Jaké jste měli nejexotičtější jídlo?

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Šéfkuchař 12. 1. 2006 20:52

Jaké jste měli nejexotičtější jídlo? Myslím mušle, chobotnice, brouky, aj. Jak vám to chutnalo? A v jaké zemi jste si tu dobrotu dali?

(téma z Pauza.cz)
Šéfkuchař
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod [CZ]Seth 14. 1. 2006 10:49

V Chorvatsku jsem ochutnal sépie na roštu, když mi to přinesli tak se mi sice zvedal kufr, ale po prvním soustu se po nich zaprášilo, jsou vynikající.
[CZ]Seth
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod icikus 14. 1. 2006 23:05

Maximálně gyros :D sem v jídle dost konzervativní :D ale byl z řecka, to je opravdu skvělý, v porovnání s tím, co koupím v brně u vietmaců :D
icikus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lehtinen 15. 1. 2006 00:07

Měl jsem kde co, co Čech prohásí za exotického....sepie, žralok, šneci, pštros,jehně,kůzle....no vždycky záleží na přípravě, co jednou může být vynikající, jindy je humus a naopak, tak se nezaleknout...
Renault Twingo 1,2, r.v. 93 - rád na tebe vzpomínám, 5 let, 60 tisíc km
Citroen C4 1,4i 16V, SX r.v. 2009 - 2023
lehtinen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Merlin 15. 1. 2006 00:13

Ja to uz ani nesleduje, na dovolenkach utratim urcite najviac penazi za miestne speciality. Teraz ma napadlo ze z cicavcov som mal aj netopiera a klokana...
Merlin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ham_duo 15. 1. 2006 21:54

Kure vindaloo.
Co je tohle za kolonku?
ham_duo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Koumeles 31. 1. 2006 21:42

Mel jsem chobotnicky, klokana, pstrosa, holoubka.....a zabi stehynka
Koumeles
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Beďa 1. 2. 2006 13:08

Taky si dávám na dovolené vždy místní specialitu.
Já sním kde co, ale jednou jsme si objednali rizoto s mořskými
plody a ty oči těch mořských potvor, které na nás čučeli
z rizota nezapomenu asi nikdy. Navíc celý pokrm byl neskutečně tučný, takže to byla exotika kterou jsem nedojedl. :x
Beďa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Merlin 1. 2. 2006 13:40

Beďa: ja som takto dopadol ked mi ukazali peceneho netopiera (v JAR je to povazovane za lahodku :-)) Hoci rad ochutnam vsetko nove, toto som fakt nemusel.
Merlin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 1. 2. 2006 13:56

Když někam jedu, snažím se ochutnat nějaký typický místní pokrm. A protože mám panickou hrůzu z očkování, cestuji spíše po evropských zemích než že bych vyrážel za exotikou. Čili nejexotičtější jsem měl asi hakarl - taková islandská nakyslá ryba. Tuším, že se kvasí, takže hooooodně moc páchne, ale chuť je překvapivě dobrá. Jen se mi nepovedlo ukořistit recept - pokud byste jej někdo znal, budu vděčný, mí sousedi už méně ;-)
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Beďa 1. 2. 2006 23:20

Merlin: Toho netopýra jsi alespoň ochutnal? Dá se to k něčemu
přirovnat?
Beďa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Merlin 2. 2. 2006 08:21

Beďa: Priznam sa nemal som odvahu (upecene je to take mile, este viac ako za ziva:-) ) Je to jeden druh velkeho netopiera co sa zivy len raslinou potravou. Spolocnik to jedol a tvrdil ze to chuti ako kralik na cesnaku...
Merlin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radoch (novy) 3. 2. 2006 10:47

chobotnice a podobny potvory .... pred lety v hotelu Don Giovanni ... zavrel jsem oci a bylo, jen do ty "cerny koule" jsem se nedonutil
radoch (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod *ROCK* 17. 2. 2006 11:02

studenou okurkovou polévku s koprem (či co tam ještě dávaj) v Rusku...no nic pro středoevropský zažívání, stejně jako kvas :D
siemens m35 -> nokia 5210 -> nokia 5100 -> nokia 6230 -> nokia n70
*ROCK*
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod botepidemic 18. 2. 2006 01:37

mno asi v recku zraloka a taky chobotnici, ikdyz ten zralok uz asi takova rarita neni, videl sem to nekde v tescu, no nicmene ja to fakt nemam kazdej den :)
botepidemic
Návštěvník

Další stránka