Jakou značku a typ myčky nádobí?

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod MgX 8. 1. 2010 17:04

jarome nemám, ale myslím, že určitě bude lepší si založit nové vlákno s příslušným názvem ... :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 1. 2010 17:13

Já mám kombinaci plynovou desku a elektrickou troubu, obojí vestavné, ale kupované jako sporák - tedy s jedním ovládacím panelem.
Na rozdíl od desky (viz výše) nemám s troubou žádné potíže a můžu tedy říct, že jsem spokojen.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Moravanda 17. 1. 2010 16:27

Zdravím.
Jen bych vám chtěla napsat, že už mám konečně moji vytouženou myčku na nádobí. Přinesl mi ji Ježííííšek :-D . A je to mnou vybraná značka Whirlpool ADP 45 29. A jaká je moje zkušenost :hm . Za těch pár dní co mejem jsem poznala že kvalita mytí není v myčce ale v přípravku který dáváte na mytí. Vyzkoušela jsem tři. Jeden byl u toho dvě tablety a jeden balíček jsme měli reklamní. Oba myly supr. Vydali jsme se koupit poprvé nové balení velké. Rozhodli jsme se pro tablety značky Calgonit (nevím jestli to sem můžu napsat, pokud ne prosím administrativu ať to vymaže. Díky.) Ale tak se mi zvedl tlak po trojím mytí, že to sem prostě napsat musím. Myla jsem třikrát na plný výkon. Pokaždé nádobí zůstalo špinavé a tableta byla přilepená a nerozpustěná na nádobí. A proto si tady dovolím napsat můj názor : já osobně Calgonit tablety do myčky už nikdy nekoupím >:-( . Ale moc by mne zajímalo jestli s těma tabletama měl někdo větší úspěch než já :-[ :hm :?: A chtěla bych vás taky poprosit o váš názor, jaký přípravek používáte vy a jak s kterým jste spokojeni.Děkuji moc ;-). Tohle balení bylo za výhodnou cenu asi za tři stovky a to podle mne stejně není málo na to, aby se tableta vůbec nerozpustila :hm. Promiňte mi moje rozhořčení ale je to moje první zklamání se značkou, kterou jsem měla vždycky za dobrou.
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod MgX 17. 1. 2010 18:31

Moravanda neumístila jsi špatně tabletu, že vypadla jinam než měla a pak se nerozpustila? Hodně lidí je s Calgonitem spokojených. Já ovšem používám kompletní chemii od Somatu - prý je o něco lepší ... i v testech. Zatím spokojenost.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Caddy 17. 1. 2010 19:20

To bude asi neajak chyba, mne funguje Calgonit super. A Somat taktez, nevidim zadny rozdil mezi tim...podle me je celkem fuk, co tam dam...

co se neosvedcilo, je ten tekuty jar v pytlickach...
Caddy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Moravanda 17. 1. 2010 19:24

Somatové tablety se rozpustily úplně dokonale a všechno precizně umyly. Nevím kde by jsme dělali chybu. Ještě něco zkoušíme tak uvidíme jak to dopadne :hm .
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 1. 2010 20:34

Já používám co zrovna je. Většinou nějaké neznačkové za 2 Kč / kus a nikdy nebyl problém ani s umytím, ani s rozpuštěním. Teď jsem párkrát koupil v akci Somat (tablety vyšly asi na 2,50 / kus) a taky dobré.

Možná je to v obojím, jak v myčce, tak v tabletách.
dobrá myčka + dobré tablety = dobrý výsledek
blbá myčka + dobré tablety = dobrý výsledek
blbá myčka + blbé tablety = katastrofa
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MgX 17. 1. 2010 20:44

Někdy se zbytky tablet objeví, když se zvolí rychloprogram ... tableta se nestihne rozpustit.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod kejki3 17. 1. 2010 21:50

Moravando, s tím jsem u Calgonu neměl na 50° nikdy problém, a ten Ikea bazmek je vlastně Whirlpool. Po Somatu mi reznou víc příbory, stejnou zkušenost udělala máti. Ta jede jen na Calgon. Jediné co se mi nestihlo rozpustit byly akční z Dedry, ty musely jet na 65° (vyšly na 1,-, za běžnou cenu bych do nich po téhle zkušenosti ani nekopl).

U 45cm myčky, kterou jsem tu měl na opravu může tenhle problém snadno nastat, protože se tam pod schránku na tabletu rovnají nahusto talíře, takže tableta možná nespadne až na dno. Už jsem na aukru četl, že kvůli nefunkčnímu kastlíku na tablety jí házeli rovnou na dno myčky, že to ničemu nevadí (asi se při studeném oplachu nerozpustí?).

Jenom upozornění - do myčky nepatří víko a těsnění papiňáku a některé průhledné plasty od staré ETY tak jakoby zešedly, že jim to asi taky neudělalo na těch 65° dobře.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod michee 18. 1. 2010 13:00

My používáme tablety Calgonite a žádný problém. Nikdy jsme nenašli nerozpuštěné zbytky. Tablety používám hlavně, když je myčka naládovaná sklinkama a talířema. Krom toho používáme i gel Calgonit a na ten nedám dopustit, je fakt skvělý.
Kick the baboon....
michee
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Moravanda 18. 1. 2010 13:31

No, ono to bude nějaký zajímavý. My jsme u té myčky měli v pytlíčku dvě tablety to byl taky Calgonit, ale byli to ty tablety v tom průhledným obalu. Jsou v tom jako když granulky a s tím jsme neměli problém. My jsme ale koupili velké balení těch tvrdých tablet. Včera jsme udělali pokus. Myčka byla zaplněná tak na půl, pod tím dávkovačem nebylo ale zaručeně nic. Syn nastavil program na tabletu a vložil jednu tabletu CALGONITU DO DÁVKOVAČE A JEDNU POLOŽIL DOLŮ NA DNO. Po vypnutí myčky se stalo to, že nádobí bylo umytý na polovic, tableta z dávkovače byla vypadlá dole přilepená na mřížce nerozpuštěná a tableta kterou dal na dno se zcela rozpustila. Tak že jsu z toho jelen. Omlouvám se tedy Calgonitu :-[ ale kde dělám chybu netuším . Asi se musím podívat po tom gelu taky ale neznám nic z toho tak mi nezbývá než zkoušet :hm
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod kejki3 18. 1. 2010 13:53

Co upravit dávkování soli? A na kolik stupňů myjete, že není umyté nádobí? Tedy pokud to nebyly vajíčka...
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Moravanda 18. 1. 2010 19:52

Dávala jsem plný výkon a to je 70 st. Ale třeba to dělám nějak špatně :-[ .
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod kejki3 19. 1. 2010 10:04

Pokud je tam sůl, vyčištěné sítko, tak nevím, co by obsluha mohla udělat špatně. Možná narovnat nádobí na sebe, ale už to, že to nerozpustí tabletu - ohřívá to vodu? Během mytí zkontrolovat, jestli je voda horká.
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod MgX 19. 1. 2010 18:02

kejki3 pokud dávají 70°C ... tak by měli poznat i po dokončení mytí, zda myčka „hřeje“, nebo ne. Pravda, slyšel jsem o myčkách, jejichž program (prý) končí ve „studeném“. Obsluha otevře dvířka a nádobí je chladné, resp. má běžnou pokojovou teplotu.
Můj Bosch končí normálně ... tudíž otevřu dvířka a „jede“ ven horko.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka