Jakou značku a typ myčky nádobí?

Dobré jídlo a pití, restaurace, recepty, postupy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Moravanda 19. 1. 2010 18:24

Zdravím. Musím říct, že když to mám na 70 a mytí končí, otevřu a také mi vychází teplo i nádobí je teplé. Ale chtěla bych se zeptat na tu sůl. Syn mi tvrdí že když máme ty kombinované tablety že je v nich všechno a nemusí se dávat ty ostatní věci jako ta sůl a leštidlo atd.
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod kejki3 19. 1. 2010 18:44

Nemusí se dávat leštidlo, ale sůl dávám. Slouží k regeneraci gelu uvnitř myčky. Pokud máte hodně měkkou vodu, tak to možná není třeba. První podle čeho poznám, že dochází sůl jsou neumyté skvrny od čaje. A podle opravářů na http://www.elektroworld.info/modules.ph ... forum&f=28, pokud se nedává sůl, tak se iontoměnič degraduje a zničí. S provozem bez soli se rozhodně poraďte s nějakým servisákem. Koneckonců, ta sůl je to nejlevnější a pokud máte měkkou vodu, dá se nastavit malé dávkování a nebude moc ubývat.

Ještě k té teplotě, na konci běží horko na sušení, ale voda se u Whirlpoolu ohřívá v průtokovém ohřívači, takže zkontrolujte během mytí, po oplachu (prostě chvíli po cvaknutí kastlíku na tablety).
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod MgX 19. 1. 2010 19:22

kejki3 pravda ... s tím sušením máš pravdu :idea: :tleskani ... zase blbnu a zapomínám na jednotlivé kroky procesu :-[ :D

Já sůl dávám, máme hodně tvrdou vodu, takže i proto ... leštidlo mám taky, ale nastavil jsem nižší dávkování ....
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Moravanda 19. 1. 2010 19:52

My máme dost tvrdou vodu. Tak že říkáte že ta sůl je nutná :hm tak s tím musím něco udělat díky. Ale ta kontrola to nevím. Já jsem myslela že jak se zapne mytí tak už se myčka nesmí otvírat :!:
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod Caddy 20. 1. 2010 13:11

ja tam sul zatim daval asi jednou, mel bych ji zase koupit, jak to tak ctu....
Caddy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod michee 20. 1. 2010 15:27

Tak to já sůl nedávala ještě ani jednou. Máme dost měkkou vodu, na nádobí nejsou žádný fleky a myčka, zdá se, nemá zatím žádné potíže. Ale možná bychom to jednou mohli zkusit, když už tam ten chlívek na sůl je, že :)
Kick the baboon....
michee
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kejki3 20. 1. 2010 18:46

Moravanda píše:My máme dost tvrdou vodu. Tak že říkáte že ta sůl je nutná :hm tak s tím musím něco udělat díky. Ale ta kontrola to nevím. Já jsem myslela že jak se zapne mytí tak už se myčka nesmí otvírat :!:

Pomalu otevřít, vypne to čerpadlo, takže voda necáká.
Ale pokud máte tvrdou vodu, začít solí, ještě s předstihem před mytím, aby se stihla rozpustit.
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod MgX 20. 1. 2010 20:02

Moravanda když jsem experimentoval s nastavením, či docházela sůl ... bylo poznat, že mytí není stejné, jako „běžně“. Já bych tedy dle návodu k použití doplnil sůl do příslušného zásobníku v myčce.

Určitě je dobře tuto činnost udělat těsně před zapnutím myčky ... kdyby se trochu soli rozsypalo vedle zásobníku - toto místo se omyje. Pakliže by tam stůl stála delší dobu (a zvláště, když je dno myčky kovové) mohla by udělat neplechu.
Slyšel jsem, že když někdo doplňuje sůl a nedbá výše uvedeného, může mu myčka v inkriminovaném místě začít dokonce korodovat ... nevím, co je na tom pravdy, ale raději se snažím neprovádět test odolnosti :-)

BTW: Moravanda omlouvám se, že jsem tykal ... snad to nevadí :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Moravanda 20. 1. 2010 20:25

Tykat kliďo můžeš :-) . Děkuji vám všem za rady ;-), ale ta sůl teda no nevím.... :hm . Asi to bude chtít naštudovat Vysokou mycí školu... :twisted: ...nebude to asi tak jednoduchý jak jsem si myslela. Dneska se mi podařilo mýt na plný výkon, tableta se rozpustila a já vytáhla půl myčky špinavého nádobí. Tak že jsem ho myla v ruce :-\ . Vážně nevím co můžu dělat špatně :-[
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod MgX 20. 1. 2010 21:37

Moravanda sůl bych zkusil ... není to velká investice, navíc vydrží hodně dlouho ... při zjištění, že je nádobí OK, se dá snížit dávkování ...

O nic nejde ... chce to prostě jen vyzkoušet ... netvrdím, že je problém přímo v tomto, ale částečně se situace může vylepšit.

BTW: zkusila jsi návod? :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod kejki3 21. 1. 2010 12:17

Těsně před mytím se jí moc nerozpustí, navíc se ten iontoměnič regeneruje tuším až po mytí. Takže nesmlouvat a nasypat. Pokud se použije násypka, je téměř nemožné rozsypat.
Naposledy upravil kejki3 dne 22. 1. 2010 12:15, celkově upraveno 1
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod Moravanda 21. 1. 2010 20:12

MgX samozdřejmě, jedině podle návodu ;-)
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod Moravanda 23. 1. 2010 21:28

Tak jsem dneska zjistila, že to nedělá přípravek ale myčka. Dnes se mi poprvé nerozpustila tableta Somatu. Ale do teď vždycky jo a byla v podavači. Dnes mi zůstala v otevřeném podavači a byla jen slabounce rozpuštěná. Tak jsem došla k názoru že asi tu tabletu budu pokládat dolů. Jinak to asi nepůjde. Dole se rozpustí vždycky.
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod kejki3 23. 1. 2010 23:32

Whirlpool má sice větší dírky, ale radši prohlédni ty točící ramena, jestli jsou dírky průchozí, máti takhle nemyla myčka a ony dírky byly úplně ucpané (argument:"ale ta myčka tu sůl moc žere, tak jí nedávám" :roll:)
kejki3
Čtenář

Odeslat příspěvekod kejki3 31. 1. 2010 09:42

Moravanda píše:Tak jsem dneska zjistila, že to nedělá přípravek ale myčka. Dnes se mi poprvé nerozpustila tableta Somatu. Ale do teď vždycky jo a byla v podavači. Dnes mi zůstala v otevřeném podavači a byla jen slabounce rozpuštěná. Tak jsem došla k názoru že asi tu tabletu budu pokládat dolů. Jinak to asi nepůjde. Dole se rozpustí vždycky.

Tak je to, co tomu bylo?
kejki3
Čtenář

Předchozí stránkaDalší stránka