od Beďa 31. 1. 2006 17:00
Takže dršťková polévka:
1/2 kg dršťek, 1l vývaru (i s masoxu), 1 PL sádla, 1 cibule, 4 PL hl. mouky, 2 lžičky papriky, 5 str. česneku, 1/2 lžičky majoránky, drcen. kmínu a drc. pepře, 1,5 lžičky soli.
Dršťky propláchneme, nakrájíme na 1/2 cm nudličky, dáme do litru vody a v papiňáku vaříme 1/2 hod. Vodu slijeme a dršťky dáme do nové vody a vaříme 1,5 hod. Scedíme je (necháme si hrnek na případné ředění v dalších dnech), v sítku rychle propláchneme studenou vodou. Necháme okapat.
Na sádle zpěníme cibuli (8-10 min.), přidáme mouku, papriku, kdo chce
může přidat i na drobno nakrájenou koř. zeleninu, 3 min. smažíme
a za stálého míchání ředíme vývarem. Po 20 min. přidáme kmín, pepř, roz. česnek se solí, majoránku a vaříme asi 20min.
Po té přidáme dršťky, dochutíme solí a maggim a 5 min. prohřejeme.
Pokud po prvním vaření dršťek ještě jsou cítit, tak je promnem v soli
opláchneme a ještě jednou v nové vodě vaříme asi 20min.