od journeyman 10. 10. 2006 03:06
Dělám to už několik let. Nebudu se zmiňovat o omáčce apod., jen nudle. Zkoušel jsem mnoho způsobů a mnoho nudlí. Dobré jsou čínské trochu ploché z takového obyčejného těsta (na pohled), ale nejlepší jsou obyčejné špagety, co se nelepí.
Špagety nasypeš do vroucí vody, jako obyčejně, ale necháš jen chvilku při odkrytém hrnci, než zbělají. Do vody přidej trochu olivového oleje a osol. Po zcezení rozprostři nudle (špagety) na pečící plech a ještě jednou promíchej s olejem a šup s tím do, na plno, rozpálené trouby, je to rychlejší. Několikrát v troubě přehodit, až se na nich místy udělá známka opečení. Pozor, nudle se nesmějí příliš spéci! Pak do Wok-pánve a smažit za občasného míchání cca 15 min. (záleží na zdroji tepla). Platí, že čím větší teplo, tím lépe. Všimni, že rákosníci mají spec. plynové hořáky, ele jde to i na el. vařiči. Občas se musí přidat trocha vody, neboť nudle vysychají. Je dobré rovnou přidat sojovku a dle potřeby dochutit. Nakonec je dobré trochu ochutit špetkou lanýžů, nebo lanýžovým olejem - úplně skvělý!!! Dobrou chuť!