Já když nevím, co dělat, vezmu pánvičku a začnu hledat, co bych na ni mrskl. Základem je cibule, popř. paprika a samozřejmě se hodí něco masitého. Když není syrový maso, vystačím si s tím, co lednička dá - kabanos, salám, klobáska, šunka... Někdy se najde v mražáku rybí filé - nebát se a hodit ho tam (samozřejmě pokud není jiný druh masa). Podle potřeby trocha tuku. Zelenina jakéhokoli druhu, čerstvá, mražená, sterilovaná - šup tam s tím, podle toho co je a co mám rád. Koření omezuju většinou na svá oblíbená - kari nebo oregano, případně pálivá paprika a sojová omáčka. Podle nálady přiliju trochu vína nebo pivka, případně lze přidat rajský protlak nebo kečup a trochu hořčice. Nabízí se také možnost všechno podlít vodou a zahustit. Dají se tam hodit i jabka, banán, křížaly, buráky, houby. Tak nějak to chce kontrolovat ingredience, aby to nebylo příliš přeplácaný a jednotlivé chutě by se měly vyrovnávat. A nejdůležitější surovina každého muže - česnek

Když je málo masa, může se ten maglajs zalít vajíčkem. Každopádně je dobré na teplý pokrm nastrouhat jakýkoli druh sýra.
Příloha jakákoli - já si často udělám instantní nudle (zalít vodou) a mrsknu je k tomu všemu na tu pánvičku

)
Nikdy nevíte, jak to bude chutnat, ale vždycky to nějak chutná a nic, co by vám nešmakovalo si do toho přece nedáte. Kuchařskému "umění" zdar...