Doporučte kuchyňskou linku do RD

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Lubro 10. 3. 2010 19:14

Chystáme se pořídit kvalitní, ale zároveň cenově dostupnou kuchyňskou linku do rod. domu. Značek je sice na trhu celá řada, ale rád bych znal zkušenosti jiných uživatelů (ať už pozitivních, tak i negativních). Pochopitelně se jedná o sestavení kuchyňské linky na míru včetně zpracování návrhu a případně dalších konzultací. Např. byli jsme v jedné z prodejen Oresi, ale zájem o potencionálního zákazníka byl z jejich strany hodně "vlažný"...
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kejki3 10. 3. 2010 20:56

Na Oresi je na poradte.cz dost stížností, to určitě nebrat. Spousta lidí čekala na nějaký zapomenutý kus měsíc a víc, než se doveze z Polska.
Dost lidí tam v podobném dotazu uvádělo, že od truhláře to přijde nastejno, jako ze sektoru, ale je možné větší přizpůsobení.

Osobně mám bastl Ikea+klasicky kolíčkované skříňky a nevidím rozdíl. Teď budu rodičům předělávat kuchyň dvířky z Trachea, skříňky (korpusy) pokud budu měnit, tak zase Ikea. Taky plnovýsuvné šuplíky mám odtamtud.

Co je pro vás cenově dostupné? A jak veliká ta kuchyň bude? Jsou tu někde fotky Sloníkovi kuchyně a tuším ještě někoho jiného.
Přidám ještě odkaz http://kutilska.poradna.net/q/view/1399 ... 210#r14210
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Lubro 11. 3. 2010 12:00

Kuchyně má tvar U, cca 2,05m x 2,10 m x 2,30 m, + nějakou skříňku a poličku na zeď. Cena nabídek bez spotřebičů se většinou pohybuje okolo 70 - 80 tis. vč. DPH. Jinak s nábytkem z IKEY máme zkušenost vcelku dobrou.
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kejki3 11. 3. 2010 13:58

To je dost veliká kuchyň. Myslím, že ta cena odpovídá, teď ohlídat detaily, jako použité kování, výsuvy. Vestavné spotřebiče dost spadly, snad jen mikrovlnky mi přijdou předražené.
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Lubro 11. 3. 2010 17:20

kejki3 píše:To je dost veliká kuchyň. Myslím, že ta cena odpovídá, teď ohlídat detaily, jako použité kování, výsuvy. Vestavné spotřebiče dost spadly, snad jen mikrovlnky mi přijdou předražené.

Ta naše kuchyň vychází cca na 9-10 m2...Dívali jsme se i na ty kuchyně v IKEE, některé nevypadají špatně...Ale budeme se tam muset asi vypravit osobně, abychom to viděli více podrobněji než je znázorněno v jejich katalogu :hm Ono se to nezdá, ale když se k tomu připočítají ještě ty vestavěné spotřebiče, tak ta celková cena není úplně malá :roll:
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kejki3 11. 3. 2010 18:20

Záleží, co a kde budete kupovat, sporáky http://www.eva.cz/oddeleni/sety-sklokeramicke/ od 9000 vestavná sklokeramika, za 15 indukce.
V Ikea mají pár druhů dvířek, každý si tam nevybere. Ale dá se na netu stáhnout jejich program a namalovat si kuchyň a udělat náhled ve 3d. + nákupní seznam. A mají šikovný rondel do dolního rohu, protože to je místo, které se hrozně blbě využívá. Já bych si tam třeba nevybral z pracovních desek, nemají oblé hrany, takže se sice líp sesazují montérům v rohu, ale domnívám se, že "U" tvar víc vydrží.

+ Všechno už se řešilo na Garáži - http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... c80d6070b5 + od té doby se dají panty s pístem koupit za 49,- http://aukro.cz/show_item.php?item=952297381
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Lubro 6. 4. 2010 14:09

V neděli jsme byli se podívat v IKEE ve Zličíně. Pravdou je, že těch dvířek není mnoho, ale pomocí toho plánovacího prográmku je možné si nakreslit kuchyň dle rozměrů, materiálu, cen i vestavěných spotřebičů (a podlé mého odhadu to vychází levněji než Oresi a určitě i kvalitněji). Pochopitelně kuchyně Sýkora je "jiná káva" - ta kvalita tam je, o tom žádná, ale nechají si za to i pořádně zaplatit...
Jinak v té IKEE by vyšla slušná sestava kuchyňské linky včetně vestavěných spotřebičů (u nich brán tzv. střed = ne ty nejlevnější a ne ty nejdražší) do cca 100.tis.Kč, což považuji takové za přiměřené...
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lehtinen 6. 4. 2010 20:13

A co vybrat nějakou kuchyni a zajít s tím do stolařské dílny a nechat si ji vyrobit na míru? ;)
Renault Twingo 1,2, r.v. 93 - rád na tebe vzpomínám, 5 let, 60 tisíc km
Citroen C4 1,4i 16V, SX r.v. 2009 - 2023
lehtinen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kirkwood 7. 4. 2010 06:04

Já si nechávám dělat linku od truhláře - zatím dělá návrh, takže jsem zvědavá na cenu. Linka bude v bytě a místnost měří 10,70 m2 a při měření bude mít celá cca 6 m.
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lubro 7. 4. 2010 06:24

Kuchyňská linka na míru od nějakého truhláře - i tato varianta je uvažována...Jen vybrat toho správného :hm
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 7. 4. 2010 06:57

Kirk: to budeš mít do U nebo do L? Mírná závist. Ale cena bude odpovídat. Tipoval bych to dost přes 100.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Kirkwood 7. 4. 2010 08:22

Slonik: takový nestandardní tvar J, ale ještě s čárkou nahoře :-D ale uvidím, jak mu to vyjde v návrhu a kdykoliv může něco dát pryč.. A hlavně co bude za pracovní desku, typy skříněk a vestavěné spotřebiče. Hodilo by se mi vejít se do 100.

Lubro: tak mi máme dlouholetého truhláře, který pro rodiče dělal pár věcí a pro bratra a je hlavně šikovný a udělá vše dobře. A dobře se zná s taťkou.
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lubro 7. 4. 2010 09:51

Kirkwood píše:Slonik: takový nestandardní tvar J, ale ještě s čárkou nahoře :-D ale uvidím, jak mu to vyjde v návrhu a kdykoliv může něco dát pryč.. A hlavně co bude za pracovní desku, typy skříněk a vestavěné spotřebiče. Hodilo by se mi vejít se do 100.

Lubro: tak mi máme dlouholetého truhláře, který pro rodiče dělal pár věcí a pro bratra a je hlavně šikovný a udělá vše dobře. A dobře se zná s taťkou.

Taková znalost truhláře (ještě k tomu šikovného) se vždy hodí a v dnešní době je téměř k nezaplacení...A pokud vezmu tu uvedenou hranici "100", i my bychom se do ní s vestavěnými spotřebiči chtěli nějak vejít... :hm
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kirkwood 7. 4. 2010 10:35

Lubro: i v rodině jsme prý měli truhláře (myslím, že babičky děda?) a brácha asi pochytil v genech jeho umění a minulý rok si udělal vinotéku a hezkou :-)

O jakých spotřebičích uvažujete? Mne by vyhovovala značka Mora (plynový sporák, multifunkční trouba a digestoř), Siemenc/Bosh (myčka nádobí) a lednici samostatně stojící (Elektrolux, Bosh, Haier).
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lubro 7. 4. 2010 11:49

Kirkwood píše:O jakých spotřebičích uvažujete? Mne by vyhovovala značka Mora (plynový sporák, multifunkční trouba a digestoř), Siemenc/Bosh (myčka nádobí) a lednici samostatně stojící (Elektrolux, Bosh, Haier).

Ty vestavěné spotřebiče nemáme ještě tak podrobně zmapované...Kdybychom vzali kuchyňskou linku z IKEY, tak bychom pravděpodobně vzali asi i ty spotřebiče od nich - je to vesměs Whirlpool (a měl by to být údajně standard za rozumnou cenu). Pochopitelně taková nevýhoda u té kuchyně z IKEY je, jak říkám systém "DODO" = dodělej doma = zda bychom to sami doma zvládli celé smontovat dohromady... :hm
A místo máme připravené americkou lednici-taky samostatně stojící, přemýšlel jsem o nějaké s výrobníkem ledu (mám na to i příspěvek), ale už jsem "povolil" a stačila by i bez toho výrobníku ledu...ale zřejmě ta americká kvůli objemu.
Lubro
Návštěvník

Další stránka