Moderátor: Moderátoři Pauza.cz
iva píše:tak ja se priznam a rovnou se teda i stydim, ze ja chodim na veceri vzdycky s nekym a vzdycky si u toho vykladame, nedokazu si predstavit, ze jsem s moji polovickou, nebo s kamaradkou na veceri, nebo na obede a mlcime u toho jako ryby a zpusobne vecerime, to by me ta vecere snad ani nechutnala...
![]()
samozrejme dodavam, ze nemlaskam, ani me kusy jidla nepadaji od pusy....![]()
chodim vetsinou do normalnich restauraci, kde je ten provoz hustší, takze je to tam toto tolerovano, je mi jasny, ze kdybychom vecereli v Hiltonu a tam si hlasite vykladali o tom, jak me dnes po telefonu vytocil klient a jine pikantnosti ze zivota, tak by to asi nebylo to prave orechove....-/quote]
Martin H. píše:......... Při jídle hovoříme pomalu a nezávazně......./quote]
Martin H. píše:iva píše:tak ja se priznam a rovnou se teda i stydim, ze ja chodim na veceri vzdycky s nekym a vzdycky si u toho vykladame, nedokazu si predstavit, ze jsem s moji polovickou, nebo s kamaradkou na veceri, nebo na obede a mlcime u toho jako ryby a zpusobne vecerime, to by me ta vecere snad ani nechutnala...
![]()
samozrejme dodavam, ze nemlaskam, ani me kusy jidla nepadaji od pusy....![]()
chodim vetsinou do normalnich restauraci, kde je ten provoz hustší, takze je to tam toto tolerovano, je mi jasny, ze kdybychom vecereli v Hiltonu a tam si hlasite vykladali o tom, jak me dnes po telefonu vytocil klient a jine pikantnosti ze zivota, tak by to asi nebylo to prave orechove....-/quote]
Ivo, ale u jídla se konverzovat podle etikety dokonce má. Mlčet je hloupost. Ale hovoříme mezi sousty jídla, mluvíme o nenucených věcech, bez zápalu, abychom nemávali příborem jako šermíři a nelétaly nám kusy jídla do všech světových stran.Ale etiketa říká: Při jídle hovoříme pomalu a nezávazně. Nikdy ne však s plnými ústy!
=/quote]
iva píše:Byla jsem ted v JV Asii a v těchto krajinach je zvykem krkat, říhat a vydávat jiné a podobné zvuky, které jsou pro nás nepřípustné. Když jste někde na návštěvě, tak naopak těmito zvuky dáváte hostiteli dodatečně najevo, že vám u něho chutnalo. Ale když jedete v autě vedle takovéhoto domorodce, který je po dobrém obědě, tak vám řeknu, že 2 hodiny společné jízdy, kdy on mě oblažoval všemi možnými zvuky, které je schopno tělo vydávat, tak to je zážitek pro opravdu silné žaludky....n/quote]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků