Slováci, jakou hudbu (slovenskou) posloucháte?

Co posloucháte, co doporučíte; rádia, koncerty, vlastní produkce

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Xenie.Výborná 5. 11. 2005 20:14

Tenhle dred nemyslim ve zlem. :)
Zajima me, jestli je ted na Slovensku nejaka zajimava skupina, zpevacka, zpevak..., ktery je u vas vniman, jako uzasny objev a my v CZ ho nezname, proste jeste o nem nevime.... :)
Mam pocit, ze naposledy nam byla jako objev nekdy pred 3 lety naservirovana Jana Kirschner....
Xenie.Výborná
Čtenář

Odeslat příspěvekod cevrik 5. 11. 2005 20:40

Deep purple, Rainbow, Black Sabbath, Garry Moore, Pink Floyd, a potom slovensky, rumunsky a gruzinsky folklor.
cevrik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iwigirl 5. 11. 2005 20:43

Xenie: ja teda nejsem Slovak, ale co treba takovi No Name? Ja vim, ze je nekdo nemusi, ale nektere pisnicky z jejich posledniho alba jsou pekne..No ale asi to je tim, ze se mi obecne slovenstina opravdu hodne libi :)
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod cevrik 5. 11. 2005 21:01

Na 99,9 percent s tebou suhlasim ale No name Obrázek to asi nie. Na druhej strane, je sympaticke, ked sluchovo postihnuty produkuje muziku. A ten chlapec z Košic ju fakt produkuje. Mali by sme si brat vzor.
cevrik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cache 5. 11. 2005 21:07

Hex, Le Payaco, Druzina

cevrik: pozeram, ze dalsi navstevnik co rad uraza a vyvolava flame..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cevrik 5. 11. 2005 21:32

cache píše:Hex, Le Payaco, Druzina

cevrik: pozeram, ze dalsi navstevnik co rad uraza a vyvolava flame..
Mozno mas pravdu. Ale v tomto specifickom pripade sa mylis. Pozeram na tu tvoju diskoteku, nie si ty nahodou moja 9 rocna dcera?

//a: zmaznuty text nesuvisiaci s temou
cevrik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cevrik 5. 11. 2005 21:43

aby som bol teda v ramci nazvu temy, tak folklor. Bez umeleckej patiny. Ospraedlnujem sa za predchadzajuci oddtopic, zle som cital nazov tem, odflakol som to. Dam si na to pozor
cevrik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hondaq 5. 11. 2005 21:58

a co takhle Horkýže Slíže ... i když ty už tady zná dost lidí...
Válka je mír. Svoboda je otroctví. Nevědomost je síla...
Hondaq
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cache 5. 11. 2005 22:17

cevrik píše:Mozno mas pravdu. Ale v tomto specifickom pripade sa mylis. Pozeram na tu tvoju diskoteku, nie si ty nahodou moja 9 rocna dcera?

A duplom vyvolavas flame (takze mam pravdu) - co myslis tou diskotekou? No uved co sa tebe paci, nech si aj ja vymyslim nejaku urazku.

Ak narazas na hex/le payaco, tak ak si myslis ze je to hudba mladej generacie, tak ta lutujem. Kupodivu su to velmi dlho existujuce kapely. Ak narazas na Druzinu, tak ta tiez lutujem, ze ti world music nic nevravi..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Návštěvník 6. 11. 2005 00:11

napisane by cevrik:

Dobre chlapci, zmazali ste co ste zmazali. Pokracujem tu:
... je to banda hrbatych narkomanov v kapucniach. To nemam z telky alebo magazinov. Ja tych chlapcov poznam z osobneho kontaktu. A vratim sa k mojej dcere (9), ktorej samozrejme nihilizmus spominanych rachytickych fetakov imponuje. Ma na to narokk. Ma 9. Toto nie je flame. To je stanovisko. Neprisiel som sem kvoli flame.

2modi
Som zastancom razantnych moderatorskych zasahov. Budem rad, ked modi zasiahnu proti prispevkom, propagujucim drogy, chlast, a s tym suvisíaci zivotny styl.

Bol som ucastnikom svatby jedneho clena zo spominannych kapiel. Cache, keby si tam bol, nikdy by si nenapisal ten zoznam kapiel. Neviem, kto si a ty nevies, kto som. Mam dobry dovod, aby som potieral drogy a javy s nimi suvisiace. NIe som Jozef Mak, Cache. Milion.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cache 6. 11. 2005 01:06

Anonymní cevrik: Mas pravdu, neviem kto si ty, ale hexakov osobne poznam (dokonca ma jeden z nich viezol na zakovic open) a viem ze ziadny narkomani to ani nahodov nie su.
cache
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Plexisklo 16. 12. 2005 18:07

Jo jo, este tu nikto nespomenul kapely ako su Desmod, IMT Smile a pod. Osobne No Name, sa u nas za nejaku skvelu kapelu nepovazuje, takze ja ked ich pocujem tak prepinam... :)
Opel Vectra Caravan 1,8l 2005 a Honda Accord ´95
Plexisklo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod freeface 31. 12. 2005 23:47

Zo slovenskych interpretov mam najradsej Richarda Mullera(toho u vas asi poznate :-) ) a ludi, ktori kedysi boli okolo neho. Teraz uz nie su a je to skoda. Takze su to pani muzikanti ako Andrej Seban, Oskar Rozsa, Marcel Buntaj.
Vobec skuste mrknut napr. na http://www.bizarrepublic.sk , je to zaujimava skupina ludi, takym leadrom, alebo najznamejsou osobou je Maros Hecko, skupina okolo neho, alebo skor by sa dalo povedat projekt hudobny, ktory tvori on a dalsi muzikanti sa vola Home made mutant. Vydali uz 2 albumy.
Dalej vsetky projekty Oskara Rozsu, napr. Sextet, Barflies. Solovky Andreja Sebana. To je jednoducho pre mna muzika #1 na Slovensku.
FREE FACES. Ako by som mohol zabudnut. Skupina, ktora bohuzial neexistuje, (ale nikdy nehovor nikdy). Tvorili ju vyssie menovani, teda Seban, Rozsa, Buntaj, Hecko. Zacal som ich vnimat, asi od roku 1998 z radia ragtime (tiez uz bohuzial zaniklo) . Vtedy som si myslel, ked som ich prvykrat pocul, ze je to nejaka zahranicna skupina a ... nebola.
No a na adresu No Name, Elanu a podobnych nezmyslov, ktora sa k vam bratom Cechom dostavaju od nas, mozem len povedat, ze taketo skupiny vobec neodrazaju sucasnu slovensku hudbu a hanbim sa za ne.

Dalej mozem spomenut male vydavatelstvo http://www.slnkorecords.sk. Skuste tam nakuknut. Dalej trebars kapely ako Hudba z Marsu, Smola a hrusky. Ono z tych, co sa u nas omielaju v radiach sa daju este pocuvat napr. Polemic, Hex, Le Payaco, Para.... no na viac si momentalne nespomeniem.
freeface
Čtenář

Odeslat příspěvekod Ing. FijoK 2. 1. 2006 19:21

No tak podla mna best of Slovakia je Zuzana Smatanova
I saw man who can change my destiny... He stood in the mirror.
Ing. FijoK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Andy 2. 1. 2006 20:35

Slovenské moc neobľubujem.. Výnimku tvorí pár pesničiek od takých ako Peha, No Name, IMT Smile, Habera, Team a podobne..
A páčilo sa mi jedno CD Zvoňte zvonky od skupiny Prúdy.
Andy
Návštěvník

Další stránka