To je řebčík královský (Fritillaria imperialis), krásná rostlina. Vaše? Moc hezké. Já teď viděla jedny, které se kácí, takže byly přivázané ke kůlům, což moc pěkně nevypadalo. Jednotlivé odrůdy mohou kvést i žlutě a červeně.
Dodala bych k řebčíku,že nemá rád přesazování pokud můžete nechte jej na jednom místě několik let . Barvy jsou takové jak píše Kateřina a dají se ještě sehnat řebčíky botanické,které se svojí výškou hodí do skalek.
Aby nedošlo k nedorozumění: já to nedokázala vygooglit eště než jsem se tu zeptala. Jestli je to řepčík nebo řebčík jsem nezkoumala, protože jsem hledala obrázky podle latinskýho názvu, který Kateřina uvedla a s výsledkem jsem byla spokojená.
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Tak, správně česky je opravdu řebčík, kdybyste to někdy hledala i takto. Myslím, že Milena se nesnažila opravit název, ale že uviděla rostlinku a hned Vám chtěla poradit.
Ja jsem jeste chtela dodat k tomu gumovniku ,ze je to nenarocna rostlina,ktera mi vydrzela pres pul roku bez jedine kapky vody.Dostala jsem maly rizek,dala do vody aby pustil korinky a zapomnela na nej.Voda se vyparila a gumovnik vegetil-bez jakekoliv ujmy na zdravi-vesele dal.