Mikrovlnka - Gril, horkovzduch

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod dayslypper 22. 2. 2009 16:22

mám ji tak týden takže to zatím neřeším a kdo ví, jestli to vůbec bude možné, nejspíš.
dayslypper
Čtenář

Odeslat příspěvekod dweep 27. 2. 2009 17:24

Tak hlasim nakup Candy 2395 - je prijemne velka.. dost tezka...a je designove ..dobra..co se funkci tyce nekoho (jako me drive) by zajimaly teploty tedy tato nabizi 140-230°C, detsky zamek v podobne znemozneni pouziti jakekoliv funkce (velmi funny :D) mno ale jak jsem zminoval zhasnuti....tak v navodu se pise ze zhasen po 10ti minutach otevrenych dveri..dlouha doba ale lepsi nez nic:) ted to prave testuji a dam na konci clanku vedet:) - problem mam se statickou elektrinou - MVT je kovova a my tady v praci mam debilni koberec takze kazdou chvilu dostanu ranu:) jinak funke REHEAT - znovu ohrati mi prijde lehce zbytecna..ale ...kdo vi....je to docela slozite nastaveni nejprve CO budu ohrivat - Automaticky - talir hlavniho jidla - kafe - muffin - asi teply zakusek => pak nastavit vahu orhivaneho jidla (bez nadoby) a teprve pak se to spusti... ale kdo by odhadoval vahu a nastavoval to tka slozite nez 4x zmacknout start a mit to an dve minuty:) cajk:)
nastaveni vykonu mikrovlnky probiha v krocich 100, 80, 50,30 a 10% z 900W
dale mirkovlnka obsahuje funkci kontroly a progekce zarice....po 30minutach plneho vykonu se prepne na 80%....
mikrovlnka po skonce varni 5x pipne coz je podle me neprijemne dlouhe ale zatim jsem nezaznamenal ze by pipala i dale, pokud na to zapomeneme...to moje stara LG delala ais kazdych 10 minut max 6x tusim..nebo tak nejka..tahel zda se pipne jen jednu sekvenci :)
mno ted uz jen pockat jestli to svetlo zhasne....
.......... ........ uz me to doclea nebavi :D ..... na konci navodu jsou jeste jake si recepty...co me zarazi nikde se nepise o samocisticim grilu....aaaaaa uz tozhasloooo :) parada:) mam radost:) :mrgreen: :tleskani
jinka jsem objednaval z bilaplaneta.cz - jsem velmi velmi spokojen jen mi neposlali cesky navod - musel jsem si o nej napsat ale prislibili i zaslani postou papiroveho navodu...luxusni:)
dweep
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 27. 2. 2009 17:35

Tak ať slouží ... na obrázku vypadá maličká, ale to je asi jen optický klam.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod dweep 27. 2. 2009 18:12

Diky:) doufam ze bude:) malicka neni...ono na tom obrazku nema k nicemu porovnani:)ale ma slusny pulmetrik na sirku i hloubku a nvysku 30 a kil to ma 15 :D
dweep
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 4. 3. 2009 13:11

Škoda, že jsem tuto diskuzi objevil pozdě, ale skleněné talíře do mikrovlnek pravidelně běhají na aukru.

Sloníku, co se stalo s předchozí Whirpool?
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 3. 2009 13:31

Věnoval jsem jí rodičům. Bohužel dříve než jsem zjistil, že model 369 nejde sehnat. A bylo mi trapné brát si jí zpátky. Na Proline jsem si už zvyknul, rok a půl bez parní trouby a crispu přežiju a pak budu mít našetřeno na výše uvedený zázrak od Electroluxu.
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod kejki3 4. 3. 2009 19:50

Ale tak to není - http://www.eva.cz/oddeleni/mikrovlnne-trouby-kombinace/

Dokonce je levnější než 359, kterou nahrazuje.
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 3. 2009 23:02

Co "tak není"? Že nebyla? prostě nebyla i když jí měla spousta obchodů tzv. skladem (ono to pro ně znamená že jejich dodavatel tvrdí, že jí může sehnat, což se koncem loňského roku ukázalo jako nepravda).

Já vím, že je levnější. Docela o hodně. 359 měla i drobné konstrukční problémy - když se trochu ohřála, "zhasnul" displej.
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod kejki3 5. 3. 2009 18:21

Aha, nebyla v té chvíli, pardon. A musím si přečíst zbytek vlákna, abych věděl o jakém zázraku je řeč.

Tak ten název trouby už na stránce Elektroluxu není, ale asi vím o co jde, byla tuhle nová na Aukru a byla jen v Německu v shopech, asi končí výroba.
Pokud budu obnovovat obyč. troubu, půjdu do první horkovzdušné podle ceny - a to je za 6000,- Whirpool.
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Slonik 8. 3. 2009 15:01

No pokusím se tedy ještě jednou příběh mých mikrovlnek :D

Měl jsem Whirlpool JT 359 AL. Do nové kuchyně jsem chtěl nástupnický model JT 369 protože JT 359 mi tam nešla designově. Byla však plně funkční tak jsem jí věnoval. Bohužel jsem tak učinil dříve než jsem zjistil, že JT 369 není ke konci roku 2008 k sehnání v celé ČR ani v dopravně dostupných částech okolních zemí (Německo, Polsko, Slovensko, Rakousko). Jelikož brát si zpět něco co jsem věnoval považuji za trapné, koupil jsem si relativně obyčejnou Proline CS250. Už jsem si na ní zvyknul a tím pádem s ním vydržím. Až budou penízky, chci Electrolux Inspiro (http://www.electrolux.cz/node38.aspx?pr ... inspiro_cz) což sice není mikrovlnka, ale dá se v ní udělat skoro cokoliv.

Snad už jsem srozumitelnější ;-)
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod kejki3 10. 3. 2009 01:44

Já jsem to už dostudoval, :D , ta trouba je šíleně drahá. Proto jsem napsal, že tak těch 6.000,- do vestavné Whirpoolky, dál bych nešel. A odkaz mi teď naběhl - ona umí vařit za mne. :hm: Pořád se mi to zdá hodně.
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod dayslypper 29. 3. 2009 01:13

Goddess MO 925 H

- taky mi pípá na konci, navíc v některých režimech i v půli ohřevu, souhlasím, že by spíš měla pípnout, když dvířka neotevírám.

- na grilu byly gumové špuntíky, které jsem ihned oddělal, nevim proč tam jsou. V návodu nebylo, že by se měly oddělat, přitom jsem s nimi zkusil jednou grilovat a nevypadaly moc jistě.

Chtěl jsem se taky zeptat, jestli myslíte, že je v pořídku používat mikrovlny, když je uvnitř mřížka na gril. Já si jinak přípravu pizzy nedokážu představit.

Off topic: Dá se na tu Electrolux Inspiro nastavit sporák?
dayslypper
Čtenář

Odeslat příspěvekod Kirkwood 29. 3. 2009 13:09

To, že pípá v půlce ohřevu je pouze (se mi zdá) u horkého vzduchu, že teplota je na úrovni, kterou si nastavil a nebo že teplota se zvyšuje.

Pizza se peče, takže se používá horký vzduch ;-) pokud se nemýlím..
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod Slonik 29. 3. 2009 15:46

kirk: přesně tak. vy jste si jí taky pořídili?
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Kirkwood 29. 3. 2009 16:37

Slonik: ee, to jsem zpozorovala u Tebe ;-)
Kirkwood
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka