Nesnáším hiphop! Pojďte o tom pokecat!

Co posloucháte, co doporučíte; rádia, koncerty, vlastní produkce

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Narcissus 5. 5. 2007 18:56

Andrew_R píše:Rap is part of a larger entity we call hip-hop, which is a culture.
Hip-hop n., an American cultural movement composed of four main parts: breakdancing and graffiti art along with two more well-known aspects known as hip-hop music; they are rapping (emceeing) and DJ-ing.

:mrgreen: :mrgreen: A neříkám toto celou dobu? :mrgreen: Sorry, čteš sice anglické encyklopedie, ale jsi mimo.

mquote]Rap v., the act of saying rhymes to the actual beat of the music.

S tím souhlasím, je to další z věcí, které se ti snažím vysvětlit už déle, jen jak už jsem psal, nemusí to být jen "beat of the music", ale i jednoduše "beat" ;)
quote]Rap pioneer and sage KRS-One says simply, "Rap is something you do, but hip-hop is something you live."

To už jsem taky psal svými slovy: rap je technika, hiphop je styl, a proto hiphopová hudba je... ale už mě to unavuje.

jquote="Andrew_R"]Mám pokračovat?t/quote]

Ne :mrgreen:, ty už prosím tě radši nepokračuj...
(nebo aspoň ne do doby, kdy mě budeš poučovat mými argumenty.)
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Andrew_R 5. 5. 2007 20:19

Tvé odpovědi jsou jen argumenty ad hominem, to je problém, díky čemuž toto nemůže být diskuze.

František Koukolík, Jana Drtilová: Život s deprivanty II: základy stupidologie, Praha, 2002 napsal:"q
Útok na člověka (argumentum ad hominem) - logický klam

Místo argumentace hodnotí jejího předkladatele.

* To se dalo od recidivisty čekat.
* Té práci se nedá věřit, napsal ji jen proto, aby ho nevyhodili ze školy.d/quote]
:arrow:
[quote="Narcissus píše:
Jsi teoretik zmatený v praxi, kde neumíš nabyté znalosti uplatnit.n/quote]
Narcissus píše:Nestavěj se prosím do role toho znalého a vysvětlujícího, když jím nejsi.m/quote]
Narcissus píše:To mě těší, ze své vysoké znalecké pozice ses dostal i k citům. /quote]
Narcissus píše:možná ti dodá do života něco, cos ještě nepoznal.Pak možná přestaneš být k ostatním rtuťovitý a zjistíš,...A možná poslechem této hudby pochopíš i víc, než ti diktují free encyklopedie, které jedním dechem hltáš. Tak, toliko profláklých, pseudointelektuálních keců.c/quote]
A kde máme nějaké zajímavé argumenty? No, nic moc.

Problém dost často je v tom, že lidi o tom nic nevím. Když se jich zeptám, co ví, řeknou mi, co slyšeli. Nechci vědět co slyšeli, ale co vědí. A kde se to mají dozvědět, když nic nikdy nepřečetli? Narážka na enciklopedie je mimo, jelikož chceš-li znalosti, pak je musíš hledat.
-------------------------------------------------------------------------------------
Nakonec to naposledy shrnu:
-quote]rap: genre of African-American music of the 1980s and 1990s in which rhyming lyrics are chanted to a musical accompaniment; several forms of rap have emerged

Překlad: Rap: b]styl[/b] Africko-Americké b]hudby [/b]z 80. a 90. let s rytmickou lyrikou která je "skandována" do hudebního doprovodu; postupně se objevilo několik forem rapu. ai](pozn. do rapu patří i doprovodná hudba, která nikde není definována)v/i]
Ty říkáš: rap je jen ono "skandování", přitom ve svých odpovědích záměrně ignoruješ reagovat na...
equote]Some maintain that rap is a kind of music

Hip-hop: styl života. Citovat nic nebudu, dal jsem to sem asi 10x. Skládá se z pěti směrů, přičem hudební směr se jmenuje rap.
Ty říkáš: Hudební směr hip-hopu se jmenuje hip-hop.

Dá se detekovat, že jsi ten, co jenom slyšel, ale řekni mi co víš a odkud to víš.
To say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod andels 5. 5. 2007 20:50

Co ja vim, tak vsechny media, hudebni servry, casopisy zamerene na hudbu urcite pouzivaji vyraz Hip-Hop, v okoli ti vetsina dotazanych na otazku "Co posluchas?" odpovi "Hipec, Hip-Hop, Hop" V zivote sem od nikoho neslysel Rap. Kazdy si tomu rika jak chce a ty ses proste rozhodl striktne rozdelit dva podobne zanry. Jdi se svymi radoby memorialy, rozumostmi ci pravidly pro uvadeni zanru muzes jit tam, kde te uz nekolikrat poslali. Predpokladam, ze jsi castym navstevnikem.
andels
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Andrew_R 5. 5. 2007 21:29

V okolí skutečně slyším od 14letých holek, že poslouchají hip-hop. A budeš se divit, od lidí co o tom něco ví, nejenom něco slyšeli, slyším, že poslouchají rap. Asi se ti to zdá jako narušení tvé dokonalé teorie, že lifestyle je hudební směr, ale podívej se sem a řekni mi, kde je tam tvá hiphopová hudba? Vidím jen kolonku rap. Pokud však za směrodatné považuješ T-music, pak se není čemu divit.

Jestli jsi si nevšiml, já tyhle žánry nerozděluji. Ono možná nevíš, o čem píšu, protože to nejsou dva podobné žánry. Poslouchá se jen jeden.

Podívej se kde jsi. Jsi na fóru. Tady se diskutuje. Tvé argumenty ad hominem "Jdi se svymi radoby memorialy, rozumostmi ci pravidly pro uvadeni zanru muzes jit tam, kde te uz nekolikrat poslali." je naprosto trefná v označování většiny diskuzí za žumpy.

Věděl jsem moc dobře, že tohle, co budu psát, moc lidí neunese. A proto se mi do toho moc nechtělo. Teď jsem ale připraven to obhájit :twisted:
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Narcissus 6. 5. 2007 10:50

Andrew_R píše:Místo argumentace hodnotí jejího předkladatele.e/quote]

Hm, ovšem sám jsi teď hodnocením hodnotícího dostál stejné úrovně, nemám pravdu? :D
Nicméně - jak čekáš, že budu reagovat? Podívej se na svůj styl příspěvků a možná pochopíš (ne, nepochopíš... :D ).

rquote="Andrew_R"]Věděl jsem moc dobře, že tohle, co budu psát, moc lidí neunese. A proto se mi do toho moc nechtělo. Teď jsem ale připraven to obhájit /quote]

Co si o sobě myslíš?? Už jsem ti to naznačoval, ale - řešíš hovadiny jako každý ukřivděný zneuznaný pseudoznalec čehokoli (jo jo, zase tě soudím), ať si každý pojmenovává hudbu jak chce. V celkovém důsledku je to ta poslední věc.
Vybalil jsi angličtinu (jo, jsi světák), pak jsi zkusil latinu (jo, jsi intelektuál) a co bude teď? Vysázej tady klidně dalších šest jazyků, ale pro mě jsi chudák, který jednoduše nepochopil smysl hudby. Jak čtu příspěvek od andelse, vidím že jsi asi známá firma.
Jednoduše: tys neuvedl nic, co bych nemohl "unést", jsi nedůležitý. Pro stromy nevidíš les. Chybou lidí jako jsi ty je nedostatek sebereflexe. Proč tě ostatní nechápou a neberou není dáno jejich nízkou odborností v tom kterém směru (jak si myslíš), ale něčím co souvisí s tebou. Popřemýšlej.

Na toto už fakt nemám chuť, tohle hádání mi zabírá můj čas. Teď sice řekneš, že jsem z nedostatků argumentů útočil na tvou osobu, hodíš citaci na další psychologickou knihu a uvedeš tři maďarské odborné termíny, ale je mi to fuk. Víš co jdu dělat? Pustím si hudbu PRO RADOST.
A abys viděl, že nejsem hlupák ale taky intelektuál, dám ti echo na jednu výbornou knihu:

Lobel Arnold: Kvak a Žbluňk jsou kamarádi, Albatros
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Narcissus 6. 5. 2007 10:55

P.S. smál jsem se zdejším metalistům, kteří plivou na hudbu okolo sebe a přitom se pohybují jen ve svém úzkém hudebním mantinelu. Ale pořád mají něco velmi důležitého a cenného, co ty nemáš - hudba je baví, poslouchají ji a mají ji rádi.
A na diskuzních serverech je (i všechny jiné) hudba spojuje. Ty si hudbou způsobuješ bariéry mezi tebou a okolím. Což nebylo jejím původním určením...
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Andrew_R 6. 5. 2007 12:23

Pěkná přednáška. Pokud dál hodláš diskutovat o mé osobě, založ si na to vlastní thread. Zde prosím pouze k věci.
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hotspot 9. 5. 2007 17:50

Trocha zelizka do ohne, dneska jsem nasel jedno stary Bravo tak jsem si zavzpominal a nasel jsem tohle:

Obrázek Obrázek

Narcissus: Nonono, nehrot to zase. On tu nekdo plive na veskerou nemetalovou hudbu? A hudebni rozhled hodlas soudit podle toho, co clovek momentalne posloucha?
hotspot
Přeborník

Odeslat příspěvekod ES0 9. 5. 2007 18:32

hot_spot: hehe, to je dobry " šperky, peníze, luxus..." me to pripomina toho angelscootera :D
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod hotspot 9. 5. 2007 18:41

Angelscooter byl snad jeste vetsi vymastenec, ten byl pro zmenu pernamentne zhulenej :D
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
Přeborník

Odeslat příspěvekod Narcissus 11. 5. 2007 05:36

hot_spot píše:Narcissus: Nonono, nehrot to zase. On tu nekdo plive na veskerou nemetalovou hudbu? A hudebni rozhled hodlas soudit podle toho, co clovek momentalne posloucha?

Máš pravdu - plivali jenom na hiphop.
Hudební rozhled soudím podle toho co člověk poslouchá (ne jen momentálně), a jak soudí ostatní hudbu (nebo i jak soudí ostatní hudbu vzhledem k tomu, co on sám poslouchá).
P.S. a chci jen zase doplnit - metal si poslechnu též - proti této hudbě samotné nemám nic.
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kurcatovium 12. 5. 2007 16:00

Narcissus píše:P.S. a chci jen zase doplnit - metal si poslechnu též - proti této hudbě samotné nemám nic.m/quote]

Hujáááá :D Já taky ne :)
kurcatovium
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hotspot 12. 5. 2007 16:47

Tak jsem si zas dneska votevrel jedno gangsta Bravicko vole pyco, sem tam zas neco nasel ty vado:

Obrázek
hotspot
Přeborník

Odeslat příspěvekod iwigirl 12. 5. 2007 16:51

Dostal se mi dneska do ruky drsný antihiphop song (zpívané česky), zájemci si pište do pošty o link :-)
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod suk 12. 5. 2007 17:00

iwi to klidne napis sem ne? a pokud ne tak mi to pls posli pres pm;)
suk
Sherlock Noha 2010

Předchozí stránkaDalší stránka

Zpět na Hudba