Jíte kupované mleté maso?

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Divoženka 14. 7. 2006 16:54

Mleté maso zásadně nekupujeme už namleté, lepší je si koupit naporciovaný kusy a ty si doma pomlet,okořenit a nakombinovat,jak je chuť. To je potom výborná sekaná, karbanátky... v řeznictví většinou do těch mas namelou kde jaké zbytky a vše,co by vaše oko normálně nechtělo. A jinak takový ty jemný uzeniny- párky a tak, to ani radši moc ne,je to spíš takový těsto ,než masenko, ale taková domácí klobása ze zvěřinky, to je teda bašta!!! A domácí paštika! jůů
Divoženka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vebloud 21. 7. 2008 22:20

Domácí paštika to je lahoda. I ta dřina s ručním mletím jater a ovaru za to stojí. To je prostě bašta.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kirkwood 22. 7. 2008 11:33

Salámy, párky a jiné masné výrobky nejím. Mleté maso kupuji, v Kauflandu to hovězí vypadá slušně..
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod ToMMyK 27. 7. 2008 02:02

Mno nevim. Pomalu cokoliv v cem je maso bych nikdy nekoupil v hypersuper..
Kdyz turbo tlaci, tri valce staci
ToMMyK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 16. 10. 2008 17:08

My teď kupujeme chlazené mleté provensálské biftečky a když se dobře udělají, tak to je docela dobré a výživné jídlo :)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Sattero 15. 11. 2008 13:27

Mleté maso nikdy nekupuju, to mi do pusy nesmí. Párečky si občas dám, paštiku třeba játrovou, salámky taky, ale mleté maso z obchodu je humus první třídy :)
Sattero
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 11. 2008 14:49

Kk: ty z biohovězílo? Ty jsou skvělé co do chuti a mají mimořádně příznivé nutriční hodnoty a i jejich cena je příznivá.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Kirkwood 15. 11. 2008 17:11

Slonik: to je Bio? Nikdy jsem si toho nevšimla :-[
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 11. 2008 17:18

Já mleté maso nekupuji, i když občas si od rodičů vezmu karbanátek, který z tohohle masa připravují a taky raději nedomýšlím, co všechno v tom je.

Uzeniny také skoro nekupuji a když, tak jedině balené a snažím se je alespoň třídit podle info na obalu (žádné kůže, voda, separát, sója) i když vím, že se na to nemůžu 100 % spolehnout, ale i ty vyjímečně. Nejraději mám prostě kus masa, třeba takový plátek kotlety nebo krkovičky usmažený jako přírodní řízek.
Uzené nekupuji vůbec, občas si dám nějakou takovou tu lahůdku, mám např. rád španělský salám chorizo a nebo naposledy v pátek jsem si dal "Speck" - vlastně jde o nezpracovanou nasolenou kýtu(?), děs je, že je to děsný lákadlo, naposledy jsem si koupil půl kila parmské šunky a zbodnul jsem to za víkend, jen tak bez chleba - jen jsem si sedl k televizi a už to ve mě mizelo :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 15. 11. 2008 17:34

Slonik píše:Kk: ty z biohovězílo? Ty jsou skvělé co do chuti a mají mimořádně příznivé nutriční hodnoty a i jejich cena je příznivá.

jojo, bio. :)
Kryštof Korb
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Slonik 16. 11. 2008 05:24

Kirkwood: Jsou to takové hamburgříky balené po třech kouscích v platíčku. Balíček stojí okolo 60,- (cena osciluje od 159,- do 189,- za kg podle obchodu; v Albertu je teď aktuální akce, kdy je mají za 129,-). Na obalu je kromě jiných údajů i tato značka: http://www.senas.cz/images/klic/bio-cz.jpg
Jo a co by tě na něm mohlo oslovit je i to, že má pouhopouhých 5% tuku (tedy něco málo víc než obyčejný jogurt a zhruba o polovinu méně než nízkotučný Eidam).
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 16. 11. 2008 11:16

Přesně tak :)
Kryštof Korb
Nadšenec

Předchozí stránka