Pouzivate vodni filtr na vodu k piti?

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Mickeye 23. 1. 2006 13:53

Filtrováná voda mi moc nechutná, příliš mi totiž připomíná destilovanou nebo demineralizovanou vodu. Nejradši mám čerstvou pramenitou vodu, ale jinak musím vzít zavděk i obyčejnou PITNOU (ano, skutečně pitnou) vodou z vodovodu.
Mickeye
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bigdoc 29. 1. 2006 17:00

Používám léta Britu a naprostá spokojenost. Vychází to, jak kolega píše - tak stovka dvě za měsíc a naprosto se zbavíš nutnosti kupovat balenou vodu (která je mimochodem HROZNÁ!, a pokud máš aspoň trošku ekologické myšlení, tak tě musí ty tuny plastů a převážení té základní látky na zemi smradlavýma kamiónama přes půl republiky dost štvát).

Ještě k té ostřejší chuti. Filtr obsahuje zejména aktivní uhlí, což znamená, že z vody jsou odstraněny nejrůznější organické (i neorganické) látky, soli atd. Voda je tedy jakoby "více destilovaná", jestli se to takto dá říci, což znamená, že jakákoli chuť čehokoli (čaj a káva typicky!) v ní vynikne nesrovnatelně od nefiltrované vody.

Je potřeba ale upozornit na následující: s filtrovanou vodou to nepřehánějte! Tím, že je vlastně "demineralizovaná", připravujete váš organismus o potřebné minerální látky a mohou se dostavit i zdravotní poruchy. Je dobré střídat filltrovanou vodovodní vodu s minerálkou. Každopádně ale:
- nekupovat a nepít obyčejnou "stolní vodu", balenou
- NIKDY nepít obyčejnou vodu z vodovou - ta je dnes na hranici zdravotní závadnosti.
bigdoc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Merlin 29. 1. 2006 20:09

Plexisklo píše:Akurat dnes sme kupili, Britu, ze ako vyskusat co to je... Funguje to dobre, ale na tu chut filtrovanej vody si budem chvilu zvykat, pripada mi byt taka ostrejsia, proste po filtrovani mi chuti menej ako pred filtrovanim... A neviem, je z pitnej vody vobec este odfiltrovatodfiltrovat?

Ta ostra chut zmizne po niekolkych davkach prefiltorovani.
Merlin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Michal P 13. 3. 2006 11:24

Bydlím ve městě napojen na obecní vodovod tak žádné filtry nepotřebuji, filtr je snad zapotřebí , má-li někdo vodu z vlastní studny aby se mu nezaneslo čerpadlo a trubky ale filtr u kohoutku to snad ani nemá smysl.
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod Caddy 13. 3. 2006 18:35

Michal P: no clovece, ja bych nekdy tohle rekl spis naopak.....to co tece z kohoutku ve mestech, bych vetsinou nepil ani po prevareni.... :)
Caddy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod includes 13. 3. 2006 19:17

Ne nepoužívam...no tak při nejhorším budu mít ve vodě i přírodu :mrgreen:
includes
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Slonik 14. 3. 2006 08:03

Nepoužívám. Většina filtrů kvalitu vody spíše zhoršuje. Buď z ní vyrábí v podstatě vodu destilovanou a nebo jí obohacují o bakterie, které se ve filtrech začnou množit rychleji než by člověk čekal.

Caddy: Nesouhlasil bych úplně s tím kritickým pohledem na kvalitu vody ve městech. V Praze v místě kde bydlím je velmi dobrá. Faktem je, že ne v celé Praze je tak dobrá jako u nás (záleží na zdroji - pokud je z Káraného, je excelentní, pokud z Želivky, je docela dobrá nebo "míchaná", pokud je z Podolí, je to slabší).
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 3. 2006 18:28

Slonik: no, ja Ti nevim....jednou jsem se v zoufalstvi v noci napil vody z vodovodu u nas v byte...kdyz me vyhnala zizen a dosla lahvova...no a zbytek noci a rana jsem stravil sedici na mise s prujmem.....
Caddy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 14. 3. 2006 19:48

No tak to určitě nebylo z té vody ;-) Jak jsem říkal, vodovodní voda alespoň v Praze (jinde nemohu soudit) je velmi kvalitní. Rozhodně o dost lepší než vody balené, které se skladují na dvoře marketu na přímém slunci ve 40°C (jak jsem už mnohokrát viděl).
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 3. 2006 20:33

Slonik: az pojedes pres Pardubice, tak se stav :)
Caddy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 3. 2006 10:16

Zkusím to. Díky za tip
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod btw 18. 4. 2007 20:54

Z vodovodu piju normálně, ale většinou ji míchám se sirupem a podobně. Neochucenou piju jen když jsem třeba po draku, to většinou nic sladkého po celý zbytek dne nemusím :D
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 0ndra 19. 4. 2007 21:09

no mě to v těch pardubicích nepřijde až tak katastrofální, je pravda, že si vodu z kohoutku většinou dávám se šťávou, ale i když si ji někdy dám samotnou, není to nepoživatelný... je pravda, že vodu si ale čepujeme na chalupě (pokud se tam jednou za čas dostaneme)z tamějšího vodovodu a je to nebe a dudy...

jinak filtr nepoužíváme, piju většinou vodu se šťávou a to prokládám minerálkou (možná je to objektivně nesmysl, ale nejlepší mě přijde matonka ve skle)
0ndra
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod unimarker 23. 7. 2007 17:23

no jde o to jaky filtr se používá, pouze 17,5% vody z vodovodu vyhovujre pochybné normě. Např. před 45lety povoleno dusičnanů 5mg na litr, dnes 50mg na litr asi už víc vydržíme
unimarker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jedovaty 23. 7. 2007 23:16

Kraviny a reklamní masáže.Filtr pomůže akorát tak možná od příchutě po chloru,jinak je voda z kohoutku velmi kvalitní.Aspoň tady v Ostravě.Taky piju občas balenou vodu,většinou ale jen minerálku a nebo Svěží Toma-ta je bez cukru i umělých sladidel.
jedovaty
Kolemjdoucí

Předchozí stránka