Jíte rajčata?

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Jíte rajčata?
Ano, ve všech stavech 52 %  68%  [ 52 ]
Jen syrová, jak se uvaří jsou nepoživatelná 5 %  6%  [ 5 ]
Jen jako protlak či jinak tepelně zpracované 14 %  18%  [ 14 ]
Mám na ně alergii či je nemohu z jiných zdravotních důvodů 1 %  1%  [ 1 ]
Rajčata nejím nikdy a nikde 4 %  5%  [ 4 ]
Celkem hlasů : 76

Odeslat příspěvekod Kniter 25. 11. 2007 20:49

Kazdy den jem rajciny cerstve a niekedy aj polievku z nich. Je to zelenina(skor cervenina :-D ) ktora je u mna na poprednom mieste zo zeleniny.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FAN. 21. 12. 2007 21:20

.......rajčata,jsem dlouho nejedl v jakékoli podobě.Až jsem je začal pěstovat,tak jsem je postupně začal pomalu i jíst,samostatně mi ,ale moc nechutnají.Nejlepší je rajčatový salát.
FAN.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 1pepko 3. 1. 2008 15:35

výborné sú zelené nakladané na kyslo, môžu byť nakrájané na malé polmesiačiky zmiešané s paprikou zelenou aj červenou, dodá chuť očiam, pripraviť tak ako sa pripravuje trebárs narezaná čerstvá kapusta (zelí) na kyslo v lete, zalieť horúcim dekom, nechať postáť, naplniť fľaše, zatvoriť, nechať deň dva postáť, mňam.
1pepko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jose85 7. 1. 2008 21:06

1pepko píše:výborné sú zelené nakladané na kyslo, môžu byť nakrájané na malé polmesiačiky zmiešané s paprikou zelenou aj červenou, dodá chuť očiam, pripraviť tak ako sa pripravuje trebárs narezaná čerstvá kapusta (zelí) na kyslo v lete, zalieť horúcim dekom, nechať postáť, naplniť fľaše, zatvoriť, nechať deň dva postáť, mňam.i/quote]

Ty zelený rajčata se nemusej nijak tepelně upravovat,stačí zalít horkým nálevem ?Mně doma vždycky tvrdili ,že zelený rajčata se jíst nesměj. :?
Jose85
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mokus 8. 1. 2008 01:09

no ja nevim, ale mam zkousku na vs z botaniky a farmakognozie (vcetne statni) a dle meho skromneho nazoru jsou nezrala rajcata toxicka... :?
2,0 TDI, haldex, 7DSG ..140PS
2,0 TSI, torsen, 6man. ..211PS pístní kroužky a ventily už cajk
EX A4 2,0 TFSI torsen, 6man. ..200PS
EX EOS 2,0 TSI 6DSG ..211PS
EX A4 Av.. torsen, 2,5 TDI, 6man ..180PS BAU
G-One, iP8, GEKKO GE-1
mokus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Moravanda 12. 12. 2008 15:34

Jasně :).
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod cumel30 22. 12. 2008 07:40

Jes of kors
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Poslední varování

Odeslat příspěvekod eRiper 17. 1. 2009 16:32

aj tů
eRiper
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MgX 18. 1. 2009 12:07

Rajčata již od dětství nesnáším, ale totálně. Nemůžu cítit ani jejich vůni.

Přitom kečup, protlak - rajská omáčka .... není problém.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Slonik 18. 1. 2009 17:07

To je pravda - rajčata skutečně někomu mohou "*****ět". Já jsem třeba na rajčatech totálně závislý a mimo sezonu docela trpím. To co se nyní prodává v marketech sice jako rajčata vypadá, ale rajčata to nejsou. V tuhle dobu se bohužel pomalu nedají jíst ani rajčata v bio kvalitě :-/
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Kirkwood 18. 1. 2009 18:39

Miluji rajčata v jakékoliv podobě. Souhlasím se Slonikem, kupuji jen Cherry rajčátka, ty jediná mají v tuhle dobu chuť.. Ale poslední dobou se mi zdá, že rajčata v plechovkách už nejsou to, co bývala.. :-/ :-(
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod michee 20. 1. 2009 11:08

Momentálně také kupujeme jen cherry rajčátka, klasická velká jsou hnusná - max bych je nacpala do nějaké omáčky. Koneckonců poslední dobou je obtížné sehnat některou zeleninu v dobré kvalitě - aby chutnala tak jak má chutnat a nebo neodpuzovala vzhledem.
Kick the baboon....
michee
Nadšenec

Odeslat příspěvekod klukodvody 31. 1. 2009 23:15

Všem,kteří píší že rajčata velká ze supermarketů jsou nedobrá.Máte pravdu.Nedají se jíst.To poznáte tehdy,když si na zahradě utrhnete vypěstované rajče,které zraje na slunci a roste v dobré půdě.No a ty si pak zpracuji do všech možných úparav zase na celou zimu.
klukodvody
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 10. 3. 2009 22:04

Ano, a na pěstování mi přijdou super truhlíkové varianty. V samozavlažovacím truhlíku za oknem mě příjemně překvapily. Plechovkové kupuji, dokonce i ty levné z diskontů, ale nekrájené, přestože je pak musím krájet.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod JointeZz 30. 5. 2009 15:05

Jes, jes.
Stojí dědeček na trhu a vyvolává: "Kupte si pánové houby pro manželky!" Jde kolem mykolog a zděsí se: "Proboha, vždyť jsou všechny jedovaté." "No a? Vždyť říkám pro manželky!"
JointeZz
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka