-hopuspíš o melodii... Takhle bych to asi shrnula, ale hodnostím en podle poslechu... Třeba 50cent (je v 1. příspěvku; 2. obrázek), takl ten není ani hip-hoper, ale spíš raper...o/quote]

Hiphop je označení pro celou kulturu. Tzn. oblékání, umění (grafitti), způsob vyjadřování, a samozřejmě hudba, pod kterou spadá mj. rap. No a rap - to jen technika vyjadřování (stejně jako zpěv), takže se nedá říct, že toto je spíš rap a toto hiphop. Takže kdo rapuje do hiphopové hudby - dělá hiphop. A kdo rapuje do rocku - dělá rock.
A 50-cent, ten nedělá hiphop, ale ostudu hiphopu, stejně jako 95% dnešních tzv. "hiphoperů". Pokud chceš opravdu tvrdý (nebo poctivý?) hiphop, poslechni si třeba Ice-T, album Return of The Real.
A to že 50-centa postřelili nebo co? To neřeš, protože každý správný raper je za život třikrát ve vězení za nedovolené držení zbraně, drogy a násilí, pětkrát je postřelen, případně dvakrát někoho znásilní. Je to jejich image, které je třeba brát s rezervou. Kdysi to tak i bývalo, ale dnešní rapaz (50-cent nevyjímaje) si na drsňáky z Harlemu jen hrajou.
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xaero 28. 1. 2007 05:36

Narcissus: :tleskani :tleskani skvely .... konecne to nekdo vystihl uplne dokonale :)
xaero
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hotspot 28. 1. 2007 10:18

xaero: Zatim mi jen porad dokola opakujes, ze vim ***** o tom, co mi tady intelektualne vysvetlujes... Ultra gangzta film kde na neho vsichni plivali a on si musel svoji karieru vydrit mi necpi, mne staci ze stavi image na tom pitomym postreleni... K tomu last.fm , tam jsem se dival jenom na nejcasteji pouzivanej tag coz byl love metal. A ke slipknotum - co podle tebe dokazali? Akorat vypoustej dalsi a dalsi CD ktery neprinasej lautr nic novyho, jen hudbu "jsme taaaak drsni, wow"...

Narcissus: Klidek, tady se nikdy nemluvilo o tom, ze byl death metal nejuzasnejsi hudba. Co se tyce slozitosti, nekteri hudebnici (technical death) ovladaji sve nastroje mistrne, jenze neni tolik lidi, kteri by to dokazali ocenit. A taky nevidim, ze bychom tu nekdy plivali na jinou hudbu nez metal - mozna ale taky narazis na drsny pubertaky, pro ktery je cokoli jineho nez Cannibal Corpse sra*ka... O tvych hudebnich obzorech nepochybuju, ale zbytecne se s nimi vyvysujes nad ostatnima. Co se tyce agrese, precti si posledni prispevky xaera kde mi nadava za moji demenci :) Jo a chapu proc jsi tenhle thread zalozil, ale nevyresi se tim v podstate nic ani po padesati stranach...
hotspot
Přeborník

Odeslat příspěvekod van vren 28. 1. 2007 10:38

xaero: Co konkrétně dokázali Sliknot?? Pokud je chceš srovnávat, tak bych si nevybíral zrovna Hammerfall. Ti totiž svým albem Glory To The Brave v podstatě způsobili znovuzrození heavy metalu. A s tím se Slipknot opravdu rovnat nemohou.
Narcissus: Klid chlape. Nejspíš jsem dle tebe ten rasistický kretén já a nic neudělám s tím, aby sis myslel něco jiného. Ovšem nemusíš hned nadávat na všechny metalisty.
be obscene... be be agressive
van vren
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hotspot 28. 1. 2007 10:42

A vite co, ja si ten film sezenu, kdyz uz mam tenhle rank. Jedinej rapovej film co jsem kdy videl byla 8 Mile, to bylo v podstate o tom samym, tihle umelci asi oplyvaji ohromnou scenaristickou invenci... Na CSFD to ma rozhodne zajimavy komentare od kulturne zalozenych lidi.

Tak na tento film sem se strašně moc těšil a potom co jsem si tu přečetl ty zajívamé komentáře tak jsem byl i zvědavý a taky si myslím že je škoda že ten film nebyl u nás v kině.Každej kdo se aspoň trošku zajímá o Hip-Hop tak ví že 50 cent ( i když je komerční ) tak dělá dobrý Hip-Hop a jeho herecký výkon v tomto skvělým filmu mi dokázal že by z něj mohl být i herec.Film je opravdu skělý , celkem i reálný a drsný.Moc se mi to líbilo a určitě si to najde možná místo v mých TOP20 filmů.Ještě bych se měl zmínit o výborném sountdtracku který je nabitý dooost dobrými pisničkami.Joo a taky bych neměl zapomenout SEPP: vyliž si p*del a nechápu co sem pleteš G-unit.Každý kdo má rád Hip Hop by tento film měl určitě vidět.Doporučuju.a/quote]

Jen bych chtěl říct seppe, proč ses na to vůbec koukal? Čekal jsi *****? Tak ses na to nemel divat. A rap ti asi nic neříká, že?Jasně je to 134 minutovej klip ale zatraceně dobrej . . . Takže pro seppa a lidem mu podobnejm: VYSERTE SI OKO ! ! ! KDYŽ SE VÁM NELÍBÍ RAP TAK NA TO NEKOUKEJTE /quote]

Obrázek
hotspot
Přeborník

Odeslat příspěvekod Narcissus 28. 1. 2007 11:16

hot_spot píše:Narcissus: Klidek, tady se nikdy nemluvilo o tom, ze byl death metal nejuzasnejsi hudba. Co se tyce slozitosti, nekteri hudebnici (technical death) ovladaji sve nastroje mistrne, jenze neni tolik lidi, kteri by to dokazali ocenit. ... O tvych hudebnich obzorech nepochybuju, ale zbytecne se s nimi vyvysujes nad ostatnima.

Já jsem právě nepsal že metal je nejlepší hudba, ale že jej hrajou právě ti mistrní hudebníci. A v návaznosti na to, že hiphop není hudba, je to celé směšné, protože z obecného hlediska jsou daleko lepší hudebníci (technicky) než metalisti. Proto jsem též zmiňoval ten svůj obzor, kterým jsem se nechtěl povyšovat, jen ukázat, že z celkového náhledu na hudbu si ten metal zas tak vysoko nestojí.
quote="hot_spot"]Co se tyce agrese, precti si posledni prispevky xaera kde mi nadava za moji demenci :)

To jsem nečetl, protože jestli jsem si zběžně všiml, bavíte se o Slipknotech, což neznám, a o hiphopových filmech, což jsou sra*ky - a že jsem jich už pár viděl (tedy v marné naději, že snad existují i dobré :)).
equote="hot_spot"]Jo a chapu proc jsi tenhle thread zalozil, ale nevyresi se tim v podstate nic ani po padesati stranach...

Já vím že nevyřeší :D, jen jsem chtěl, ať se nesnášeči hiphopu soustředí do jednoho threadu a neotravujou v jinak pokojných diskuzích o hiphopu, a taky proto, ať se můžu občas rafat :D.
yquote="van vren"]
Narcissus: Klid chlape. Nejspíš jsem dle tebe ten rasistický kretén já a nic neudělám s tím, aby sis myslel něco jiného. Ovšem nemusíš hned nadávat na všechny metalisty.c/quote]

Žádný stres, ty to nejsi. I přes naše přestřelky tady vypadáš z mého pohledu rozumně, takže pohoda :).
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Weslo 28. 1. 2007 11:59

ty jo..člověk si zajde na pár dní do hospody a tady se to celkem rozjede... :D

MarkFX píše:Základem kritiky nám řikala učitelka, je že se v té problematice kritik musí vyznat, a myslím že ti naši "metaláci" se v Hip hopu moc nevyznají, ale kritizují ci to jde, ba ho přímo nesnáší podle názvu threadu :-) e/quote]

jo jo přesně takhle to vidím taky....nejhorší na tom je to že oni si myslí že když se ti líbí hip hop tak si panák typu Eminem se širokejma kalhotama a rovnym kšiltem....a plnou hubou drsnejch keců o ničem... :pozor2 což ovšem není pravda ...

b]50 cent[/b]

hot_spot píše:Juu, to je ale dlsnak. Ja myslel ze pravej gangsta je ten kterej kazdymu mava pred nosem kverem a je mu jedno jestli ho zastrelej. Tak vazne, tyhlety "prosel jsem si peklem" zase nesnasim ja, ocividne to cpe vsem jen aby vypadal kchul...

van vren píše:Jinak celkově k 50Centovo oblečení se vyjadřovat nebudu, ale co proboha má znamenat ten kříž. Odkdy je on křesťan? Dle mě je to jen další důkaz pozérství a to mám tedy radši nagelovaného diskanta, který si na nic nehraje.
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hotspot 28. 1. 2007 12:35

Narcissus píše:Já jsem právě nepsal že metal je nejlepší hudba, ale že jej hrajou právě ti mistrní hudebníci. A v návaznosti na to, že hiphop není hudba, je to celé směšné, protože z obecného hlediska jsou daleko lepší hudebníci (technicky) než metalisti.c/quote]

Ono je to s tou muzikantskou vyspelosti slozitejsi, pro nekoho je to 30minutový kytarovy solo a pro nekoho 5 minut nepretrzityho kvakani do rytmu... A jak uz jsem psal, nepopiram ze i v hiphopu se vyskytuji nadani muzikanti kteri se nepromenaduji v Bravu jako kchul postreleny motofokos a snazi se delat hudbu poradne. A jestli ty si pod slovem metal predstavis Slipknot nebo Evanescence, ani bych se ti nedivil, ze jsou pro tebe hiphoperi lepsi muzikanti. Ale kdyz se soustredis ciste na technickou stranku ty hudby a pustis si treba nejaky album od Death, uvidis, ze takovy songy se vycucat z prstu proste nedaj, at uz k nim mas jakykoli odpor.
hotspot
Přeborník

Odeslat příspěvekod MarkFX 28. 1. 2007 13:37

no tak o těch kokůtcích na Weslové fotce si fakt nevím co mám myslet... To už fakt Hip Hop miluju!!!
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 28. 1. 2007 15:11

Huhuu, chvili jsem tu nebyl a jak se to pekne rozjelo. Neda mi to a postnu si. Nejdriv slipknot pro xaera. Slipknot jsou jen obycejni numetalovi kasparci v maskach, kteri predstavuji tu rekneme "agresivnejsi" alternativu hodnouckeho numetalu typu Linkin Park. A za tim si stojim. Kdyz budes chtit, doporucim ti lepsi alternativu :)
MarkFX, Weslo a zas je tu ta image. Me to neprijde divny, natoz zvraceny (ale ja jsem prej uchyl). Je to proste show pro lidi. Ale narozdil od kasparku slipknot, tohle neni kalkul, nehrajou si (alespon ve vetsine pripadu) na drsnaky a satanisty. Vetsina lidi to ma v hlave docela srovnane. Pokud narazite na krev, doporucim Haemorrhage, propagatory stylu zvaneho goregrind. U toho si smlsnete a zanadavate, jaci ze to jsou magori :wink:
[quote="Bobroněnko";k těm počítačům a metalu: v PC NIKDY nedocílíte toho, co dělá kapelu výjimečnou - tedy zvuk a "feeling". strojově přesně zahraje s metronomem na uších každej blbeček, ale naučit se kolem něj "plavat" tak, aby to pořád bylo tempo ale ne přímočaré, je to nejtěžší, co může na hudbě být. OSOBITÝ STYL se tomu myslím říká. O/quote]
Diky, to je presne to, co jsem chtel predtim rict
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod xaero 28. 1. 2007 16:21

Ťuhýk: Hmm doporuc zatim zkousim poslouchat korpiklaani a je to sice hezky posluchatelny ale zatim si neumim predstavit ze bych to poslouchal nejak aktivnejs ale zatim jsem slysle jen par pisnicek .... ale jinak zajimavy slouceni dvou stylu. K tem maskam ... proc myslis ze si slipknot jen na neco hrajou ty je snad znas osobne nebo si je to slysel rikat??

hot_spot: lolky ... nevim ale me to tak agresivni neprislo ... jestli tobe ano tak se omglouvam :) ... kdybys hral cs tak vis ze to neni mysleno tak doslova :) tam se to taky pouziva kvuli kazdej kravine :)
Jinak s tim co SlipKnot dokazali se nebudu namahat protoze vim ze by jste to zase nejak zkritizovali ... :)
xaero
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xaero 28. 1. 2007 16:35

Jen tak ke slipknotum pro anglictinare:

Slipknot is currently one of the most popular musical bands of the contemporary music scene with violent stage performances. Their albums and home videos have achieved Platinum-sales status, with Grammy indications in the "Best Heavy Metal" and "Best Hard Rock" categories for songs from all three of their albums. They recently won the 2006 Grammy for Best Metal Performance with their song 'Before I Forget'.

Zdroj: Last.fm[/i]
xaero
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka