Pijete čaj? Jaký?

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod ladin2 16. 1. 2006 11:36

ovocne čaje jsou dobre od renovovaných výrobcu ale i tak si je míchám s melissou-medunkou kterou snížim kyselost ovocných čaju a naopak zvýrazním jejich vuní ,ale pozor směs musí být taková aby žadna z obou složek moc nevyčnívala .to chce cit a praxi na míchání směsi .ideální je čerstvě vysušená melissa .z černých čaju piji nejradši z kašmírske oblasti jsou vynikající a taky pořádně drahé.zelene moc nepiji
ladin2
Čtenář

Odeslat příspěvekod Dráček 17. 1. 2006 19:08

Jirk4 píše:Zajdi si někdy do čajovny :wink:
Jinak ovocný, zelený, černý, to je jedno.j/quote]

jo jeden za ***kč

no ještě když by to byl dobrej čaj,tak možná,jinak ja piju mátový čaje :wink:
Dráček
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 18. 1. 2006 15:12

Pod stromeček jsem dostal Jade Rings (zelený čaj z těch nejmladších lístečků ručně svinovaných do takových prstýnků). V šálku to vypadá nádherně, protože se prstýnky rozvinou a chuť je taky vynikající. Tedy pro toho kdo má rád zelený čaj ;-)

V suchém stavu vypadají asi takhle:

Obrázek

Sám si kupuji poněkud méně luxusní záležitosti a to jak čaje černé tak zelené. Z těch černých mě oslovila Modrá hora, ze zelených zmíněné Jade Rings.

Sáčkované čaje piju spíš v práci jako běžný nápoj. Momentálně tu mám zásobu Millenium Vital se schizandrou.
Naposledy upravil Slonik dne 23. 1. 2006 02:01, celkově upraveno 1
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Scarlett 19. 1. 2006 23:41

Zelený čaj je u mňa na 1.mieste a výborný je ochutený nealkoholickým GLOGGOM, ktorý sa predáva v IKEA a čajovne sú moc fajn, okrem tých dobrých čajíkov ide hlavne o tú príjemnú atmosféru, ktorá tam vládne :oops:
Scarlett
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iva 20. 1. 2006 20:36

Ja jsem dostala krabicku zeleneho sypaneho caje, tak jsem se podivala, co to je vlastne za znacku a zaujalo me to, ze je to nadepsane "Pravý čínský zelený čaj" , je u toho pripsano "James Taylor, tradice od roku 1867" a malymi pismeny je pripsano "vyrobeno v Polsku" a nazev firmy je pripsany "DG plus Valmiera, LATVIA" :shock: :shock:
...... tak ted jsem silne zmatena o puvodu caje a zacinam mit pochybnosti, jestli to neni shrabane uschle listi z nejakeho parciku.... :mrgreen:
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kuřátko 22. 1. 2006 13:39

nejlepsi je babiccin bylinkovej, lepsi neznam ;-)
kuřátko
Čtenář

Odeslat příspěvekod MobilerxXx 22. 1. 2006 18:45

Moc ho nepiju, když už tak Earl Grey, s aspoň 3 lžičkama curku a půlkou citronu na půl litru.... Musí bejt průhlednej.. :) Jsem čajovej barbar, celkově teplé pití nemám moc rád, ale když musim čaj tak tenhle.... Jsem ujetej na kyselý, to já rád, kdo omylem pije muj čaj, většinou plive ještě dlouho potom, ale když už tak takhle :evil:
MobilerxXx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Veolw 23. 1. 2006 00:46

Ja piju nejvice ovocne caje. Nejradeji mam asi ty z tropicekho ovoce protoze hodne osvezi (spon me) :mrgreen: Kazdopadne caj caj piju jedine bez cukru protoze jinak se to neda pit ...
Člověk, který nic neví, nevidí problém, člověk, který hodně zná, vidí moře problémů.
<-- Leonardo Da Vinci -->
Veolw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mickeye 23. 1. 2006 13:21

Já piju jak čaje velmi kvalitní, sypané, tak i ty zlomkové hrůzy v sáčcích. Mezi mé oblíbené čaje patří zelené čaje a to zejména Vietnamské z oblasti Che Tai Nguyen, a pak mám rád i věci jako je Pai Mu Dan (nebo Tan, tohle se různí a sám nevím co je správně) nebo Lung Ching a třeba i dost drahé Gyokuro.
Z čajů v sáčcích mám rád prakticky jen čaje od Pickwika a nejradši Earl Gray a černý čaj s citrónovou přichutí, do něhož už stačí jen přidat cukr. Smaozřejmě zelené čaje nesladím ani nijak nedochucuju, zato u sypaných čajů je tomu právě naopak a černý čaj který si připravím do hrnku o cca 0.65 l, dávám spoustu cukru a spoustu citrónu takže čaj pak má hodně oranžovou barvu. :oops:
Mickeye
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 23. 1. 2006 19:41

Já piju čaj dost. No a nejradši asi zelený, potom nějaký černý a ovocný. Liptoni dělají dobrý, ale jednou jsem pil bylinkovej zručně trhanej z indie a to je něco jinýho :shock:
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 23. 1. 2006 19:58

Já čaj piju když jsem nachlazen,ale spíš grog.Jinak ICE Tea :D
Pavel Mareš
Nadšenec

Odeslat příspěvekod khonsun 31. 1. 2006 21:45

Caj je caj /Camelia Sinensis, event. Assamica/ a odvar z neceho jineho je neco jineho.
Za 21 let mi bude 100.
khonsun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _peper 10. 3. 2006 11:43

IceTea a nebo Sagu, takový ty kulatý pytlíčky ;)
MotoE398
BMW E36 318iS coupe
_peper
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tark 26. 3. 2006 14:36

Tak já piju jen ovocný "čaje" (v sáčku), docela mi to chutná. Obyčejně piju Teekanee Jahoda/Pomeranč (mňam!!!) nebo Pickwick (ty směsi, kde jsou v krabičce 4 druhy)
tark
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BoTo 29. 3. 2006 13:31

j.j. lapsang Souchong... to je jediny caj, ktery mi "nekradou" deti. Voni sice nekomu jako dehet, asfalt, ale doporucuji!!!
BoTo
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka