elit píše:ewing: jen nechapu lidi jak muzou verit v neco co neni. Musi byt hodne padly na hlavu.
elit: Neviem,v co veris.Asi vo vlastne schopnosti,peniaze a podobne veci.Nakoniec je pravda, ze v zivote sa musi clovek spolahnut na vlastne schopnosti, a to,ze peniaze su blbost,tak to pravda nie je.Bez nich si tu nikto ani neskrtne.Neveris v Boha alebo nieco podobne.Neviem, ci si materialista,alebo nieco ako dialekticky marxista.Ti tvrdia,ze hmota je vecna.Preco by mala byt ?Kto to rozhodol.Marxisti ? Nie je to nic viac ako ich subjektivny nazor bez dokazov.

Ziadas nejaky materialny dokaz existencie Boha.Nie je v mojej moci,zobrat ho zhora

Ked sedis doma a sadnes si pred telku,poznas toho cloveka alebo ludi,co tento model telky vymysleli ? Ked si sadnes do svojho auta,tiez nemusis poznat tych ludi,co auto navrhli,skonstruovali,robotnikov,co ti ho zmontovali a predsa existuju.Tvrdit,ze neexistuju je blbost.Ked sa pozries na vesmir a prirodu,tak v nej funguju tisicky overenych fyzikalnych,chemickych,biochemickych a inych zakonov.Ludske telo ma miliardy buniek,ktore su prepojene a funguju.Myslis si,ze takyto stupen organizovania hmoty vznikol len tak sam od seba ? Proste maticka priroda len tak obzivla a povedala,teraz bude toto a toto.Zober hrudu zeme zo zahrady,je to hmota,priroda a povedz jej, ze urob zo seba co ja viem psa,tak ta hruda bude mimo a neposluchne ta.Priroda sa totiz riadi prirodnymi zakonmi,ktore existuju,clovek na mnohe prisiel a na dalsie v buducnosti pride.Za prirodnymi zakonmi musis hladat niekoho,kto ich stvoril,urcil a rozhodol,ze budu fungovat.Je to ista inteligencia,nazvi to hybatel.Muselo mu to dost mysliet,lebo clovek nie je schopny sa za svojho zivota vsetko toto naucit a ani pochopit.Cize jeho inteligencia je vyssia ako ludska.
Keby si zil v stredoveku a tvrdil,ze existuju virusy a bakterie,tak by ta vysmiali a mozno aj odstranili.A predsa existuju.Ked si zoberies do uvahy vznik vesmiru,tak najlepsi odbornici sa dostanu k velkemu tresku a potom su mimo,nevedia co bolo predtym.Podla teba ako vznikol vesmir ? Nahle sa co rozhodlo,ze bude existovat ?Nejaka vecna hmota to rozhodla, alebo co ?
Takze netvrd,ze ludia co veria v Boha su blbi.Ja ti tvoj nazor neberiem a ani ta nechcem dogmaticky presvedcovat.To by ma ani nebavilo.Len som ti chcel napisat par svojich nazorov.Mysliet si samozrejme mozes ,co chces.Ale aj druhym nechaj ich nazor.To,co ty tvrdis o nich,mozu taktiez tvrdit o tebe.