od Pavel Mareš 13. 7. 2006 05:36
Mražené pizzy jím od té doby,co se na našem trhu objevily.Takže zhruba pár let po převratu.Za tu dobu udělaly obrovský krok kupředu.Dnes již vypadají a i chutnajíjako pizza.Samozřejmě s dělanou v peci se nemůžou srovnávat,ale je to domácí rychlovka,která snad nikoho neurazí.
Poté, co jsem jedl troufnu si říci skoro všechny druhy od všech výrobců,tak celkem dobré jsou pizzy: Guseppe-Pizzeria a Dr.Oetker.
Je ale důležité sledovat cenové rozpětí,protože to je u těchto výrobků celkem velké a často cena neodpovídá kvalitě.Také pizzy Dr.Oetkera se dají koupit za 65,ale někde i za 45,takže je důležité vybírat nejen podle obalu a chuti.
Musím se ještě zmínit o low-endech od diskontů a hypr supr.Až na výjimky za poloviční cenu opravdu člověk dostane polovinu kulinářského zážitku.V LIDLu jsou pizzy hrozné,ale musím se o jedné zmínit.A to 3x salámová v černém obalu.Je slanější,ale v poměru cena-chuť je celkem dobrá.
Také je důležité jak se pizza připravuje.Já jí dám pouze do trouby,ale znám lidi,co koupěj margheritu a náplň dodají sami.
Uzavřel bych to samozřejmě tím,že není nad vlastní zkušenost,vybírání a experimentování.