Super, takže jsem pobavil a zároveň splodil nesmysl. Děkuji, že jsi mi to ty, znalý, osvětlil.
A napíšeš už tu správnou definici nebo si jen budeš honit triko?
Moderátor: Moderátoři Pauza.cz
...Historically, rap music comes from hip-hop culture...
Narcissus píše:[i](drsné - už jsi to ukázal svým třináctiletým kamarádům, se kterýma hulíte brčka před školou?)To say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Narcissus píše:Takže kdo rapuje do b]hiphopové /b]hudby - dělá hiphop. A kdo rapuje do rocku - dělá rock.o/quote]
Andrew_R píše:Narcissus píše:Takže kdo rapuje do b]hiphopové /b]hudby - dělá hiphop. A kdo rapuje do rocku - dělá rock.o/quote]
Co to je hiphopová hudba? ňuf ňufNemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
- Narcissus
- Nadšenec
Andrew_R píše:Napiš co je to hiphopová hudba. To je to, co nechápu já. Když do ní někdo rapuje, tak se to jmenuje jak? A když nerapuje, tak je to co?e/quote]
Co je hiphopová hudba ti fakt nemůžu vysvětlit. Stejně jako poznáš klasickou hudbu, poznáš rock, nebo house, tak stejným způsobem poznáš hudbu hiphopovou. každý styl má prostě svá pravidla, podle kterých ho jsi schopen identifikovat. Hudba se slovy popsat nedá.
Hiphop je označení pro celou kulturu, pod kterou spadá mimojiné hiphopová hudba (a též rap samozřejmě). Ale - podmínkou hiphopové hudby NENÍ rap. Ten může v hiphopové hudbě být a nemusí (a pořád to bude hiphopová hudba). Aby se to zamotalo - v hiphopové hudbě se může i zpívat. Rap, stejně jako zpěv není vázán k tomu kterému stylu. Red hot Chilli Peppers - rapujou, ale hiphopová hudba to není ani náhodou. Hrají rockovou hudbu a rap si "vypůjčili" z hiphopové kultury.
Zkusím to nějak shrnout - rap je produktem hiphopové kultury, ale může se použít v jakémkoli jiném stylu, a přitom si ten který styl uchová svou podobu, nedostane se do něj nic hiphopového.
kquote="Andrew_R"]A co když existuje jen rap a hip-hop je jen podvědomě vžitý název pro cokoliv, co udělá negr, přitom je to jen označení pro celou kulturu. Něco jako říct, že kdo dělá beatbox/breakdance/graffity/DJing, dělá hip-hop, logicky to není nesmysl, ale neříkáme to.s/quote]
Samozřejmě že říkáme beatbox, graffiti atd. Je to natolik specifická část celku, že musí mít své pojmenování jako vše všude jindeTakoví ti profesionální beatboxeři sice říkají, že beatbox nepatří do hiphopu, že je to samostatný směr, ale to není pravda - jen ze sebe dělají co nejsou, a beatbox samotný je hudebně příliš chudý na to, aby byl samostatný. Je to jen další z produktů hiphopové kultury.
Ty názvy rapů co jsi psal jsou jen pojmenováním různých hudebních větví celé hiphopové kultury. stejně jako je množina Metal obsahuje trash-metal, death-metal atd. atd. A že jeden rapuje tak a druhý tak? Je to to samé jako když jeden zpívá tak a druhý tak. Každý má svůj styl. ale rap je pořád rap a zpěv je pořád zpěv. I když je rychlý, pomalý, vysoký, hluboký...
quote="Andrew_R"]Když někdo rapuje do kytar, tak neznamená, že dělá rock, ale stále rap... Pokud dělá i sobě produkci, tedy v tomto případě doprovod na kytary, tak dělá rock... /quote]
S tím souhlasím, ale to už se bavíš o jendotlivých osobách ve skupině (kytarista, zpěvák, raper, DJ), já řeším celý projev kompletně.
equote="Andrew_R"]...jako Komplot Mojej Reči - jaký hudební styl to tady je? Rap - rýmování do rytmu hudby.h/quote]
To je ono! Tady máš nesmysl. "Rap - rýmování do rytmu hudby" - ale jaké hudby?? Až když zjistíš do jaké hudby, tak zjistíš i hudební styl - právě nezávisle na tom rapu! Kapišto? Toto je klíčová věc - tak se snaž
No a na závěr určitě nějaké to rýpnutí:Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus píše:Stejně jako poznáš klasickou hudbu, poznáš rock, nebo househ/quote]
Naprosto bych neměl problém popsat tyto styly, pokud to nejde u ui]hiphopové /i]hudby, tak je to trochu podivné.
Hip-Hop je životní styl, kultura. Skládá se z čtyř/pěti směrů. Kde je tam di]hiphopová /i]hudba?Wiki píše:genre of African-American music of the 1980s and 1990s in which rhyming lyrics are chanted to a musical accompaniment; several forms of rap have emerged
Není to to, co hledáš? Kde je jakákoliv řeč, oTo say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Are they terms for the same thing? No, says Davey D, nationally renowned hip-hop historian. He acknowledges that some people think rap is a more frivolous form of hip-hop, but thinks ''that's a false definition. One is part of a whole. Rap is part of a larger entity we call hip-hop, which is a culture.''
Hip-hop n., an American cultural movement composed of four main parts: breakdancing and graffiti art along with two more well-known aspects known as hip-hop music; they are rapping (emceeing) and DJ-ing.
Rap v., the act of saying rhymes to the actual beat of the music.
Some maintain that rap is a kind of music, whereas hip-hop is a lifestyle — one that includes rap, break dancing, DJing, and graffiti art. Rap pioneer and sage KRS-One says simply, "Rap is something you do, but hip-hop is something you live." "/quote]
Mám pokračovat?t/quote]
Andrew_R píše:Není to to, co hledáš? Kde je jakákoliv řeč, o hiphopové hudbě? Není tento popist přesně to, co si pod pojmem hiphopová hudba představuješ? Jestli ano, pak je to ale Rap.j/quote]Přítelíčku, já nic nehledám - TY hledáš. Já hiphop (pro tebe "rapovou hudbu") poslouchám už nějaký pátek a svůj názor na něj už mám.
nquote="Andrew_R"]Co na to nechápeš? Rap není jen rýmování, ale rýmování do rytmu hudby. Není definován styl hudby (porovnej oldschool Názov Stavby, retoro AMO, tvrdý KF, future SuperCroo...).u/quote]
Odpověď jako výše: já nemám, co bych nechápal. Nestavěj se prosím do role toho znalého a vysvětlujícího, když jím nejsi. Pár poznámek - rap je rýmování, ale do rytmu (tedy ne vždy do rytmu hudby). "Není definován styl hudby" - ano, to jsem se ti snažil vysvětlit už déle
tquote="Andrew_R"]Mám tě rád-/quote]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků