Jaká značka pro pilu

Zahrádkářství a zahrada, pěstování rostlin, ovoce a zeleniny

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod actionboyCZ 27. 5. 2009 20:17

Dobrý den, jelikož se v těchto nástrojích příliš neopohybuji, rád bych věděl váš názor jaké značky koupit okružní pilu.
Pila bude hlavně používáná pro řezání desek a palubek pro obklad půdního prostoru.
Rád bych znal Váš názor na značky O.K., Black a Decker, skil, případně jakou by jste doporučili. Mám omezený rozpočet a proto si nemůžu dovolit nic moc profesionálního, chce to něco tak kolem těch 2000 (nejlépe do 2000)
Díky všem za případné tipy :-)
actionboyCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ra.cermak 27. 5. 2009 20:22

Ferm 3 roky záruka mám ji doma ale určitě ne Blackra měl jsem ho a stál za ....
ra.cermak
Čtenář

Odeslat příspěvekod StanislavKrejcar 28. 5. 2009 18:55

Záleží k čemu a jak často pilu budete používat,na příležitostné přiřezávání dříví do krbu a kamen na podzim na chatě uplně stačí elektrická např.Narex,při větší svobodě na přívodním kabelu a větším výkonu je lepší samozřejmě benzínová.Pro zahrádkáře a chalupáře úplně stačí krátká lišta,na větší a mohutnější řezání a kácení je lépe si zjednat profesionála.Dlouhá léta jsem používal Stýlku s lištou 25cm,byla lehká a na práce při zř.v sadě úplně stačila.Teď jsem přešel ke značce Castor,koupil jsem Castora CP371,je z těch levnějších dostačující,zatím jsem spokojený i s ní.Bližší nabídka na http://www.drupol.cz
Naposledy upravil StanislavKrejcar dne 28. 5. 2009 19:07, celkově upraveno 1
StanislavKrejcar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ra.cermak 28. 5. 2009 18:57

To jo ale on chce okružní pilu ne motorovku jest li jsem dobře četl motorovku mám Jonseredku taky dobrá
ra.cermak
Čtenář

Odeslat příspěvekod StanislavKrejcar 28. 5. 2009 19:03

Ještě k té požadované ceně.to by přicházela v úvahu opravdu ta elektrická.Z mé zkušenosti nakupovat nejlevnější je rizikem,u nářadí je problém výdrže silonových dílů u levného nářadí.V Německu toto prý využívají pouze na sezonní použití.Cirkulku jsem si před lety přivezl ze Slovenska,přišla mě na 1000Kčs,je to nezmar,ale spíše opravdu pro modeláře a drobnější kutily.Díly jsou hliníkové a meziřemenicový pohon jsem si upravil na zubatý řemínek z hladkého napínání je vlastní váhou motorku a tedy pokud se kousne tak se pouze protočí řemenice na motorku.
Naposledy upravil StanislavKrejcar dne 28. 5. 2009 19:17, celkově upraveno 1
StanislavKrejcar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jaromir.malich 28. 5. 2009 19:07

Narex má u nás velmi dobrou pověst jako výrobce, barl bych tuhle značku. Kvalitní nářadí za vcelku slušné peníze. Black and Decker a další to dělají v Číně a pokud se nemýlím, Narex je pořád vyráběn v česku.
Redaktor odborných hobby magazínů
jaromir.malich
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod actionboyCZ 28. 5. 2009 20:32

No jo tak ale v číně se dnes vyrábí prakticky všechno... ;-) "Třebas takový panasonic, dobrá značka a taky se vyrábí v číně"

Navíc narex má ty pily už ve vyšší cenové hladině ;-)
OMLOUVÁM SE, JÁ BLBEC ANI NENAPASL JAKOU PILU :oops:, JEDNÁ SE MI O KOTOUČOVOU(OKRUŽNÍ) PILU
actionboyCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ra.cermak 29. 5. 2009 19:10

Jakto žes nenapsal je to tam okružní zkus mrknout na ten Ferm
ra.cermak
Čtenář

Odeslat příspěvekod ra.cermak 30. 5. 2009 10:46

Jo přesně takovou mám ale mám na ni tři roky záruku kupoval jsem ji u nás prodává ji firma PROMA zkus to najít mají své stránky používám ji v práci vedle Narexu ta má jen prům.150 a nemůžu říct že by nějak zaostávala
ra.cermak
Čtenář

Odeslat příspěvekod ra.cermak 30. 5. 2009 14:46

No jedinej kterej jsem našel v katalogu fi. je ten že ta dražší má laser ale ten je úplně k ničemu ale divím se že to není u této napsané že má laser já bral bez něj
ra.cermak
Čtenář