Vánoční stromek - jaký máte?

Zahrádkářství a zahrada, pěstování rostlin, ovoce a zeleniny

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod ra.cermak 10. 3. 2009 17:41

Pěknej stromeček :tleskani
ra.cermak
Čtenář

Odeslat příspěvekod Scandiaca 10. 3. 2009 21:48

Daniel Bozner píše:Tak my ještě vánoční stromek máme a ještě z něho nepadá jehličí, narostly mu zelené šišky ale nenarašil.

Jsem si vzpomněla, jak tu někdo na fóru říkal, že "tobě vykvete i suchej pařez"... Koukám, že měl úplnou pravdu! :lol:
Proti gustu...
Scandiaca
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ram1 18. 5. 2009 07:45

My měli korejskou jedli v květináči. O vánocích nám doma zavoněla jehličím a pak hezky rychle ven, aby se neprobudila. Teď roste na zahradě a určitě se těší na ty příští a my se těšíme na ni.
Ram1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ram1 7. 12. 2009 23:48

Tak vypadala naše korejská jedle v květináči loni.
Obrázek
Letos bude ještě větší a hezčí. Článeček o její přípravě a následném ošetřování najdete na našich stránkách: http://www.bmprofit.cz/stromek.html
Ram1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Moravanda 8. 12. 2009 13:07

No jo, malej ale šikovnej parádník ;-) :tleskani
Moravanda
Čtenář

Odeslat příspěvekod gemma 8. 12. 2009 22:15

Korejskou jedli a pak ještě cedr jsem si vždycky přála na zahradu, ale asi to neprosadím, rodině stačí 80 let stará Douglaska. Domů v posledních letech kupujeme pěstovanou jedli, nejhezčí byla balzámová, ale ty už jsem dlouho neviděla, takže teď kavkazská. Nádherně voní.
gemma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ram1 9. 12. 2009 09:43

Cedr na zahradě je krásný, já mám na zahradě tři. Mohu vám jeden poslat alespoň na Vánočním pohledu. Obrázek
Ram1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Danielka.9 9. 12. 2009 13:54

Stromeček zvláště letos jako z pohádky, o<:) ale domů by se mi nevešel. Chtělo by to takový ten malý co máte v tom květináči. :tleskani Kdysi jsem o tom taky uvažovala. :nenapadne
ať nám kvetou kytičky
Danielka.9
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ram1 9. 12. 2009 18:31

To je pravda, že takovou fotografii asi letos na Vánoce nepořídím. :-l Stromeček v květináči ale rozhodně doporučuji, jak jsem napsal v článku. Zrovna dnes jsem se stavěl v zahradnictví, kde jsem ho loni koupil a ukazoval jsem jim fotku stromečku co jsme od nich měli loni a letos budeme mít zas. Letos uvažuji i o tom že obnovím tradici miniatury vánočního stromku na slavnostně ozdobené vánoční tabuli. Stačí na to malý smrček Conica v květináči. Všechny návštěvy toho krasavce obdivovaly. (Jenže pak přerostl a skončil v zahradě.)
Ram1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Anmara 13. 12. 2009 21:22

my máme už několikátý rok umělý stromek, ale ozdobit nějaký pěkný ministromeček mě láká čím dál víc...
Obrázek
vloni jsem neodolala, a tak jsme měli na stole takového trošku netradičního krasavce... :oops:
Anmara
Čtenář

Odeslat příspěvekod ra.cermak 13. 12. 2009 21:26

Také bych chtěl takovej pěknej malej ale kvůli dětem máme um.velkej ale snad....
ra.cermak
Čtenář

Odeslat příspěvekod hejjar 13. 12. 2009 21:31

Já strojím stromeček venku, už tam jsou baňky zítra snad už dojde na světla,první rok, Je to stříbrný smrk , původně vánoční v kontejneru před třinácti lety
hejjar
Čtenář

Odeslat příspěvekod Ram1 13. 12. 2009 21:37

Moje korejská jedlička nejspíš jednou skončí taky na zahradě. Ale ještě předtím nám ještě nějaké ty Vánoce okrášlí...
Ram1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hejjar 13. 12. 2009 23:05

I korejskou jedli už mám na zahradě, už byla těžká na přesun, teď má asi 2m, čekám na šišky a furt nic a to se cca o metr vytáhla
hejjar
Čtenář

Odeslat příspěvekod Kateřina Hradová 14. 12. 2009 11:32

Anmara píše:vloni jsem neodolala, a tak jsme měli na stole takového trošku netradičního krasavce... :oops:

Ta araukárie je překrásná! Měli jste krásný stromeček, skutečně. :tleskani
Minulé Vánoce jsme se vypravili na procházku po kostelích a v jednom z nich měli nádherné obrovské araukárie - říkala jsem si, že by to byl ideální vánoční stromeček. Pár měsíců poté jsem jednu malou koupila, ale teď ji máme na přezimování v chladné místnosti.
A co ta vaše? Jak se jí daří? Bude ozdobená i letos?
Mimochodem moc se mi líbí ta kombinace háčkovaných ozdob a sušených pomerančů - jemné, něžné, prostě prima. :-)
Kateřina Hradová
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka