Mikrovlnka - Gril, horkovzduch

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 2. 2009 11:29

Mám aktuálně problém. V mé báječné mikrovlnce mi řachnul skleněný otočný talíř. Nerozbil jsem ho, prostě v průběhu pečení se ozvala rána jako kdyby se bořil barák a talíř byl na několik kusů. Datart si na reklamaci vyhradil jeden měsíc, takže jsem se rozhodl, že si koupím talíř nový. Hahaha, já naivka. Na webu nic takového není (kromě inzerátů, kde někdo chce to samé koupit) a servisy se k možnosti něco takového objednat nehlásí. Kupovat kvůli tomu novou troubu se mi moc nechce, protože si peníze netisknu.

Poradíte mi někdo?
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Swordman 4. 2. 2009 22:08

Skús osloviť servis tvojej značky mikrovlnky. Mal by to byť normálny náhradný diel alebo príslušenstvo, ale bude asi trocha drahší ( na takéto diely si servisy dosť nahadzujú na cene ).

Možno ti poradia tuto:
http://www.whirlpool.sk/10233
( Je to ale Slovenské servisné centrum )

Tu je české servisné centrum:
http://www.whirlpool.cz/index.php?l=8
MB ASUS A7V600-X,Athlon XP 2500+ Barton , 1791 MB RAM ,Radeon 9200SE 128MB, Audigy 2, LG GSA 4163B,LG GSA 4081B, HDD: WD500GB PATA,Seagate Baracuda 80GB SATA,WD200GB SATA,
CRT Belinea 17", Zdroj CHIEFTEC CFP-400-12G
Swordman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 2. 2009 22:37

Nojo, jenže tenhle problém se netýká Whirlpoolu. Servisy jsem smozřejmě hledal a oslovoval - přehazovali si mě jako horký brambor. Ale snad se zadařilo, objednal jsem si talíř do Goddess 925, která je podle dostupných informací úplně stejná jako ProLine 250
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Swordman 4. 2. 2009 23:11

Pokiaľ máš mikrovlnku Whirpool, tak sa to týka Whirpoolu ( aspoň som pochopil tak, že je to nejaký Jet od Whirpoolu ). Mal by to byť štandartný náhradný diel alebo štandartné príslušenstvo. Ak to nemajú, tak by ti mohli dať aspoň kontakt na výrobcu (dodávateľa ), alebo na príslušný servis, ktorý aj predáva tieto diely.

( Napr. na Philips na Slovensku kúpiš v servise TWIS v Bratislave kadejaké náhradné diely ).

Ak máš pocit, že ťa odpálkovávajú, napíš nejakému ich manažérovi alebo riaditeľovi, aký máš problém. Zväčša sa to potom pohne správnym smerom.
MB ASUS A7V600-X,Athlon XP 2500+ Barton , 1791 MB RAM ,Radeon 9200SE 128MB, Audigy 2, LG GSA 4163B,LG GSA 4081B, HDD: WD500GB PATA,Seagate Baracuda 80GB SATA,WD200GB SATA,
CRT Belinea 17", Zdroj CHIEFTEC CFP-400-12G
Swordman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 5. 2. 2009 10:09

Ach jo ... Měl jsem JT 359 od Whirlpoolu a mám ProLine CS250. Problém se týká té ProLine. Nevím kdo je oficiálním dovozcem "značky" ProLine, ale nejspíš nikdo. Pražská pobočka servisu na který jsem dostal kontakt od prodejce (a ten prodejce je opravdu velká firma se slušným zázemím) se k tomu postavila tak, že se mám obrátit na centrálu servisu v Benešově. V Benešově mě paní řekla, že opavují jenom televize a pak dodala, že si tím není úplně jistá.
Vyřešil jsem to tak, že jsem si troubu objednal u "konkurence". Fungovalo to tak, že jsem po neúspěchu v pražské pobočce zavolal dovozci (v tomto případě se mi jej podařilo vypátrat) a požádal o telefony na všechna servisní střediska. Začal jsem volat a kdesi v Plané nad Lužnicí se na mě usmálo štěstí a pán slíbil, že mi sklo pošlou na dobírku.

