Takže ... své peripetie s ledničkou jsem završil koupí Liebherr CP 3523-21-kombinované ledničky s mrazákem. Jedinou nevýhodou, kterou jsem znal ještě než jsem zaplatil - byl pouze třízásuvkový mrazák. Bohužel z mnou akceptovatelných výrobků, žádný v příslušné cenové hladině a rozměrech, nemá čtyři zásuvky v mrazáku, na které jsem zvyklý
A tak jsem šel cestou .... když nebude stačit mrazák v Liebherr, budu muset dokoupit nějaký malý, třízásuvkový.... ale to je na další povídání.
Designově je lednice střídmá, řekl bych nadčasová. Z jejího vzhledu neplyne ani přílišná „modernita“, ani konzervativnost. Police, jak jsem již trochu naznačil výše, se dají dobře přendat. Vyndání je - bohužel, spojeno s potřebou otevřít dveře opravdu dokořán.
Část chladničky je standardně samoodmrazovací, mrazničku musíte „defrostovat“ sami.
Stroj je osazen jedním kompresorem, avšak dvěma termostaty. Jeho „mrazící výkon“ je ve třídě - 12kg/24h. Zajímavostí je klimatická třída SN-T .... rozsah provozních teplot od 10°C do 43°C!
Po otevření dveří chladničky je vidět malý displej s pár led diodami. Zde můžeme nastavit teplotu pro chladničku/mrazničku. Kolem displeje je několik ovládacích tlačítek. Dvě, právě pro nastavení teploty, další pro zrušení „alarmu“, při vysoké teplotě v mrazáku, ON/Off pro chladničku, ON/Off pro mrazničku a také zapínání ventilátoru v chladničce. Toto, jak popisuje výrobce, je výhodné v případě velkého množství potravin, které chceme zchladit a dáváme je do ledničky, či za velkých letních veder ... kdy chceme, aby teplota v lednici byla více konstantní.
Pakliže se aktivuje ventilátor - do jisté míry zrušíme rozdílnost teplot na jednotlivých policích.
Další, případné, informace doplním - stroj zatím není v provozu ... odpočívá po přepravě

Doufám, že po zapojení vydrží bezproblémově fungovat řadu dlouhých let (čti - deset je málo

)