Apollo podvod

Co nám přináší EU; politika USA a dalších zemí

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod trent 7. 9. 2012 14:13

Ty jo... Má to cenu po třech letech?
Mimochodem, k těm fotkám, vážně si myslíš, že ty fotky co tam leží jsou originály, nafocené rovnou do JPG v 60. letech?
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 7. 9. 2012 14:36

Podvod má vždy cenu odhalit a jasně na něj ukázat. Podle mně...
NASA říká, že skenuje staré negativy.
Obrázek
Např. zde jde o slavné "portrétové" foto Aldrina:
http://spaceflight.nasa.gov/gallery/ima ... 0_5903.jpg
...
problém je, že si uvědomili očividné nasvícení, a tak foto upravili:
http://history.nasa.gov/alsj/a11/AS11-40-5903HR.jpg
...aby to nebylo tak zjevné. Tedy když i dnes fixlují skeny a "photoshopují" je, pak to cenu má na to poukazovat a originály si uschovávat, stejně jako to slavné "C" :) Tenkrát v novinách logicky nešlo vidět nic:
Obrázek
...ale nahraješ to dnes v HR do Photoshopu a nestačíš se divit...
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 9. 9. 2012 10:16

V čem jsou ty dvě fotky jiné?
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stoura 1 10. 9. 2012 09:32

trent píše:V čem jsou ty dvě fotky jiné?


Už jsme to tu řešili před několika lety
1. starší varianta je upravena kvůli kompozici: dole je kousek uříznutý a nahoře je přidaný černý pruh. Dá se to poznat podle polohy křížků - ten největší (je vidět na holeni postavy) by měl být přesně vždy uprostřed sejmutého snímku (ve foťáku měli před filmem sklo s křížky). Z hlediska kompozice vypadá blbě, když je postava nalepená na horní okraj snímku, takže to upravili.
2. Starší varianta má dost brutálně upravené jasy - pokud se podíváte na histogram, je jak podle pravítka. To obvykle přirozené fotky nemají, ale upravují se tak, protože pak vypadají lépe.
3. starší varianta má patrný tiskový rastr a má menší rozlišení.

Trodas z toho odvozuje, že starší je originál, zatímco novější upravená kopie. Podle mne je je novější scan věrnější kopií originálu z filmu, než ten starší. Například i proto, že z novějšího scanu se dá dostat úpravami ten starší (včetně průběhu jasu a detailů). Opačně to nejde. Úpravami fotek se ztrácí obrazová kvalita - takže novější scan patrně obsahuje méně úprav.
Stoura 1
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stoura 1 10. 9. 2012 19:07

Koukám, že kromně starých známých konspiračních obrázků vytáhl Trodas novinku: nerozbalený rover.
Chyba této konspirační teorie ošem tkví v tom, že v balíku není rover. Ten by na fotce měl být upevněn napravo od schůdků do kabiny. Že byl už rover vybalený, ukazuje například tohle panorana (složené z více fotek, včetně té Trodasem popsané), a koneckonců i fotka http://www.hq.nasa.gov/alsj/a17/AS17-140-21369HR.jpg, těsně předcházející Trodasem popsané http://www.hq.nasa.gov/alsj/a17/AS17-140-21370HR.jpg .

Kde byl Rover ukazuje například tohle video z rozbalobání roveru (na začátku je vidět, že jeden z mužů leze po žebříku, od něhož je rover napravo) nebo tahle ilustrační kresba od výrobce. Za pozornost stojí malý žebříček, který po uvolnění roveru zůstane na modulu. Na fotce je ten žebříček vidět vpravo od žebříku do kabiny. Rover byl tedy před rozbalením umístěn tam.

Balík vlevo, který Trodas považuje za rover, je přístrojové vybavení pro další činnost.
Stoura 1
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 10. 9. 2012 22:34

Stoura: dekuji za vysvetleni. Ze je kazda fotka ma jiny jas, jsem si vsiml. Jinak se priznam, ze jsem to nijak zvlast nezkoumal. Ja se spis ptal proto, ze vyvozovat nejakou konspiraci z oriznuti, nebo barevne upravy mi neprijde na miste. To bych mohl takhle obvinit i fotografa vecirku, ktery odstranil cervene oci, z neverohodnosti jeho snimku oslavnencu. Mnoho lidi si pomaha naslednou upravou fotek k tomu, aby se na ne dalo koukat. Ale to z nich nedela podvodniky.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 11. 9. 2012 09:58

Se divím, že z něj ve vazbě tyhle nesmysly nevymlátili. Asi tam budou stejní magoři. Dobrej důvod, proč se tam nikdy nedostat :-D
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 11. 9. 2012 19:13

trent - Stoura 1 ti zajisté "přesvědčivě" vysvětlí i to, proč se na Měsíc 40 let nikdo nepodíval :-D
Schválně jsem linknul i email od NASA prokazující, kdy ta zesvětlená verze té fotky byla skenována a je to 26.3.2004. Nu a protože je známo, že plakáty a fotky z tohoto fota byly k dispozici i dříve (tak nějak po celých 35let), tak je logické, že NEMOHLY být z ještě nenaskenovaného fota.
Tedy první sken s hrubším rastrem (daným logicky horší tehdejší technikou) je originální - či alespoň blíže k originálu, viz. foto z 2.8.1969 z 1.8.1969 publikované fotografie Buzze.

Pokud ani takto neprůstřelně logické a důkazně podložené vysvětlení je mimo možnosti Stoury 1 je pochopit či akceptovat, pak bych byl extrémně opatrný na všechny lži, co řekne.

Má pravdu v přidání pozadí - to nic špatného není.
Lže o "historgramu rovném jako pravítko", viz.:
Obrázek

Navíc jsem letmým pohledem našel několik fotek s podobným historgramem, resp. relativně rovnou prostřední částí v něm. Nejde tedy o nic neobvyklého.
Chtěl-li by Stoura 1 z neobvyklého histogramu na něco usuzovat, měl by se soustředit např. na slavné foto cesty v fotech "z Marsu" s přidanou mlhou a brutálně rozbitým histogramem v důsledku těchto zásahů.

Jde mu samozřejmně o tento problém, který je na starším originálu (pozor, Stoura1 zde proti jasnému důkazu stále lže jako kolovrátek která fotka je originál) jasně vidět:

Obrázek

Nicméně úprava fotky zase zviditelnila tento problém:

Obrázek

Aneb tak či onak, fejk je jasně viditelný na první pohled. Stíny se nemohou rozbíhat ;-] Perspektivně se může zdát, že se sbíhají (asi jako koleje), ale rozbíhat - ne ne. Od Slunce jsou paralelní - jenže když to dokazuje, že je to studiová fotka se světlem, tak se to najednou přehlíží. Stejně jako že stín je na zemi "totální" ale stinná strana astroNOTa je nasvícena jako vymalovaná! 8-D A to samozřejně nelze bez dalšího světla či odrazu, jak je každému kdo kdy něco fotil jasné. Velmi dramaticky a přesvědčivě to prokázal Jarrah White v těchto třech videjích:
http://www.youtube.com/watch?v=ZPni1ESWlNU
http://www.youtube.com/watch?v=TqLK4kMUv8I
http://www.youtube.com/watch?v=K7qkHMX9zqo

Ownage, suxxka ;-]

Rover obrázky bezestop jsou jednoznačným důkazem, že byl použit setup, vytvořený v rámci A.S.P. projektu (Apollo Simulation Project) a tamní jeřáb :)

Pokud se umístění Roveru na LEMu týče, tam Stoura 1 zdánlivě logicky poukazuje na místo, kde by Rover měl být na LEMu umístěn. Jenže ono není vše tak jednoduché a spadl zde do pasti. Ono totiž co se týče nerozbaleného Roveru už zanechávajícího stopy, tam je třeba se podívat zvlášť pořádně... a ne se jen spokojit s jednoduchým vysvětlením.
Jelikož tu Stoura 1 linknul to videjko, které má ukazovat vybalení Roveru, tak je třeba si všimnout, že v 18 sec kola roveru jaksi "vyskočí" z místa, kde předtím nebyla. Přitom žádné rozkládací pružiny Rover nemá a co hůř, dle fota je zabalen takto:

Obrázek

...a ani principelně mu tedy ty kola nemohou do boku "odskočit", neb se nejprve musí natočit a fixovat v osové poloze. Nic takového na videu ale vidět není...
Kola tam prostě najednou naráz jsou a basta. Zase holt další editace v roli NASA :)

Ale nejpodstatnější je, že na videu zepředu LEMu je vidět, že s Roverem odjeli zadem za modulem. Bohužel pro Stouru 1 jsou ale vyfocené stopy vpredu před LEMem :tleskani
Owned again 8-D

A jak správně přiznal, tak foceno je to v tesném časovém pořadí :lol: Jak snadné je tyto bláboly vyvrátit :D

Ještě snazší bude vyvrátit to, že zásahy do fotek v podání NASA jsou "konspirativní teorie". Ona je to smutná skutečnost, nahrávající mnoha až šíleným spekulacím o mimozemšťanech na fotkách a pod. nesmyslech... ale zásahy tam jsou, to je snano k ukázání, stačí pohnout křivkami a je to vidět:

Obrázek
originál NASA: http://grin.hq.nasa.gov/IMAGES/LARGE/GP ... 001104.jpg
křivky vstup 9, výstup 255 :tleskani

Obrázek
originál NASA: http://spaceflight.nasa.gov/gallery/ima ... -20382.jpg
křivky vstup 24, výstup 255 :tleskani

Je nutno si uvědomit, že toto individuum lže vždy, i když to není třeba. Aby prokázal svůj argument proti tomuto problému:
Obrázek
...tak tvrdil, že tyto objekty jsou stejně velké (eg. že perspektiva nefunguje):
Obrázek

Nemluvě o tom, že někdo o téměř 4° naklonil LEM, ač křížky na fotkách prokazují, že fota byla stále v rovině s terénem:
Obrázek

Ostatně vzhledem k focení kamerou, napevnou namontovanou na hrudi, je téměř nemožné udělat záběry s výrazně šikmým sklonem krajiny - např. takovým, jako u portrétu Buzze. Člověk by se totiž musel kroutit a to mu zase PLIS bágl na zádech neumožňoval ;-]

Stejně tak stíny na této fotce ti bude vykládat, že se nerozbíhají :-D
Obrázek

Prostě... Stoura 1 :lol:
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 11. 9. 2012 20:56

zpet do basy. "lidi" jako ty, nechci videt na ulici!
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stoura 1 11. 9. 2012 21:59

A - koukám, že se nám pan Trodas rozepsal. Takže to vezmu asi postupně v několika příspěvcích.

trodas píše:Stoura 1 ti zajisté "přesvědčivě" vysvětlí i to, proč se na Měsíc 40 let nikdo nepodíval


Proč bych to vysvětloval? Na Měsíc se skoro denně dívá spousta lidí. Pokud je vhodný čas a vhodná fáze, stačí zaklonit hlavu. ;-) :-))

Ale vážně: Stačí se podívat na rozpočet NASA, očištěný o o inflaci a podívat se, kolik programů běželo tenkrát a kolik dnes. V roce 1966 dostávala NASA 4,4% státního rozpočtu USA a drtivá většina prostředků šla do projektu Apollo. Do poloviny 70. let to kleslo na 1%, a musela začít živit nenažraný projekt raketoplánu. Dnes dostává kolem 0,5%.

trodas píše:Tedy první sken s hrubším rastrem (daným logicky horší tehdejší technikou) je originální - či alespoň blíže k originálu, viz. foto z 2.8.1969 z 1.8.1969 publikované fotografie Buzze.


Časově byla starší kopie vytvořena ze stejného filmu publikována dřív a byla sejmuta hůř. Novější scan byl logicky sejmutý ze stejného originálu modernější technikou a lépe.

Co se týče histogramů:
Pokud porovnáme starý scan s novým, je snad jasné, proč starý vypadá vedle nového jako podle pravítka (histogramy jsou trochu vyhlazené, ale nemám koupený program na jiné):
Starý scan:
Obrázek
Nový scan:
Obrázek

trodas píše:Navíc jsem letmým pohledem našel několik fotek s podobným historgramem, resp. relativně rovnou prostřední částí v něm. Nejde tedy o nic neobvyklého.

Sem s nimi.

Konspiračním stínům se budu věnovat později zvlášť, stejně jako dalším fantastickým teoriím. :-)
Naposledy upravil Stoura 1 dne 12. 9. 2012 20:04, celkově upraveno 1
Stoura 1
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stoura 1 12. 9. 2012 20:01

trodas píše:Pokud se umístění Roveru na LEMu týče, tam Stoura 1 zdánlivě logicky poukazuje na místo, kde by Rover měl být na LEMu umístěn. Jenže ono není vše tak jednoduché a spadl zde do pasti. Ono totiž co se týče nerozbaleného Roveru už zanechávajícího stopy, tam je třeba se podívat zvlášť pořádně... a ne se jen spokojit s jednoduchým vysvětlením.
Jelikož tu Stoura 1 linknul to videjko, které má ukazovat vybalení Roveru, tak je třeba si všimnout, že v 18 sec kola roveru jaksi "vyskočí" z místa, kde předtím nebyla. Přitom žádné rozkládací pružiny Rover nemá a co hůř, dle fota je zabalen takto:

