Máte rádi špenát?

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod chameleon 22. 2. 2006 17:26

špenát přímo miluju i kopřivovej
chameleon
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Martin H. 12. 5. 2006 09:16

Miluju, miluju špenát. Rozhodně ale čerstvé listy, celé, nebo nahrubo nasekané s těstovinami, v salátu, nebo jen tak lehce spařené, osmahnuté s kvalitním olivovým olejem a čerstvými rajčaty. :)
Martin H.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod delph 12. 5. 2006 16:31

jak kdy, někdy je uplně výbornej jindy takvý mdlý...
vrrrm vrrrrrm ty angličáky maj fakt dobrý ovládání :-D....no jo na vlastní nemám :-D
delph
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod veverqa 12. 5. 2006 17:06

chlebik s masielkom trosku tatarskej a listky spenatu.. mnam.. ale spenat je skvely aj v polievke alebo s cestovinami a krevetami.. vlastne spenat mi chuti stale :)
veverqa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Evina (novy) 12. 5. 2006 20:20

Vynikající jsou slané omelety s dobře ochuceným špenátem a jako příloha brambory s máslem.
Jinak jsem špenát dlouho nejedla, právě po zkušenostech z jídelen a menz. Tam jsou vážně experti, jak ho zošklivit většině populace :D
Evina (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ewing 12. 5. 2006 21:21

veverqa: a to kde si zohnala taky spenat? ja som vzdy videl akurat tak ,razeny a taky si asi na chleba moc nedavas :wink:
listy som mal jedine vtedy ked sme si ho pestovali doma...
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tessie 13. 5. 2006 00:27

mám ho ráda, ale nesmí to být taková ta blemtavá hmota, co se běžně kupuje.. raději čerstvější variantu:-)
tessie
Čtenář

Odeslat příspěvekod Slonik 13. 5. 2006 10:43

Tessie: Souhlas. Listový špenát je mňam, "zelený průjem" aka špenátový protlak je hnus ... Z toho důvodu si špenát prakticky nedávám v neozkoušených restauracích, resp. při objednávce se ptám, zda se jedná o protlak nebo o špenát listový
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod veverqa 13. 5. 2006 13:26

ewing: zo zahrady :) spenat je to prve co sadime a sadime ho pravidelne aby sme po cele leto mali doma co chrumkat :) ale myslim ze sa uz aj v obchodoch daju kupovat listy ale to som nikdy neskusala
veverqa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Honza CZ 13. 5. 2006 15:31

Pokud je obloženej přiměřeným množstvím vepřových výpečků a bramborových knedlíků tak není co řešit.
Honza CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod includes 15. 5. 2006 00:09

Já špenát vůbec nemám rád, sním ho, ale jen z donucení :( ...jinak si ho sám nevezmu
includes
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tark 16. 5. 2006 22:25

Spenat je mnamka, ale chutna mi jen ten, co pripravi mamka... Hnus ze skoly nezeru... :D
tark
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 16. 5. 2006 23:56

Špenát na pizze třeba nemusím,ale s bramborovým knedlíkem a vepřovým je to mňam!
Pavel Mareš
Nadšenec

Odeslat příspěvekod chameleon 17. 5. 2006 07:17

Nedávno jsem měla slané palačinky se špenátem(celé listy, žádný hnusný protlak), fakt mňamka :P ! Vřele doporučuju
chameleon
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Slonik 17. 5. 2006 07:50

Palačinky se špenátem jsou naprosto úžasná věc (ještě posypané strouhaným sýrem a mírně zapečené).

Nedávno jsem měl špenát jako přílohu nikoli k uzenému, ale ke grilovanému lososu a bylo to též velmi dobré.

Samozřejmě (a to se opakuji) jde o špenát listový ....
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka