Zla kvalita masla?

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Kniter 5. 6. 2010 22:01

Zdravim.
Kupil som maslo. Dnes som ho vybral z chladnicky a ked som si z neho chcel odkrojit a natret na rohlik zacalo praskat a drobit na kusky. Snazil som sa odkrojit co najtensi platok. Po natreti na rohlik zostalo v obale od masla nadrobene na hrudky, ako ked najemno nastruham tvrdy syr.
Ked som ho stlacil, nezostala v nom jamka, ale po okrajoch praskalo.

Je este 10 dni v udavanej dobe spotreby.
Myslel som ze je to nizkou teplotou skladovania. Je to znacka Mazlicko, ale maslo inej znacky (liptov)v chladnicke vedla neho je krasne roztieratelne a ma uz iba 2 dni do konca spotreby.
Ked som ho nechal trochu roztopit, strasne sa lepilo na noz. Zostavala na nozi tazko umyvatelna lepkava pasta.

Jeho chut sa mi nezdala zla.

Je to nejaka vada toho masla?
Stretli ste sa uz s takym maslom?
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 5. 6. 2010 23:15

a víš jistě, že je to máslo a ne nějaká srágora co ho jen připomíná? V ČR se prodávají výrobky "Máslíčko" a "Raníčko" a ty mají s máslem společný akorát tak vzhled. Výrobek označený jako "máslo" musí být skutečné máslo a nic jiného. Podívej se dobře na složení výrobku. Jestli jsi koupil tohle, tak to není máslo.

Na doplnění - v ČR platí výjimka na označení "pomazánkové máslo", které se na Slovensku označuje tuším "tuková nátierka"
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kniter 5. 6. 2010 23:37

Ano to som kupil. Dik za radu. Uz to nekupim.

Myslel som ze vsetko su to masla. To liptov ma zlozenie tuk 85%. Mazlicko ma zlozenie tukova natierka 65%. Doteraz som kupoval rajo. Ale to v obchode nemali.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 6. 6. 2010 00:23

až pojedu na Slovensko, zkusím si tam máslo z Liptova koupit. Tady se prodává máslo s obsahem tuku 82%. Zajímalo by mě jaký bude rozdíl :-).
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kniter 6. 6. 2010 00:59

Liptov 85% tuku
Rajo ma len 80% tuku. ale to velke nepisu. a ta 90ka je co trvanlivost, ked male vydrzi 21 dni.
Maslo a maslo slane, aky je rozdiel neviem. Nikdy som nepozeral na zlozenie.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 6. 6. 2010 01:07

a je mezi nimi znatelný rozdíl?
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kniter 6. 6. 2010 01:35

Pravdu povediac ani som nevedel ze je slane a neslane. Len nedavno som to zistil. Namazal a jedol osoleny chleba. Samotne maslo som neskusal. Ale kazda znacka chuti trochu inak
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 6. 6. 2010 08:16

já myslel jestli je na vlastnostech poznat těch 5% tuku navíc.tipnul bych, že to tučnější se bude lépe roztírat i v chladném stavu.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kniter 6. 6. 2010 09:45

To liptovske je take maksie.
a to mazlicko nieje az tak vhodne na panvicu ked si robim drozdovu natierku. Zle sa roztapa a je citit pripalovanie.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 6. 6. 2010 11:26

tahle ne-másla na pánev nesmí. Vůbec se nedivím, že se pálilo. Bude určitě nacpané škrobem a dalšími "dobrotami". Je dobré akorát tak na vyhození
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kniter 6. 6. 2010 12:50

Mozno kto chce maslo, ale chce mat stihlu liniu a drzi nizkotucnu dietu, tak to mazlicko moze prist vhod.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 6. 6. 2010 14:47

Kdo drží nízkotučnou dietu, ten se nemůže cpát ani 65% tukovou hmotou, nehledě na skutečnost, že tohohle výrobku použiješ víc, protože se drobí, jak jsi psal.

Pro zajímavost doporučuji shlédnout prezentaci o tzv. "alternativách mléčných výrobků". Sice je z roku 2005, ale část z toho pořád platí ... http://eso.vscht.cz/cache_data/1206/www ... 20tisk.pdf
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tibika 6. 6. 2010 17:29

Za tieto fejky by som ich postavil k múru. Je to neskutočné svinstvo, ako sa obchádzajú pravidlá

podobný sh*t:
Obrázek

Ešte ma fascinujú aj tie "rastlinné tuky"... pozriem zloženie a čo nevidím...
Tuk: 15 %. Zvyšok voda, voda, samá voda...

Ani neviem kto to kupil, ale raz som chcel urobit nátierku na chlebíčky z takejto vodnatej srágory (nevšimol som si, že je to až taký sh*t)... a ono to od výroby bolo už vodou tak "nececané", že to len tak-tak držalo pohromade asi aj s best emulgátormi na svete. Pridal som horčicu (tá obsahuje vodu), a drb - celé sa to "rozblemtalo" na taký vodnato-hrčkatý grc. :-\

Toto považujem za jednu z najväčších ukážok úpadku kvality potravín.
tibika
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 6. 6. 2010 23:19

Úpadek? Si zkus doma smíchat 15% tuku s vodou do tuhé formy! To je vrchol potravinářské chemie. A nakonec to stojí skoro tolik, co poctivé máslo :D i když jsem myslel, že rekord je 30%, to má tuším perla. Je sranda s tím mastit brambory, dáš lžičku a nevidíš mastný flek.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tibika 7. 6. 2010 01:53

No OK, :D úpadok potravinárstva, úspech chémie (ale podobne rozporuplný ako DDT :D ). Stále a stále lepšie emulgátory. Za chvílu ale aj tento problém pominie, lebo prejdeme do opačného problému - ako do vody zamiešať pár % tuku, a to zvláda každý saponát. Už to len nejak zahustiť a šup, predávame vodu za cenu tuku ;-)
tibika
Návštěvník
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků