KOMBUCHA - znáte ji?

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod iva 25. 2. 2007 11:07

Znáte kombuchu? Už jste ji někdy ochutnali, nebo ji pijete dokonce pravidelně?

O Kombuše prokázáno, že:
- zvyšuje imunitu organismu
- čistí tělo od jedovatých látek
- má antibiotický efekt
- působí proti rakovině
- reguluje trávení, podporuje látkovou výměnu, příznivě působí na střevní mikroflóru
- působí proti dně, hemeroidům, vápenatění žil, kloubovému revmatismu, artróze, artritidě, trombóze, skleróze multiplex, kožním onemocněním, plísním, při regulaci krevního tlaku, oslabení vaziva, při regulaci menstruace, při podráždění žaludeční sliznice, při regeneraci buněčných stěn, obecně proti nemocím pokročilého věku.

Kdyžtak více info:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Kombucha
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Beďa 25. 2. 2007 11:41

Svého času mi byl na mé zdravotní problémy tento nápoj doporučen.
Nevím zda mi pomohl, ale je to nápoj určitě zdravý a lahodný. V létě z chladničky je opravdu osvěžující. Uvažuji o něm zase.
Beďa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod madeleine 26. 2. 2007 19:40

Vyzera to vazne hrozne... :o Neexistuje to niekde v rozumnejsej forme? :shock:
Zrušme sáčky! Slobodu gumeným medvedíkom!
Smrť katastru!
madeleine
Nadšenec

Odeslat příspěvekod iva 26. 2. 2007 23:06

madeleine: ja si ji doma nevyrabim, kupuju si ji v lahvich, jako cajovy napoj, viz odkaz... a jak pise Beďa, je to zdrave, je to dobre a rozhodne to nema odpuzujici chut. Da se to sehnat v obchodech se zdravou vyzivou...

http://www.probio.cz/vyrobky/kombucha.htm
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod includes 22. 3. 2007 21:59

Neznám :) ... ale vypadá to celkem, no, divně ... ale dobré to být může, pokud na to někde narazím, určitě vyzkouším :)
includes
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MichaelJackie.S 25. 4. 2007 14:05

Znám, měl jsem tu kupovanou v láhvi a nic moc. To je jako jestli jste někdo měl samotnou melasu, taky nic moc na chuť.
MichaelJackie.S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 0ndra 25. 4. 2007 15:45

měl jsem ji jednou a přišlo mě to dost ekl.... takže od té doby jsem nezkoušel, zdravý to možná bude, ale dobrovolně bych to nepil :)
0ndra
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gachna 31. 8. 2007 22:10

Řakla bych, že kombuchu znám docela dobře. Jednu dob jsem jí doma dokonce pěstovala, dělala jsem různé příchutě a u spousty lidí se t přivítalo s pozitivním ohlasem, protože nabídka na trhu je docela omezená. Nějak jsem se nebala experimentovat:-) Teď už ji tedy nepěstuji, ale kdyby chtěl někdo par rad, tak staci napsat:-)
Gachna
Čtenář

Odeslat příspěvekod Head 11. 9. 2007 08:57

Teta ji používá už dost dlouho. Já na to nemám odvahu už jen z toho, že to v té sklince vypadá jak mrtvola ve vlastní šťávě ... :?
Yesterday is history, tomorrow a mystery, today is a gift, thats why it's called the present
Head
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 11. 9. 2007 09:47

Head: vypadá opravdu hrozně, ale chutná daleko lépe. Já jí prvně pil z tmavého hrnku v pološeru :-D
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Head 11. 9. 2007 11:21

Slonik: Já ji bohužel už viděl za světla, takže na to odvahu asi jen tak nenajdu :wink:
Yesterday is history, tomorrow a mystery, today is a gift, thats why it's called the present
Head
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kniter 6. 11. 2007 18:44

V sobotu som v hyperamrkete kupil flasku kombuchy(taky zlty caj) 500ml za 60sk ale uz som ju videl aj v bioobchode. A lacnejsie 1l za 38sk. Dakujem za typ. Uvidim ci to pomoze. Vyrobca doporucuje min 2dcl denne a max.neobmedzene.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gachna 19. 2. 2008 08:55

Dlouho jsem se po ní v obchodě nedívala. No a teď jsem se až lekla když jsem v lednici v centru kam chodim na squash viděla dalších asi 6 nových druhů - začali vyrábět ovocné a ještě k tomu v biokvalitě. Sice jsem si jí nekoupila, ale myslím že bude opravdu moc dobrá
Gachna
Čtenář

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 20. 2. 2008 17:50

Je to hnusné a nedá se to pít :)
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martinsip 26. 2. 2009 21:42

Pěstovali jsme to už za komančů. Stačilo jen čaj a cukr. Bylo to dobrý. Tak dobrý, že před odjezdem na dovolenou jsem místo jedné skleničkyza den toho vypil nějak moc a cestou autobusem mě popadly křeče a běhavka. Za jízdu do Maďarska jsem si odskočil 3x na hranicích a odpočívadle. Byl to krutý trest. Zato jsem se ale první koupal v Balatonu :mrgreen: :D :mrgreen: Dorazili jsme v 5 ráno a do kempu nís pustili až v 9. Tak jsem pohnojil keříky :-[

Až na tuto příhodu kombuchu doporučuji. Kupovanou jsem nepil. Máma si objednala přímo houbu, ale ta dorazila v takovém tavu, že se nevzpamatovala ?

Teď máma zkouší zase jinou houbu. Nějaký kvasinky, co i z krabicovýho mléka udělají do druhého dne kefír. Fakt dobrý. A když člověk už na kefír nemá chuť, dá kvasinky do skleničky s vodou do ledničky a oni se uspí, než je člověk dá zase ven do mléka.
martinsip
Návštěvník

Další stránka