Doporučte kuchyňskou linku do RD

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Lubro 17. 4. 2010 08:36

Tak určitě bychom chtěli dvířka nejraději z masivu (celodřeva), ale ta cena je opravdu dost vysoká...Proto jsme uvažovali o fólii nebo o něco (cca 13.tis.Kč v naší velikosti) dražší dýze...To nejlacinější lamino jsme po zkušenostech s naší minulou levnou kuchyní vyloučili. Ohledně té fólie nám v prodejně Koryna říkali, že se dobře udržuje a čistí (navlhčení hadřík). I když ta dýha bude možná o malinko lepší...Musíme to promyslet.
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kirkwood 17. 4. 2010 08:49

My budeme mít fólii. Cenu ale stále nevím :-| snad se ji během tohoto týdne dovím..
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ondrej1 17. 4. 2010 11:18

Zkusil jsem leccos, ale z hlediska údržby se mi fólie zdá býti nejlepší.
Ondrej1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lubro 17. 4. 2010 18:34

Když vidím ty ceny vestavěných spotřebičů, tak to u nás pravděpodobně taky vypadá na tu fólii :hm
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kejki3 17. 4. 2010 19:37

? Mi přijde, že jsou ceny proklatě nízko.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Lubro 17. 4. 2010 22:18

kejki3 píše:? Mi přijde, že jsou ceny proklatě nízko.

Fakticky?? Tak to se asi každý díváme do jiných katalogů... :hm V podstatě existují nějaké akce, ale to je všechno takový obchodní "fígl" = pomyslná sleva z něčeho již nataženého,apod. V každém případě ti prodejci zcela jistě neprodělají...Nebo spíše jsem byl takový optimista, který si myslel, že potřebných 5 vestavěných spotřebičů sežene za nižší cenu než nyní zjišťuji :roll:
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kirkwood 18. 4. 2010 11:09

Lubro: chce to "prozkoumat" více e-shopů/kamenných obchodů. Já jsem teď porovnávala ceny z katalogu (doporučený od truhláře) a po té na jeden e-shop, který má ceny o hodně nižší, než doporučovaný katalog. A troubu o třídu dvě vyšší za stejnou cenu, jako z katalogu ta nižší.. To samé u myček nádobí. Budu se muset s panem truhlářek domluvit, zda si tyto spotřebiče mohu objednat z jiného e-shopu..
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lubro 18. 4. 2010 13:39

Kirkwood píše:Lubro: chce to "prozkoumat" více e-shopů/kamenných obchodů. Já jsem teď porovnávala ceny z katalogu (doporučený od truhláře) a po té na jeden e-shop, který má ceny o hodně nižší, než doporučovaný katalog. A troubu o třídu dvě vyšší za stejnou cenu, jako z katalogu ta nižší.. To samé u myček nádobí. Budu se muset s panem truhlářek domluvit, zda si tyto spotřebiče mohu objednat z jiného e-shopu..

Já jsem ty vestavěné spotřebiče vybíral z katalogů Bosh,Siemens a Fagor - a v případě koupi kuchyně Koryna maji do konce dubna 2010 akci, kdy poskytují slevu 15%...Co ale bohužel není nikde moc psáno je ta skutečnost, že těch 15% slevy dostaneš pouze tehdy, když od nich vezmeš min. 2 ks spotřebičů k tomu. A když vidím ty trouby,myčky a hlavně indukční varné desky v cenové relaci cca 25.-30 tis.Kč, nezdá se mi to úplně nejlevnější... :hm
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kirkwood 18. 4. 2010 14:02

Lubro: nj, to já šetřím na těchto vestavěných spotřebičích.. Troubu a varnou (plynovou) desku od Mory, takže celkem by mi to mělo dát něco málo přes 10.000,- myčku Bosch cca za 14.000,- a digestoř kolem 2.200,- pak ještě ledničku, ale né vestavěnou, pekárnu chleba, toastovač a sendvičovač..
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lubro 18. 4. 2010 14:26

Kirkwood: To jsem si původně také myslel, že něco ušetříme na vestavěných spotřebičích...Začnu s výběrem z tzv. barvy-bílá,černá a nerez - a nejraději bychom chtěli nerez - designově k samostatně stojící ledničce rovněž v nerezu. A logicky je nerez nejdražší...Celkem se přitom jedná o 5 vest. spotřebičů:
- multifunkční trouba, myčka 60 cm, mikrovlnná trouba, odsavač par (nástěnný) a nějaká varná deska - tu jsem záměrně nechal naposled...Zase-nejraději bychom indukční (podle mě je nejlepší), ale hrozný "ranec" peněz za ní...sklokeramická je levnější,to sice ano,ale ne tak účinná (a plyn do kuchyně nemáme přiveden).
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kirkwood 18. 4. 2010 14:30

Tak to mi taky půjdeme v nerezu, ale lednici chci bílou a ostatní spotřebiče v neutrální béžové barvě (už mám takovou konvici) a mám je vyhlídnuté. Také jsem uvažovala o jiné varné desce, ale jsem zvyklá vařit na plynu.. Sice i na plynovou troubu, ale není nad multifunkční.
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod michee 18. 4. 2010 14:31

Lubro: pokud prostudováváš katalogy, které jsi dostal v kuchyňském studiu, tak ty ceny jsou někde jinde. my si teda taky brali spotřebiče přes kuchyňské studio, protože jsem na to opravdu neměla náladu - nechtěla jsem vysedávat u netu a hledat kde je co nejlevnější, to by mě asi jeblo. Sice jsme, počítám, tak 10 až 15 tisíc přeplatili, ale co. Dodala nám to všechno jedna firma, namontovala, připojila a my se nestarali. A v celkovém součtu celé kuchyně to bylo minimum, takže jsme to vlastně neřešili. Takže pokud chceš ušetřit, tak kašli na spotřebiče přes studio a vybírej tak jak radí Kirkwood. I moje kámoška si spotřebiče brala přes e-shopy - vysedávala u toho 2 měsíce, než našla to, co se jí líbilo - a popravdě všechno má o polovic levnější jak my - pro ilustraci zde píšu ceny spotřebičů co máme my - trouba 11 tis, varná deska 15 tic, digestoř - 9 tis, mikro.trouba - 6 tis, myčka - 18 tis, lednice - 18 tis - a přes net se všechny ty kousky dají sehnat mnohem levněji. (kámoška za všechny zde uvedené spotřebiče dala kolem 45 tisíc a má spotřebiče s vícero fukncema, my máme ty nejprimitivnější).
Kick the baboon....
michee
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lubro 18. 4. 2010 15:03

michee: A od jaké firmy máte vestavěné spotřebiče? Všechny stejné značky anebo jak se říká "každý pes, jiná ves"? Osobně v rámci nějakého designu bych raději jednu značku a jednu barvu...Díval jsem se na katalog od toho Fagoru - mají na ní 15% z té pochopitelně "vyšší" ceny a těch 5 spotřebičů vycházelo okolo 55 tis.Kč, což mi připadá malinko víc než bychom chtěli...
Pozn. k té značce Fagor (Španělsko) - dříve prý bývala dost poruchová a nespolehlivá, ale v současné době se to snad mělo zlepšit...Každopádně pokud bych vzal všechny spotřebiče od Bosch,Siemens či Miele, tak se nedoplatím...
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kejki3 18. 4. 2010 17:14

Já jsem dával odkaz na eva.cz, samosebou něco je ještě levnější na netu.
Pokud je katalogová cena Mora poloindukce 18990,- a prodává se nová se zárukou za polovic, tak bych se asi setsakra rozhlížel. Proton má sadu trouba, deska, myčka od Mory za 20000,- a protože byl vestavný sporák v evě v akci za 7000,- a myčka se taky dá pořídit za tyhle peníze, tak se mi to zdálo pořád dost.
Hrozně natažené jsou vestavné mikrovlnky, za to, že mají o něco větší dvířka je to neúměrné.
Nevím, co obsahuje těch pět spotřebičů, ale stanovte si jednotící prvek - nerez s černým, nebo zrcadlem a hledejte u různých značek. A plně integrovaná myčka není vidět vůbec, lednice totéž. I když tu chcete u velkou, ta tu cenu docela zdvihá.
příklad http://www.mora.cz/vestavne_spotrebice/ ... e?c=241190
http://www.zbozi.cz/p9337-mora-mict-620 ... =relevance
na aukru běží za 5250,- - ale ta nemá plnou záruku, ta se zárukou šla někdy v týdnu kolem 8000,-
celoindukce s plnou zárukou http://aukro.cz/item1003707857_indukcni ... _cena.html

T5eba tohle http://www.elektro-garden.cz/produkt/ve ... -hkc-2330/

Na sporák fagor už jsem viděl nadávat víc lidí, než Patrika tady, ale týkalo se to pokaždé zapalování plynu. Mám od nich pračku, sice druhou, ale ta první nám sloužila ve firmě a běžela 12hodin denně asi 4 roky v kuse a jen se měnilo topení.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Kirkwood 21. 4. 2010 18:11

Tak kuchyňská linka bez spotřebičů mne od truhláře vyjde na 56.820,- a spotřebiče si nebudu objednávat přes net (kvůli instaletérovi - zapojení a záruky)..
Kirkwood
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka