Jakou značku a typ myčky nádobí?

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod kejki3 16. 7. 2009 17:11

Ono je otázka, kolik se jich prodalo. Kolega potřeboval na pračku Whirlpool domeček, tak jsme poprosili ve Sběrném dvoře o vpuštění a bylo jich 80% od Whirlpoolu. A ten zbytek byl směs ostatních značek.
Naposledy upravil kejki3 dne 17. 7. 2009 06:14, celkově upraveno 1
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod MgX 16. 7. 2009 21:09

Dobrý den,

já bych značku Whirpool nedoporučil. Momentálně mám od nich pračku a nejsem spokojen. Nebudete tomu věřit, ale tento týden jsem musel, po zhruba třech letech, měnit topné těleso. Leckdo by řekl - vodní kámen to je prevít ... nikoliv ... moc ho tam k mému překvapení nebylo. Prostě zkrat a nazdar - tudíž vyděláno. Netvrdím, že jinde by se to nestalo, ale ... Whirpool ne.

Psal jsem zde malou recenzi na zakoupenou myčku Bosch, která dokonce byla velmi dobře hodnocena v testu. Navíc je velmi levná. Podobně dobře si vedla jedna od Siemense (ten u některých prodejců nabízí nadstandardní tříletou záruku). Ano, myslím, že na předních pozicích bylo možno spatřit i kus od Whirpoolu ... ovšem - NE :-)

Se zakoupeným Boschem jsem zatím - po zhruba dvou měsících aktivního provozu - spokojen. Rozhodl jsem se nepoužívat mnohými opěvovaný Calgonit, ale Somat a i v tomto směru - spokojenost.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Richenza 2 16. 7. 2009 21:10

Tak jak to tak čtu , tak doufám , že se ty mé spotřebiče od Whirlpoolu nepo...Zatím fakt fungují. Moravando dříve se říkalo , že je dobrý elektrolux , bosch . Tak fakt nevím . Ale třebas zanussi taky není od věci . Měli jsme u nás v hospodě myčku -tu úplně obyčejnou na 12 souprav , myla super denně až 3-5 myček a šlapala 4 roky . Bez poruchy , doma by to bylo skoro třikrát taková doba.Ale je fakt , že záleží na kuse. :lol:
"orchideje-sluníčka mého života "
Richenza 2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 16. 7. 2009 21:39

Abych byl objektivní ... jeden z mých šťastnějších známých má také Whirpool ... pračku a ledničku. Pračka jede OK již řadu let. Lednička, pokud se nepletu, měla jednu vadu - a to ještě v záruce, což tolik nebolí.

Ne, pravdou je, že se jistě najdou i spokojení uživatelé výrobků Whirpool, to je nepopiratelné.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Moravanda 6. 12. 2009 20:33

Chtěla bych znát váš názor na myčku na nádobí značky Whirlpool. Jedná se mi konkrétně o značku Whirlpool ADP 4529. Prosím o názor na ni hlavně ty lidičky, kteří ji mají nebo měli. Díky moc :-)
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod MgX 6. 12. 2009 20:52

Moravanda já přímo tento výrobek neznám. Ovšem Whirpool moc nemusím. Přesto doplním, že v mnou výše zmíněném testu se jeden kus Whirpool umístil na třetím místě ... Whirpool ADP 4528. Tento výrobek měl o chlup horší účinnost mytí a také zaostával v kvalitě leštění za mnou vybraným Boschem. O jeden stupeň na tom byl lépe v kvalitě sušení. Celkové hodnocení bylo stejné jako u mé myčky.

Mám Bosch o kterém jsem zde psal. Zatím jsem s ní stále spokojen...ťuk, ťuk, ťuk na dřevo :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Kirkwood 7. 12. 2009 10:14

Chceme si s přítelem pořídit myčku o kapacitě 9sad.. Existují od každého výrobce tyto varianty myček? Vůbec netuším jakou vybrat a na co brát ohled při výběru :-(
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 12. 2009 10:25

Ale jo, dělají se, bude to šířka 45 cm, ale nedoporučoval bych je. Nejsou ani výrazně levnější (někdy jsou i dražší) ani nemají výrazně nižší spotřebu než odpovídající 60 cm modely. Po nedělním obědě tam pak buď dáte nádobí nebo hrnce.
Pokud nebojujete s místem (nemůžete mít větší rozměr než 45 cm), doporučil bych raději 60 cm model.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Kirkwood 7. 12. 2009 11:00

Rozhodnutí pro 45cm není kvůli místu, ale že se mi zdá zbytečné mít větší myčku, když jsme jen dva a nedělní oběd bych vařila jen pro přítele :-)
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 12. 2009 11:13

Jasně, jsou to tvoje prachy, kup si co chceš. Ale fakt bych se přikláněl k té 60 cm.
Když budete mít jen 2 talíře, tak je výhodnější je umýt v ruce, když toho bude už na myčku, tak je to fakt jedno jestli bude 45 nebo 60 cm.
Já jsem zatíženej na AEG, když bych tedy vybíral dle ceny, tak nejlevnější myčka:
http://www.obchodni-dum.cz/aeg-electrol ... ila/45934/
9 501,- Kč, 60 cm, 1.05 kWh, 15 l
Nejlevnější 45 cm:
http://www.obchodni-dum.cz/aeg-electrol ... ila/60788/
11 250,-, 45 cm, 0.80 kWh, 12 l

Rozdíl ve spotřebě tu je (u jiných obchodů a značek bude jiný), ale podle mě není dostatečně velký, aby ospravedlňoval nákup té menší.
Aby se vám pak nestalo, že se vám nějakej ten hrnec nebo dokonce talíř do myčky nevejde. Rodiče mají typ 60 cm (ale vestavnou, takže ve skutečnosti o něco menší) a jeden z typů talířů co mám se mi tak o fous nevejde :(
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Kirkwood 7. 12. 2009 11:30

Chceme vestavěnou, když už budeme mít vestavěnou troubu i sporák.. Myslím si, že tlakový hrnec od Tefalu (Clipso Modulo) se tam rozhodně nevejde.. Ještě popřemýšlíme, času je ještě dost..
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 12. 2009 11:34

Tak jestli vestavěnou, tak to 100 % tu 60 cm, protože vestavná je vždy ještě o něco menší než samostatně stojící.
Klidně bych se nerozpakoval vzít si hrnec s sebou a zkusit si ho do pár myček v obchodě strčit.
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Kirkwood 7. 12. 2009 11:50

A pak objednat z netu :-D jsou levnější než v obchodech s elektronikou?
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 12. 2009 11:53

No samo :D
I když se může stát, že v různých akcích jsou levnější než na Internetu a když je ještě v ceně doprava a hlavně montáž, může se to vyplatit. Bohužel v akcích bývají ne zrovna kvalitní značky.
PatrikChrz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Kirkwood 7. 12. 2009 12:09

Tj, v okolí máme PTelektro, Okay elektro, Hele, Euronic. Nejraději nakupuji v Euronicu, ale tam půjdu jen to obhlédnout a podívám se na netu :D
Kirkwood
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka