Krestansky fanatismus

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Protoneus 20. 12. 2012 22:40

Ať se to komu líbí či nelíbí, každý z nás je věřící. Kněz Halík by mě zařadil k "něcistům", t.j. k lidem, kteří věří v něco, ale ne v takového Boha, jakého nám předkládá církev. Nepotřebuji kostely, protože v nich Boží přítomnost necítím. Nepotřebuji kněze abych se mu zpovídal, jediné komu se zpovídám je mé svědomí. Kde se setkávám s Bohem? V každém rybníku, potoku, louži či kapičce deště ho potkávám. V kapce rosy, v korunách stromů, pod kamenem, v mracích na obloze, ve větru, v hudbě, tanci, v očích milovaného člověka, v úsměvu , doteku. Je všude a jsou mu lhostejná různá náboženství, protože nehodnotí člověka podle toho jestli se mu klaní, ale podle toho jaký je :-) .
Protoneus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 21. 12. 2012 05:58

ja verici nejsem at se ti to libi nebo ne ;-)
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Protoneus 21. 12. 2012 14:48

Věříš-li ve svět kolem sebe,jsi věřící, i kdyby jsi ničemu nevěřil,jsi věřící,protože věříš tomu, že ničemu nevěříš, všichni něčemu věříme :-D .
Protoneus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trodas 21. 12. 2012 23:30

Prometheus - zkus místo slova "bůh" užít slovo "příroda" a hned ti to začne dávat smysl ;)

Naprosto ovšem nedává smysl relativizující tvrzení, že "věříme že nevěříme." To je nesmysl. My víme že nevěříme, naopak křesťané toliko věří.

Vědět není to samé co věřit.

Jistě chápu, že je tato argumentace VELMI nepohodlná, ale já vím naprosto jistě že nevěřím v žádné výmysly, které káže jakékoli náboženství - a nejméně věřím tomu tzv. křesťanskému. Já jsem si totiž bibli velmi pozorně přečetl a velmi pozorně jsem vnímal reakce kaplana na mé argumenty a dospěl jsem k přesvědčení, že ani on tomu co říká nevěří.
Jinak si dokázal udržet nadhled a odstup.

Odhlédneš-li od své ulity, pak snadno pochopíš, kdy, kým a proč bylo křesťanství vytvořeno.
Qui bono?

Kdo zmonopolizoval bankovnictví tím, že křesťané až do patnáctého století nesměli pod trestem smrti půjčovat na úrok? A kdo mohl a také tak činil? Kdo nosí na hlavě podobu jarmulky? Co to o těch lidech říká?
Atd...
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Protoneus 22. 12. 2012 03:20

Nejsem Prometeus ani křesťan, ba ani přívrženec jakéhokoli přiblblého lidského náboženství,myslím, že jsem to tu dosti jasně dal najevo :tleskani .
Nicméně jsem přesvědčen, že VÍRA je základ lidského myšlení, nebo snad nevěříš tomu co jsi mi napsal??? Jistěže je také možné, že víš mnoho věcí, kterým nevěříš a přesto je hlásáš s jistým záměrem,kterému věříš, ale zcela jistě vím, že ty, coby nevěřící se řídíš pouze tím, čemu VĚŘÍŠ. Pokud myslíš slovem příroda komplexní vesmír, budiž, nazývej si to tedy přírodou, jsou tací, co pod pojmem příroda vidí pouze zvířata a stromy, já budu říkat Bůh :-) .

-- 22. 12. 2012 04:27 --

A Fušera, nebo jak se to hovado jmenuje, NESSSSSSNÁŠÍÍÍÍÍM :pozor .
Protoneus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Protoneus 22. 12. 2012 15:43

trodas napsal: Naprosto ovšem nedává smysl relativizující tvrzení, že "věříme že nevěříme." To je nesmysl. My víme že nevěříme, naopak křesťané toliko věří.

To tvrzení samozřejmě dává smysl, protože jestliže něco víš, v žádném případě neznamená, že tomu věříš. Vědět můžeš cokoliv, včetně úplných nesmyslů, rozhodující však je čemu VĚŘÍŠ ,jak říkám, všichni věříme tomu svému a proto jsme všichni VĚŘÍCÍÍÍÍÍÍÍÍÍ;-) .
Protoneus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 22. 12. 2012 16:54

Věřím, že najdu ponožku do páru k té, kterou jsem dneska vytáhl osamocenou z pračky. V co věřím? V ponožku? Je to víra? Bůh? Co to je za blbost? To slovo má víc možností použití. V některých jazycích pro to mají více slovíček.
Podobně třeba závislost. Já jsem závislej třeba na jídle, někdo další třeba na alkoholu. Ále co, je to stejný. Podle mého nikoliv. Zatímco první závislost je pro život nezbytná, druhá je svým způsobem zbytečná. Není to stejná závislost.
Nebo jinak. Kdyby nebyli lidé, mající jednoho či více Bohů na obláčku a nebo jako ty ve studánce a v dešti, tak by slovo "víra" znamenalo jenom to, co jsem napsal v první větě. Já žádnýho boha nemám. Ani na obláčku, ani v dešti.
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Protoneus 22. 12. 2012 18:01

Jistěže máš, věříš sám v sebe, závislost je ve své podstatě Víra, kterou si člověk ve své mysli vytvoří, no a jestli věříš pouze v to že najdeš ponožku, tak bůh s tebou.
Protoneus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 22. 12. 2012 18:16

Jak věřím v sám v sebe? Jako že já jsem Bůh a všechno jsem stvořil?
Jinak závislost se nevytváří v mysli nějakou vírou. Je to proces (nejsem přes závislosti, ale na netu je toho spousta, co se v mozku děje), kterému je víra docela jedno. Jsem si jist, že většina feťáků, kuřáků a alkoholiků VĚŘILA, že po této cigaretě to budou mít ještě pořád pod kontrolou :lol:
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Protoneus 22. 12. 2012 18:31

Pro mě za mě, tak tedy nevěříš sám v sebe, co já vím, čemu věříš. Že by jsi ty stvořil svět? Fakt nevím.Jen mi prosím prozraď, jak vzniká závislost bez mozku,díííík.

Možná, že svět nestvořil vůbec nikdo, ani sám se nestvořil, vůbec nic tu neexistuje, protože ničemu nevěříš ani sobě, není tu vůbec nic a nic. Závislost vzniká proto, protože alkoholik nikdy nevěřil, že mu ten chlast něco dá, proto začal chlastat, jasně protože tomu nevěřil :tleskani .
Protoneus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 22. 12. 2012 19:16

Proč bych ti měl takovou kravinu prozrazovat?
Můžeš si udělat malej průzkum. Několik alkoholiků (variantně kuřáků) zná ve svém okolí každý hned několik. Zeptej se jich, kolik z nich si myslí, že jsou alkoholici? A kolik na chlastu nezávislých si myslí, že jsou alkoholici? Chápeš?
Protoneus píše:závislost je ve své podstatě Víra, kterou si člověk ve své mysli vytvoří

Pochopil jsem tě špatně? Když budu věřit, že nejsem závislý, tak závislý být nemohu? A dokud neuvěřím, že jsem závislý, tak závislý nejsem? WTF? Zeptej se libovolnýho feťáka. Každej s tim může hned přestat...kdyby chtěl :-D
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Protoneus 22. 12. 2012 19:40

Závislost je daleko hlubší víra než si alkoholik myslí, jejich kecům se věřit nedá,(svou mysl již zdaleka nemají pod kontrolou), stejně jako feťákům a ostatním závislákům, je to balvan víry v jejich mysli, nikde jinde, snadno se toho nezbaví nikdo, jedině zase VÍROU a dlouhodobě, jsou i vyjímky,je to v hlavě a je to VÍRA.

-- 22. 12. 2012 20:51 --

Jack111 napsal: Pochopil jsem tě špatně? Když budu věřit, že nejsem závislý, tak závislý být nemohu? A dokud neuvěřím, že jsem závislý, tak závislý nejsem? WTF? Zeptej se libovolnýho feťáka. Každej s tim může hned přestat...kdyby chtěl

Opravdu si myslíš, že svoji mysl natolik ovládáš, že můžeš z mozku jen tak něco vygumovat nebo svýmu mozku nakukat co si zamaneš a on tomu uvěří, tak to si vyzkoušej :pozor .
Protoneus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod palinoch 22. 12. 2012 20:34

Protoneus zbytocne fukaš proti vetru :?: Ale inac pekne čitaničko. Znova som si prečital zaujimavy nazor dik.
palinoch
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 22. 12. 2012 20:47

Protoneus: Ty neovládáš svoje tělo?
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Protoneus 22. 12. 2012 22:08

To nepochybně ty,to ty jsi přeci tvrdil, že nevěříš ničemu, ani sám sobě, vzpomínáš?
Každý závislák se prozradí čemu věří, tím co dělá a ne tím co žvaní :-) .
Stejně tak každý člověk, jeho projevy vyplývají z jeho víry, tedy z toho čemu VĚŘÍ. Nepochybně i tvé projevy ti nedávají za pravdu, vůbec to nevypadá, že by jsi ničemu nevěřil.

Jack111 píše:Protoneus: Ty neovládáš svoje tělo?


Co probůh ovládáš na svým těle, přemýšlel jsi někdy nad tím? Asi ne, to fakt nemá smysl.
Protoneus
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků