Párky, salámy, uzeniny...

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod ewing 6. 7. 2007 23:31

Obrázek

dobru chut! :mrgreen:
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod private_joker 7. 7. 2007 22:54

heh vždy som si to myslel a teraz je to aj potvrdené :D
Vietnamská vojna to je moje
private_joker
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jedovaty 8. 7. 2007 00:05

Nj,kdo není padlý na hlavu,tak si párky,které stojí 40kč./kg nekoupí,protože je jasné,že to u masa tak maximálně leželo.Na druhou staranu existuje spousta šetřílků,kteří si na těchto hnusech "pochutnávají" a ještě si libujou,jak je to výhodné.
Tento recept už je ale extrémní humus,to by měli fakt zakázat.Tady už jde o zdraví. :shock:
jedovaty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vslayer 8. 7. 2007 12:59

Dalsi vec je, ze i parky za 150,-/kg stoji za *****, takze nejlepsi je nekupovat nic. Ja obcas koupim cabajskou klobasu (tu pravou, ne nejakej fake :-)). Ale prodrazi se to a navic je hodne tucna + se imho da snist jenom studena, takze zadny grilovani, vareni atd.
Vslayer
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Renegade 8. 7. 2007 13:02

to Vslayer: jak rikam ja, nejsem tak bohatej a bych si moh lupovatb levny veci. :)
Renegade
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 8. 7. 2007 21:50

Jedovaty: s tím, že je to humus souhlasím, ale zdraví tento výrobek neohrožuje více než jiné uzeniny. Nic vyloženě jedovatého v tom seznamu není. Je to "pouze" totální aušus. Ale nejsou to jen párky. Taková debrecínka obsahuje cca. 52-60% masa. Co je ten zbytek? Co dělá v uzené kýtě škrob? A dalo by se pokračovat.

chce to při nákupu uvažovat i tak, že zemědělec dostane za kilo živého prasete okolo 40,-. Kilo syrové kotlety bez kosti stojí v krámě od 120,- výše kýta od 95,- - a to se jedná o produkty, které mají ve srovnání s uzeninami daleko nižší přidanou hodnotu. Pokud jsou i přesto levné, je téměř jisté, že ceny bylo dosaženo ošizením surovin. Podle této úvahy by cena "skutečných" špekáčků, gothaje a pod měla začínat na 90,-/kg, vídeňských párků tak na 160,-, grilovací klobásky (bílé) by přišly na cca. 200,-, suché salámy pak odhadem od 250,- výše. Uzeniny jsou totiž luxusní delikatesa a ne každodenní jídlo. Hovořím o těch nešizených.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tony1234 12. 7. 2007 16:07

Ja to rikam stale, nejlepsi z celeho ovoce a zeleniny je poradnej kus hoveziho! :-)
tony1234
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 12. 7. 2007 17:44

I když vím,jaký je to sajrajt ty levný párky,ale mě docela chutnaj.

Jinak z uzenin miluju original pouliční německý Bratwurst! Jedl jsem ho v Drážďanech,Berlíně,Hamburku... Prostě jak jsem někde v rajchu,mé kroky neomylně zamíří na pěkně propečenej a chutně nezdravej bratwurst!
Pavel Mareš
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jedovaty 13. 7. 2007 23:45

vslayer,slonik:Ano,častokrát skutečně stojí za *****,ale to neznamená,že to za ty peníze nemůže být dobré.Jde to udělat líp.Polské uzeniny jsou někde jinde a nejsou dražší.Prostě to dělají poctivěji,je to taková polodomácí výroba.
jedovaty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michee 20. 7. 2007 12:29

Já toto téměř nejím...jen tak jednou dvakrát do roka, když už nic jiného nejde.....teď jsem asi po pěti letech měla klasický opékáček na ohni - takže mám na dalších pár let vystaráno. Ale jinak co se týká salámů a ostatních uzenin, tak mě to jednak nechutná a jednak vím co tam je, tak proto mě to vůbec neláká kupovat.
Kick the baboon....
michee
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zamis 10. 12. 2007 20:24

ja teda preferuju takovyhle uzeniny. o vikendu jsme poradne nacpali udirnu

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

myslim, ze to nevypada nejhur
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

Já jsem ten člověk, před kterým Vás rodiče varovali.
zamis
Legendární avatar Pauzy
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 11. 12. 2007 13:07

nejím ani uzeniny, ani salámy, ani šunky, ani párky..
Kirkwood
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moravanda 12. 12. 2008 16:38

Uzeniny a maso jsou můj velký hřích :)!
Moravanda
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Deli 19. 12. 2008 11:26

zamis: pěkné, pěkné, trošku sem začal slinit :-))
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli
Avatar roku 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PájaPapája 26. 6. 2014 23:27

Zdravím, máte zkušenosti s řeznictvím Chodura? Známá si nemůže vynachválit jejich uzeniny, tak uvažuji také o tom, že je vyzkouším.
PájaPapája
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků