Jak jíme na Štědrý den

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Ares952 24. 2. 2006 12:41

8 chodu:

1) cesnek s chlebem pro zdravy zivot
2) oplatky s medem pro sladky zivot
3) buchticky s maslem, makem a mlekem
4) houbovou kubu
5) rybi polevku
6) houbovou polevku
7) veprovy, nebo kureci rizek se salatem
8) rybu se salatem

potom padneme a nejime az do 26teho:-)

tohle me naucila manzelka (je totiz slovenka a tam se to nejak traduje tolik chodu)
Naděje je motorem duše
Ares952
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Divoženka 10. 11. 2006 14:33

Bez kapříka si Štědrý den nedovedu představit. Líbí se mi,když lidé ještě dokážou ctít nějaké tradice. U nás tedy večer se přežíráme,ale přes den půst,jen rybí polívka. Pak nesu zvěři do krmelce krmení a když tam je nějaký cukroví atd.pro zvěř(symbolicky)tak mě to vcelku lákaá:) Nemít kapra,to by pro mě bylo jak vzít dítěti hračku...
Divoženka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chameleon 11. 11. 2006 15:23

rybí polévka s osmaženou houskou, kapra(jako řízek) a bramborový salát
chameleon
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aleš P. 11. 11. 2006 15:39

Houbová polévka a kuřecí řízek s bramborovým salátem (1 den odstátý v chladu).
Samozřejmě tohle neumí nikdo tak dobře jako má mamka..
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Skinny 11. 11. 2006 22:16

kuřecí řízek se salátem, pak takovou mléčnou polévku s kroupami nebo čím (a potom hooodně cukroví :))
Skinny
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dix_ 18. 11. 2006 18:26

Smaženého kapra s bramborovým sálátem a cukroví.
Bez bodů
Auto jedině v elektrice
Je putna kolik je koní pod kapotou.Záleží,kdo je za volantem.
Dix_
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alexino 21. 11. 2006 15:18

u nás se teda snažíme neničit si žaludek ani o vánocích, takže se nepřežíráme. K obědu bývá čočková polévka (rybí u nás nikdo nejí), k večeři samozřejmě kapřík a bramborový salát nádherně vyzdobený různou zeleninou, sýry, salamy atd. Každý má pod talířem ploutvičku. No a pak taky teda cukroví, ale jen tak zobnout. No a pes má každoročně pod stromkem zabalený věnec voňavých buřtíků, které jako první rozbalí (rozerve) (a aby se taky nepřežral, tak mu většinu za chvíli seberem a má je na jindy)
Alexino
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BB. 22. 11. 2006 18:48

U nás napřed přípitek šampáňo, hrášková polévka spíš jako krém s osmaženými kostičkami rohlíku, výborný bramborový salát s majonézou dělám přesně jako moje maminka a protože nejím ryby tak já si udělám smaženýho vepřovýho nebo kuřecího "kapra" a manžovi nějakou smaženou rybu nebo lososa na másle, pak pivo, víno, cukroví a pejsek má pod stromečkem nějakou laskominku, kterou najde, papír roztrhá a dobrůtku spapá. Letos bude slavit 16. vánoce! :lol:
BB.
Čtenář

Odeslat příspěvekod Ally 23. 11. 2006 15:12

Rybí polévka, bramborový salát spíš s jogurtem než majonézou, smažený kapr a smažené filé (polovina rodiny jí kapra, druhá polovina jen filé)
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 27. 12. 2006 08:30

Jak jsem předpokládal, žádné velké změny. Jako obvykle jsme měli štědrý den kvůli rodině rozpůlený, čili oběd:

Předkrm:
- carpacio z uzeného lososa
- domácí paštika s brusinkovým chutney
- šunka od kosti s křenovou smetanou

Polévka:
- rybí s osmaženou houskou
- hráškový krém s osmaženou houskou a šunkovými kostičkami

Hlavní chod:
- grilovaný kapr
- křehké kořeněné vepřové řízky
- grilovaná panenka s dijonskou omáčkou
- bramborový salát
- grilovaná zelenina (lilek, rajče, cuketa, fenykl)

Desert:
- ovocný salát

K pití Korunní neperlivá a Vlašský ryzlink, 2005 kabinet

K večeři:
- tradiční marinovaný losos (je tu na něj někde recept)
- rostbíf
- obložená vejce
- sýrová roláda
- hermelínové dortíky
a na slehnutí hranolky mrkve a řapíkatého celeru + nějaký ten dip
K pití Korunní neperlivá a Cabernet Moravia, 2005 barrique

Všechna studená jídla samozřejmě hojně obkládaná listy rukoly a polníčku.

Čili nic inovativního - nebyly termíny :-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Merlin 27. 12. 2006 12:01

Slonik: to si cele vianoce stravil pri plotni :)
Merlin
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Merlin 27. 12. 2006 12:10

Moje MENU:

Predjedlo:
- Rukolovy salat s mozarelou, bazalkou, rajcinami, pokvapkany bazamicovym octom a olivovym olejom.

Polievka:
- Smotanova rybacia s osmazenym chlebom
- Smotanova hribova

Hlavny chod:
- Smazeny kapor
- Losos na masle s bazalkou
- Zemiakovy salat (foto v diskusii)

Pitie:
- Austalske Chardonnay
- Novy Zeland Sauvignon blanc
- Nealoko Tonic, Voda :)
Merlin
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 27. 12. 2006 14:11

Merlin: ani ne. oběd byl hotový za necelé 2 hodinky a s přípravou večeře jsem strávil asi hodinku. Pravda, paštiku a rostbíf jsem si připravil předem ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod marz 27. 12. 2006 17:06

Nase vecere:
1. "jakysi ten" oplatek s medem
2. rybí (kaprová) polévka
3. bramborový salát se smaženým nebo pečeným kaprem (jednou jsme měli nějakého na modro)
4. víno
5. plno zákusků a ovoce :-D
I blbci letí vzhůru!!!
Je lépe bojovat holýma rukama, než být poražen při nabíjení pušky. - Kulhánek (Cesta krve)
marz
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jirk4 30. 12. 2006 11:36

My jsme meli veprovej rizek s bramborovou kasi, na piti dzus a polivku nevedeme :)
I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
Jirk4
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků