od MgX 20. 10. 2011 19:09
Bungo nepsal jsem, proč uvádím to, co jsem uvedl. Věř, že se také snažím vždy mít váhy vyrovnané a hodnotit věci nezávisle. Doufám, že mě za dobu mého působení zde na fórech již mnoho lidí zná a ví to. Zřejmě ne.
Ne, opravdu si nemyslím, že by v ČR nebyly dobré hospůdky a restaurace. Bohužel se ale velmi často stává, že se výborný restaurant postupně změní v pajzl. Mám několik cenných zkušeností - bolestivých.
Není to tak dávno, co jsem si dával obyčejný smažený sýr - člověk by neřekl, že se na tom dá pokazit tolik věcí. Když jsem se před nějakou dobou naučil lehce vařit a vím, co laik samouk dokáže, tak mně přijde velmi zvláštní, když profesionál neumí odvést práci - alespoň - na základní, profesionální úrovni. Upozorňuji, že nejsem vůbec extra super náročný požitkář.
Před tím jsem chodil do jiné restaurace. V počátku bylo jídlo opravdu velmi chutné, řekl bych kvalitní. Člověk měl radost, že za své peníze dostává, to co píší v jídelním lístku. Postupně šlo vše do háje. Bohužel, když si jeden ze známých dovolil naznačit, že jemu donesené jídlo je pod hranicí poživatelnosti, dostal „ránu“ v podobě věty v tom smyslu -> že se má jít nažrat jinam.
Následně zvolený podnik postupem času dopadl podobně. Začátek super, následně pokles.
Z mé dlouhodobé zkušenosti musím napsat, že bohužel spíše narážím na horší zážitky, než na ty lepší. Pozor - i v luxusní restauraci, jsem musel reklamovat neumyté nádobí ze kterého jsem opravdu pít a jíst odmítl.
O ceně, která je spočítána obsluhou a účtována vůbec nebudu mluvit. Měl jsem kamaráda, který byl „postižený“ kontrolou finančních věcí. Když jsme šli někam do hospody, na diskotéku - prostě kamkoliv - tak pro některé zcela trapně při placení překontroloval součty. Vzal si jídelní a nápojový lístek a počítal, kolik by mělo být placeno. Nebudeš tomu věřit, ale v mnoha případech se obsluha sekla a nešlo o jednotky korun.
Je to sice pár let zpět, ale řešila se svatba pro známého. Pronajal si prostor, domluvil na ceně, následně se domluvil, co si bude brát od nich, co si má dodat sám. Hostiny jsem se účastnil i já.
Co se stalo?
- jídlo bylo nedovařené - grilované kuře bylo krvavé ... třeba
- ztratila se poměrně velká část luxusního cukroví, které bylo v uzamčené(!) místnosti, kam měla přístup JEN obsluha
- konečná účtovaná cena byla nadhodnocená oproti předem dohodnuté maximální (!) částce.
Jako moderátor tedy chápu Tvé vyjádření, ale nemyslím, že jsi ho notně musel vyhodnotit až tak dramaticky. Dobrá - provedu korekci v podobě dalšího vysvětlení.
Nemohu objektivně vyhodnotit tento konkrétní případ. Z mých rozsáhlých zkušeností však plyne, že se nejedná o jev nahodilý, tedy výjimečně se vyskytující. Proto chápu, že k němu MOHLO dojít a také chápu, že se uživatel mohl cítit špatně - podvedeně.
Pokud správně čtu po sobě napsaný text v předchozích příspěvcích, nikde jsem se nepřipojil s konkrétní kritikou konkrétní firmy - restaurace. Pouze jsem hodnotil přečtené informace v závislosti na svých zkušenostech - a to je, Bungo, významný rozdíl. Ano, mohl jsem text napsat jinak - jednoznačněji.
S pozdravem MgX