Cykas - přesazení

Zahrádkářství a zahrada, pěstování rostlin, ovoce a zeleniny

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 21. 1. 2009 09:58

Dobrý den, tady na fóru jsem se dočetla, že mému cykasu japonskému mohou žloutnout listy, protože jsem ho nechala v substrátu, ve kterém jsem ho koupila. Je vhodné koupit substrát v pytlíku pro palmy a do toho ho přesadit? Nemám možnost si substrát namíchat sama.
Mám ho asi metr od topení na východním okně, denně ho rosím a teplota je tam asi 20°C ale nejde snížit, protože máme na radiátoru špatné ventily.
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Čtenář

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 21. 1. 2009 20:42

Cykas není příbuzný palmám, je to jedna z nejstarších nahosemenných rostlin. Potřebuje vzdušnou půdu a nesnáší přemokření. Požijte lehký substrát. Měl by být hlubší květináč a nemusí být moc široký.
Daniel Bozner
Čtenář

Odeslat příspěvekod ra.cermak 21. 1. 2009 21:02

Mischelinka má moc pěkného pejska a pěkné fotky na vebu až jsem se červenal :shock: :lol: :lol: 8-D
ra.cermak
Čtenář

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 21. 1. 2009 21:21

ra.cermak píše:Mischelinka má moc pěkného pejska a pěkné fotky na vebu až jsem se červenal :shock: :lol: :lol: 8-D

To teda jo :-[ ale nasmál jsem se :mrgreen:
Daniel Bozner
Čtenář

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 21. 1. 2009 21:40

ra.cermak píše:Mischelinka má moc pěkného pejska a pěkné fotky na vebu až jsem se červenal :shock: :lol: :lol: 8-D

Daniel Bozner píše:

To teda jo :-[ ale nasmál jsem se :mrgreen:

Prosím? Kde mám jaké fotky, u kterých jste se červenal? :shock:

Zpět k přesazení, lehký substrát se pozná jak? Já sbírám kaktusy a pro ně kupuji speciální substrát ale speciální substrát pro cykas :-[ :-(
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Čtenář

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 21. 1. 2009 21:44

Substrát pro kaktusy se substátem pro pokojovky 1:1 by mohl být dobrý.
A s těma fotkama, máte je na svých stránkách. To víte my jsme s čermákem detektivové
Daniel Bozner
Čtenář

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 21. 1. 2009 21:49

Jojo, to mi pak došlo ;-) už jsem je změnila za aktuální, tamty... to už je let! :-))
Takže smíchám substrát pro kaktusy s rašelinou, co má maminka ve sklepě... to by mohlo být OK?
Mischelinka.OK
Čtenář

Odeslat příspěvekod ra.cermak 21. 1. 2009 21:51

Dobrej večír na fotkách tichá voda s pejskem a pak ..... ale pohoda mi jen rejpem :lol: :tleskani sem ale musel k té odpovědi dostrkat co :?: :shock:
ra.cermak
Čtenář

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 21. 1. 2009 21:59

Mischelinka.OK píše:Jojo, to mi pak došlo ;-) už jsem je změnila za aktuální, tamty... to už je let! :-))
Takže smíchám substrát pro kaktusy s rašelinou, co má maminka ve sklepě... to by mohlo být OK?

Ano to by mohlo být oukej :lol: Cykas snese i chudou zeminu, umí totiž vstřebat i vzdušný dusík.
Daniel Bozner
Čtenář

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 21. 1. 2009 22:02

já ale vážně nevím, kde mám nějaké fotky, na které narážíte, můžete být konkrétnější? :-[ Já už jsem možná pozapomněla, kde co mám ale nic "hambatého" jsem jistě na NET nedávala... ;-) podívejte se teď na moje stránky ;-)
Mischelinka.OK
Čtenář

Odeslat příspěvekod T.ý.n.a 21. 1. 2009 22:03

Pánové, Vám stačí kaktusy a sukulenty k tomu, abyste se červenali ? :lol: Vy jste, ale detektivové :!:
T.ý.n.a

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 21. 1. 2009 22:03

Mischelinka.OK píše:já ale vážně nevím, kde mám nějaké fotky, na které narážíte, můžete být konkrétnější? :-[ Já už jsem možná pozapomněla, kde co mám ale nic "hambatého" jsem jistě na NET nedávala... ;-) podívejte se teď na moje stránky ;-)

Né vůbec :mrgreen: to jsem se úplně přehlíd :shock:
Daniel Bozner
Čtenář

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 21. 1. 2009 22:04

T.ý.n.a píše:Pánové, Vám stačí kaktusy a sukulenty k tomu, abyste se červenali ? :lol: Vy jste, ale detektivové :!:

Co se týče lechtivých obrázků tak ty najdem všude ;-)
Daniel Bozner
Čtenář

Odeslat příspěvekod ra.cermak 21. 1. 2009 22:04

Jo tož teda to byly stránky o Nokii tuším 6230 ju tak teď ty kaktusy nechápu haha
ra.cermak
Čtenář

Odeslat příspěvekod Daniel Bozner 21. 1. 2009 22:06

Nemůžu jsem dát přímý odkaz páč za to bych jistě dostal trvalý BAN.
Daniel Bozner
Čtenář

Další stránka