...a ani principelně mu tedy ty kola nemohou do boku "odskočit", neb se nejprve musí natočit a fixovat v osové poloze. Nic takového na videu ale vidět není...
Kola tam prostě najednou naráz jsou a basta. Zase holt další editace v roli NASA :)

Jasně že tam kola "vyskočí" při tak nízké snímkové frekvenci. A nejen kola. On se totiž vyklopí o 180° celý zadek vozu i se složenými koly. A protože je to zabíráno z podhledu, tak našikmo uložené kolo je najednou vidět zboku. Rozložení kol do jízdní polohy probíhá až vzápětí.



trodas píše:Ale nejpodstatnější je, že na videu zepředu LEMu je vidět, že s Roverem odjeli zadem za modulem. Bohužel pro Stouru 1 jsou ale vyfocené stopy vpredu před LEMem :tleskani
Owned again 8-D
A jak správně přiznal, tak foceno je to v tesném časovém pořadí :lol: Jak snadné je tyto bláboly vyvrátit :D

Fotky jsou sice foceny jedna těsně po druhé, ale obě jsou foceny až mnoho hodin po rozložení roveru, se kterým mezitím vydatně jezdili. Takže další vyjeté stopy jsou zcela v pořádku.
Stoura 1
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 13. 9. 2012 17:54

Obrázek
http://www.hq.nasa.gov/alsj/a17/AS17-146-22293HR.jpg - první foto
http://www.hq.nasa.gov/alsj/a17/AS17-146-22294HR.jpg - druhé foto
Někdo nám ukradl šutr ze scény, chlapi!Člověk se ani nestačí otočit a... je fuč! :tleskani
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stoura 1 14. 9. 2012 08:22

trodas píše:Někdo nám ukradl šutr ze scény, chlapi!Člověk se ani nestačí otočit a... je fuč! :tleskani


Jasně. Jsou to hrozné zlodějské mrchy konspirační, ty zákony perspektivy. Mně onehdá stejným způsobem ukradly celý Karlštejn. Díval jsem se na něj průsekem mezi stromy, a jen jsem udělal dva kroky bokem, už byl fuč. :-D :-D :-D A jestli dokážou ukrást tak veliký hrad, proč by nezvládly jeden šutr.

No: podívejme se, co nám ty ty potvory ještě zkusily ukrást: Posunuly kráter na obzoru (v červeném kolečku), trochu obzor naklonily, ukradly ještě jeden šutr vlevo od toho konspiračního a především zkusily ukrást i menší šutry vpravo vedle něj (v obdélníku, nahoře zvětšeno). Ale to se jim už nepovedlo - Trodas je včas zmerčil, a tak je jen posunuly z jedné strany průrvy na druhou. A protože velký šutr musely posunout stejně, tak ten je už schovaný za levým okrajem průrvy.

Perspektíva - vot kakája balšája amerikánskaja konšpirácija, továrišči o<:)

Obrázek
Stoura 1
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trodas 14. 9. 2012 11:16

Tvůj "objev" ukazuje na posuv pozadí, zatímco popředí o 30cm blíž ke kameře, se posunulo opačným směrem. Pokud by šlo o perspektivní posun, pak by se kráter DALEKO v pozadí na kopci musel posunout také opačným směrem.

Takhle se jedině ty dva kameny posunuly směrem opačným :lol:

Obrázek

Obrázek

...a jak říkám, to není ale ani zdaleka jediný problém s těmito dvěmi fotkami :))) Stačí si načíst hiresy a podívat se :lol:
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stoura 1 14. 9. 2012 12:09

trodas píše:Tvůj "objev" ukazuje na posuv pozadí, zatímco popředí o 30cm blíž ke kameře, se posunulo opačným směrem. Pokud by šlo o perspektivní posun, pak by se kráter DALEKO v pozadí na kopci musel posunout také opačným směrem.


Jakých 30cm? Ten šutr konspirační je daleko za průrvou.

Fotograf prostě cvaknul průrvu (přesněji řečeno celou levou skalku - ta průrva je jen výřez), pak poodešel o kus doleva a cvaknul podruhé. Tím pádem se všechno za průrvou posunulo proti ní doleva a to tím víc, čím je to od ní dál. Co je před průrvou, posune se proti ní na snímku naopak doprava - opět tím víc, čím je to od ní dál směrem k fotografovi.

Na druhém snímku navíc fotograf trochu naklonil foťák a tak mu ujel obzor. naprosto stejně jsou nakloněny i ty šutry - proto jsem také zvětšeninu pootočil. Koukám, že jsem měl srovnat obzor celé fotky. No - příště.

Perspektiva prostě funguje tak, jak má fungovat.
Stoura 1
Nadšenec
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků