Všem díky za reakce. Jak to vidím, nejlepší by bylo vymyslet jiný způsob než pořídit kompostér.

Popřemýšlím o tom. Teď mě napadá, že kolem kompostu by šlo udělat z pletiva nějakou ochranu.
Danuš, kolik těch kopřiv na zahradě máte? Jestli to není nějak obzvlášť obrovské množství, mám čtyři tipy k jejich zužitkování - všechny praktikuju a spokojenost. Připravuji z nich excelentní špenát, kterého si nadělám do mrazáku do zásoby, část jich usuším do čajů, z dalších udělám šťávu na pití (je fakt, že na tohle všechno jsou nejlepší kopřivy mladé, takže to chce hned zjara) a ze zbytku pak pravidelně zákvas, kterým hnojím. Ten je trošku cítit, když stojíš hned vedle, ale jinak v pohodě. Ale dá se to několika způsoby omezit.
Jary, jak tu zahradu zvládáte? To musí být přece celodenní práce! Máš můj hluboký obdiv!
Alinko, koupit močovinu není problém, Jaru ti dobře poradila. Jen úvaha: často kupujeme, co máme sami. Pokud to okolí zahrady umožní (rozuměj sousedé), močovinu jde do kompostu dodat i přirozenou cestou a zcela zdarma.

Kuřince do kompostu dát určitě můžeš.