čas letních bouřek, zvláště ta poslední, zapříčinil, že mě začala zlobit lednička. Ano, v létě je to super záležitost. Momentálně jede v nouzovém režimu (alespoň nějak). Chystá se ke mně sice opravář, avšak raději chci být připraven na výběr nového typu. Má původní je již staršího data výroby a nevím, zda cena opravy nepřevýší moji chuť „investovat“.
Co si představuji?
Hledám kombinované zařízení (teoreticky soubor zařízení), kdy dole bude mrazák a nahoře chladnička. Teplotní kategorie mrazáku by měla být -18°C a více. Poměr velikosti mrazáku a chladničky by mohl být zhruba 1:1, či zhruba 2:1 ve prospěch chladničky (viz níže). V mrazáku jsem zvyklý na 4 zásuvky (mohou být i tři) a rychlomrazící poličku (na této bych netrval). Stroj bych chtěl v klasické bílé barvě, pokud možno s co nejnižší hlučností a rozumnou spotřebou energie.
Rozměry hledaného výrobku, by se měly vlézt do ... výška 180cm, hloubka 65cm, šířka 60cm. Pakliže budou o trošičku víc ... centimetr dva sem/tam není problém. Celkový objem by měl být co největší, přibližující se současnému stavu - určitě nad 310l (momentálně mám, pakliže se nemýlím ... 337l). Z toho je 232l chladnička a 105l mrazák.
Z technických specialit chci, aby se chladnička sama odmrazovala, toto může umět i mrazák (resp. mohl by mít tzv.: no frost system). U chladničky je samoodmrazování podmínkou.
Dále by bylo vhodnější, aby nasávání a výfuk vzduchu byl umístěn zepředu zařízení. Stroj mám totiž obestavěn z jedné strany a vrchu skříní, ze strany druhé je zeď. Zařízení není kryto dalšími dveřmi.
V případě zadního výfuku/nasávání, bych musel vědět, kolik je nezbytný minimální prostor nad a vedle lednice ... nelze jej zvětšit.
Ze značek bych volil Bosch, Siemens, Electrolux ... samozřejmě jinou značku si rád nechám doporučit...momentálně mě napadá ještě Liebherr, ovšem ty jsou, myslím, ve vyšší cenové kategorii.
A tak jsem se dostal k ceně. Cena by měla být rozumná v poměru ke kvalitě a výbavě. Samozřejmě nepotřebuji nic v „luxusním obalu“. Stačí výrobek, který odvede svoji práci, nebudu o něm vědět a pár let poskytne mým potravinám ochranu před teplem.
Cenu bych si představoval tak do 13500,-Kč. V případě velmi zajímavého modelu jsem ochoten i trochu připlatit.
Předem děkuji za korektní příspěvky/linky/rady/postřehy/informace