Tak se s vámi rozdělím o svoje zkušenosti. Mám amarilky vlastně teprve čtvrtý rok, ale kvetou .Letos jsem je poprve měla v létě na zahradě ve volné půdě a byla jsem s tím moc spokojená,už proto, že doma nezabíraly místo.Jeden z těch venku zasazených podruhé rozkvetl na zahradě.
Dokud jsem je nedávala ven, přesazovala jsem do nové zeminy před koncem zimování. Nyní, když jsem je vyndávala ze zahrady zrovna dostaly novou zeminu.Přitom jsem zkrátila asi na jednu třetinu listy i kořeny. Do květináče dostali zeminu docela suchou a už je nezalila a odnesla do zimoviště(to je u mne špajz-je tam tma a nemrzne nikdy.)Na Rajčeti mám fotky z různých období roku jak rostly a kvetly.Dokud byly doma celoročně nezalévala jsem od srpna a taky nezhodily listy. Tak jsem je odnesla i s listy. Teď vím, že jsem je měla prostě odstříhnout.
Před týdnem mi poslala cibulky mladé-maličké ,kamarádka ze Slovenska. Bylo těch maličkých moc a tak jsem je zasadila všechny společně a samostatně jen ty co mají šanci na jaře vykvést.
Danielko asi ti nezbyde nic jiného, nežli nechat amarilku odkvést a zazimovat ji až odkvete. No a normálně ji předtím zastříhni a nebo to udělej jak já dřív. Strč ji do tmy i s listím a odstříhni jej později.