Po této zkušenosti bych doporučil spíše značku Goddess než ProLine. Ukazuje se, že levné výrobky levných značek mohou být sice srovnatelné se značkami dražšími, ale jakmile se vyskytne problém, stojí to zákazníka daleko více úsilí. Takže je na každém co je pro něj přijatelné. Já si čas věnovaný na shánění takové banality jako je sklo cením na cca. 1.000,- (čas, telefony). Z tohoto hlediska se mi ProLine s pořizovací cenou něco málo přes 2.000,- pořád ještě rentuje (srovnatelný model od dražších značek stojí okolo 4.000,-). V případě, že by byla nutná reklamace trouby jako takové, už bych byl v mínusu.
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod pyty1 5. 2. 2009 13:16

Ráda bych se zeptala, dle údajů u těchto dvou mikrovlnek Goddess a ProLine nejsou tak úplně stejné, Goddess by měla mít o něco menší výkon, přesněji:
Proline udává výkon (nevím čeho, prostě jen výkon) 1400 W x Goddess výkon mikrovln jen 900 W,
výkon grilu Proline 1100 W x Goddess 1000 W,
výkon horkovzdušné trouby u Goddess 1000 W, Proline tento údaj neudává.
Max. příkon Proline 1400 W x Goddess 1450 W.
Přiznám se, že se v tom trochu ztrácím, takže myslíte, že mají tyhle rozdíly nějaký viditelný vliv při "akci"? U Proline je udáváno, že nemá otočný gril, u Goddess o otočném grilu není ani slovo, takže předpokládám, že ho také nemá, nebo ano?
Díky za odpo.
pyty1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dayslypper 12. 2. 2009 00:51

Právě dnes jsem se stal vlastníkem Goddess MO 925 H, na první pohled vypadají s ProLine trochu podobně, ale udávanými rozměry se liší. Nicméně tak rychle bych si netroufl objednávat talíř od Goddess, pokud by mi někdo od Goddess nebo ProLine neřekl, že to pasuje.

Goddess odočný gril má, a pochybuju, že ProLine nemá. Vypadá to, že stačí mřížku položit na otočný talíř. Ale ještě jsem to nezkoušel
dayslypper
Čtenář

Odeslat příspěvekod Slonik 12. 2. 2009 10:01

Talíř mi předevčírem dorazil na dobírku a pasuje. Jak jsou na tom trouby rozměrově, netuším, ale jsou fakt stejné.

pyty: rozdíly v údajích jsou celkem běžné - každá značka uvádí něco trošku jiného. Výkon mikrovln mají obě trouby stejný (900 W); údaj 1400 W u Proline je příkon trouby (podobně je to třeba s vysavači - nápis hrdě hlásá 2000 W, což je hodnota, kterou přístroj spotřebuje ale výkon sání je jen 300 W)

Ostatní údaje jsou stejné v rámci tolerance a metod měření.
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod dweep 18. 2. 2009 23:50

Zdravim, zajimaly by me vase zkusenosti s mikrovlnkama CANDY CMC 2895 DS a CMC 2395 DS a pak se samsungama CE137NEM-X a CE117AE-X - hlavne co se tyce toho samocisetni - jestli toje funkcni a jestl ie vyplati do tho vrazit tolik tisic...pak me jeste zajima ETA 220690000 - ale ta vzhledme k prehresli funkci - zejmena pekarna chleba mi dava dojem ze umi vsechno ale nic poradne....
Vami nekterymi zminovana Goddess Mo 925 H ..jaka je? spokojenost? s pecenim?

chci ci koupit mikrovlnku s HV troubou na koleje protoze si chci bcas zapect maso, obcas neco upect a tka nevim nevim kterou zvolit..

firma wirpool me odrazuje tim svym 6. smyslem a prilisnou automatizaci vseho co jde jednoduse nastavit......zbytecne to prodrazuje vyrobek....

a jedna vec - snad nejdulezitejsi:) vypnuti svetla uvnitr mikrovlnky pri otevrenych dverich..umi to ? kterakoliv ??:)

btw jak cistite grilovaci spiralu pokdu je schovana za mrizkou a tedy "neomyvatelna" ?:)
diky za rychle info:)
dweep
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 19. 2. 2009 00:08

Se Samsungama a Etou nemohu sloužit - zde zmiňovaná Goddess je za tu cenu výborná (mám Proline CS250, cože je prakticky shodný výrobek). Whirlpool JT 369 má navíc i vaření v páře - částka necelých 8k za které se dá koupit mi moc vysoká nepřijde.

Se zadeklovaným grilem jsem se nestektal. Vypínání světla je zajímavý postřeh - nedávno jsem o tom přemýšlel. Nevím o troubě, která by tuto funkci měla.
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod dweep 19. 2. 2009 00:20

diky za TAK rychlou rekaci.snad se najde nekdo kdo bude mit dalsi info....

8k z mikrovlnku neni moc? me prijde uz 6k dost ...za mikrovlnku... chapu ze to ma i gril at roubu,..takze tak 6 bych mozna jeste s tezkym srdcem dal..ale 8 mi prijde uz prehanny luxus:) chapuvreni v pare..ale to me nehrozi:) dusene maso nebo zelenina - jsem preci jen student:D nechci jist zdrave - na to mam menzu :)

co se svetla tyce souhlasim s tim ze to je vyjimecny postreh spousta lidi co jsem se ptal nad tim nikdy nepremyslela..ale me to naucila nase stara whirpoolka - stala tehdy asi 10k a byl to zazrak a prave kdzy se v ni do varilo/ohralo tka se nechchala otevrena a zmackl se "stop" button a ona zhasla aby se vyvetrala....ale zadny eshop mi zatim nebyl schopny odpovedet zda tuto funkc nektera jejich mikrovlnka umi...
dweep
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dayslypper 21. 2. 2009 04:06

Zkoušel jsem to s tím Stopem na Goddesss a nezhasíná :-(

Jsem taky student, ale pobavila mě tvá hláška "jsem preci jen student:D nechci jist zdrave - na to mam menzu" - myslel jsi tím, že v menze jsou zdravá jídla?

pokud jsi na koleji, zde je hlavní problém, že budeš mít možná troubu přímo v obytném prostoru, to znamená, že když budeš něco aromatického a solně kořeněného péct, tak budeš muset pak pořádně vyvětrat. A taky mikrovlnka bude hučet, což není nicmoc pro práci astudium už vůbec ne. Jsi si jist, že když se nechceš stravovat zdravě a tedy neřešíš možné znehodnocení potravin pomocí mikrovln. Proč uvažuješ o troubě s horkým vzduchem nebo párou?

Mikrovlnky pouze s grilem jsou o dost levnější.
dayslypper
Čtenář

Odeslat příspěvekod dweep 21. 2. 2009 13:13

bojim se ze dnes uz nebude zhasinat zadna:/

jinak tim "zdravym" jidlemv menze jsem mel an mysli jakou si vyvazenost :) ze nebude clovek jist porad jedno jidlo a i snad tam obcas prijde do nabidky neco rozumneho:)

mno jinka mikrovlnka bude v kuchyni, ne primo v pokoji a to ze bude hucet, tak to huci asi kazda a navic pect dele jak hodinu nejake jidlo by bylo silne vyjimecne ne? pect v tom 5kg masa nebudu:))
a jinak horky vzduch chc protoze si chci zapekat testoviny, maso a sem tam si i upect nejaky ten zakusek:) brownies, muffiny, nebo pernik nebo si i Krtka udelat:)

proto nechci jen mikrovlny s grilem:)

Mimochodem jeste me zajima, jake mate zkusenosti s cistenim grilovaci spiraly ? ci co jineho mate ke grilovani? mate ji "obnazenou" primo v prostoru trouby, nebo ji mate "schovanou" ve "strope" trouby za mrizkou? tedy jestli ze ji mate schovanou (jako my doma ve stare whirpoolce), jak ji cistite, pokdu se vam zkrze mrizku na spiralu neco dostane? znate to neco ohrivat ale je tam vic oleje a zacne to prskat a poprska to topnou spiralu grilu, ten pak zapnete pozdeji a naprskane necistoty se pripecou a zacnou ***** a palit se.... jak to tedy z toho cistite? nebo je dnes uz bezne ze tyhle mikrovlnky maji tu topno uspiralu primo v prostoru trouby a da se proste utrit hadrem ?
dweep
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dayslypper 22. 2. 2009 04:53

I Goddess je ta spirála za nesnímatelnou mřížkou, když jsem vybíral mikrovlnku, tak jsem neviděl, že by bylo u nějaké možné spirálu čistit.
dayslypper
Čtenář

Odeslat příspěvekod dweep 22. 2. 2009 14:38

dayslypper píše:I Goddess je ta spirála za nesnímatelnou mřížkou, když jsem vybíral mikrovlnku, tak jsem neviděl, že by bylo u nějaké možné spirálu čistit.

a jak ji cistite?:) :mrgreen: ja sem prave byl obhlidnou v mikrovlnky v krame a prave jsem z toho byl taky prekvapeny - dalsi nezadouci faktor pro rozhodovani:/

mimochodem CANDY CMC 2895 DS neni dostupna nikde v CR asi:// tak premsylim jestli hledat dal nebo se spokojit s nizsim modelem2395 ktery je objemove mensi a mensi vykon grilu a horkeho vzduchu - takze se obavam schopnisti nizssich teplot peceni..
dweep
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka