Jakou značku a typ myčky nádobí?

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Moravanda 31. 1. 2010 20:12

Já nevím. Dávám to dolů a tam se to rozpouští. Ještě jsem koupila ten nový Jar tablety a ty se zatím rozpouští v podavači.
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod kejki3 31. 1. 2010 23:06

A tu sůl?
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Moravanda 1. 2. 2010 20:03

Už jsem ji koupila ale ještě nenasypala :-[ . Nějak nevím kolik a kdy. Musím naštudovat návod :hm
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod kejki3 1. 2. 2010 21:41

Hned a teď! Vždyť už jsem psal, že jinak odrovnáte ten iontoměnič :oboze:
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod michee 2. 2. 2010 15:08

Moravanda: já jsem návod ke svojí myčce ještě neštudovala....a sůl jsem nasypala do takový díry na dně myčky (soudě dle víčka na díře, na kterém je ve 4 jazycích napsáno "sůl") a šlape :), po použití soli nemám na sklinkách takové maličké flíčky (které mi ovšem předtím nevadily protože jich bylo málo a nebyly skorem vidět, ale když jste tu psali, že sůl je dobrá, tak jsem si řekla "proč ne").
Kick the baboon....
michee
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Moravanda 2. 2. 2010 20:38

Já ji mám koupenou a ještě je na stole :-[ . Teď jsme na to koukali. Tak že ráno to tam nasypu a pak prý se má hned ta myčka pustit. Mám 1. 5 kg balení. Ale rodina mě tvrdí že když se používájí ty kombinovaný tablety tak se nemůže nic stát. Ale když je tam tý s moc tak to rezne. Tak já nevím. Ráno budu sypat .
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod kejki3 3. 2. 2010 20:01

Když je soli moc, dá se dávkování upravit podle návodu. Obrázek
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Moravanda 3. 2. 2010 20:17

Čauky Kejky :-)
Dneska ráno už jsem ji tam nasypala podle návodu. Ale tam píšou že se tam má nasypat kilo a půl až dvě kila. Mě se tam nevešlo ani to kilo a půl. Najednou se mě tam ukázala voda, tak jsem hned přestala a zavřela a pustila myčku. Co to bude dělat nevím. Ale ta sůl se má dávat podle stupně tvdosti vody ale tu já neznám :hm
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod kejki3 3. 2. 2010 21:23

Tak dosyp podle návodu, ta voda v myčce ničemu nevadí. Prostě sůl vytlačí vodu, to je noumální Úďo. A počítej, že se to bude rovnat pár mytí. V návodu bylo napsané, co to dělá, když je moc soli (šmouhy?) a když u mojí myčky za pár šušňů jde regulovat množství soli, tak tobě to půjde teprv. Ale to neřeš.
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Moravanda 3. 2. 2010 21:29

Tak jo, dosypu tu krabici. Ale nevím ten stupeň tvrdosti vody. Já se z toho picnu, na to aby měl člověk Vysokou :D
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod michee 3. 2. 2010 22:56

kejki3 píše:....a když u mojí myčky za pár šušňů jde regulovat množství soli......

To jde? Já mám na myčce pár čudlíků a o regulaci množství soli slyším prvně. Tu funkci nejspíš nemá (je podivně primitivní) a to ani nemám myčku za pár šušňů, holt jak to tak všude vidím, nakoupili jsme drahé a přitom primitivní spotřebiče co neumí nic navíc :D
Kick the baboon....
michee
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kejki3 4. 2. 2010 16:47

Já mám Whirlpool by Ikea a je to v návodu. Podrží se zapínací tlačítko, až začne blikat dioda a pak se to přepíná. Ale nikdy neopravuji to, co funguje. Na myčce mám dvě tlačítka na zapnutí a kolečko, to je vše.
U máti je starší Bosch a opravář tvrdil, že je tam paměť a ta myčka si to reguluje sama.
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Moravanda 4. 2. 2010 17:58

Ahojky.
Já v návodu taky četla něco o tom nastavování, mačkáním zapínacího knoflíku ale nerozumím tomu ani za mák :-[ . A teď mě ještě kamarádka nasadila brouka do hlavy s těma tabletama, že jako jsou účinné podle toho na kolik jsou programu a podle toho se přidává ta sůl :hm . To už je teda na mne ňáko moc :-( .
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod kejki3 5. 2. 2010 01:29

To neřeš, nasyp sůl do myčky a po pár cyklech se pochlub, jestli už to funguje. Musí to mýt i na těch eko 55°C.
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Moravanda 5. 2. 2010 09:37

Ahojky všichni :-)
Teeeda vy se mnou tady máte svatou trpělivost :-[ moc vám díky. Dosypala jsem tu sůl a kontrolka konečně zhasla. Dneska jsem šla a dokonce jsem koupila i tu leštěnku. Ale jestli to bude mýt na to Eko to vážně nevím :hm . Zatím pořád myju na poslední dva nejvyžší programy.
Moravanda
Čtenář

Předchozí stránkaDalší stránka