Zasílání větších a těžších předmětů

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Lubro 6. 2. 2011 10:27

Sice nevím,zda jsem zvolil správnou sekci k mému dotazu,ale zkusím to..Potřeboval bych poradit, jakým způsobem se dá poslat - například i na dobírku - nějaký větší předmět jako je lednička, myčka nebo pračka. Tj. když prodávám některý tento větší a težší předmět, není možný osobní odběr a kupující to chce poslat. Přes Českou poštu to zřejmě poslat nepůjde, na to je moc velká a těžká zásilka. A s PPL nebo s Toptrans jsem měl v loňském roku jisté problémy, neboť jak jsme se stěhovali, tak jsem ještě doprodával postel, apod. a asi přes Toptrans mě to nechtěli vzít nejdříve kvůli zabalení,nakonec se to sice povedlo,ale nějak to zařizoval kupující...A na PPL mě zase řekli,že pokud nemám s nimi smlouvu jako právnická či fyzická podnikající osoba, tak to nemohu poslat na dobírku jako soukromá osoba. Max. jen poslat+zaplatit danou dopravu,ale nikoliv na dobírku. To mě ale bohužel nic neřeší. Pak by kupující musel nejprve poslat peníze na účet,což některý nemusí chtít,neboť se bude bát,že mu nic nepříjde nebo něco úplně jiného,poškozeného,atd.
Díky za radu na osvědčený způsob dopravy v návaznosti na prodej-koupi větších a težších předmětů.
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod michal-20 17. 7. 2011 20:16

Naložíš do auta a vodvezeš, tak jakej problém?
michal-20
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Debianus 29. 3. 2012 23:23

Lubro píše:Sice nevím,zda jsem zvolil správnou sekci k mému dotazu,ale zkusím to..Potřeboval bych poradit, jakým způsobem se dá poslat - například i na dobírku - nějaký větší předmět jako je lednička, myčka nebo pračka. Tj. když prodávám některý tento větší a težší předmět, není možný osobní odběr a kupující to chce poslat. Přes Českou poštu to zřejmě poslat nepůjde, na to je moc velká a těžká zásilka. A s PPL nebo s Toptrans jsem měl v loňském roku jisté problémy, neboť jak jsme se stěhovali, tak jsem ještě doprodával postel, apod. a asi přes Toptrans mě to nechtěli vzít nejdříve kvůli zabalení,nakonec se to sice povedlo,ale nějak to zařizoval kupující...A na PPL mě zase řekli,že pokud nemám s nimi smlouvu jako právnická či fyzická podnikající osoba, tak to nemohu poslat na dobírku jako soukromá osoba. Max. jen poslat+zaplatit danou dopravu,ale nikoliv na dobírku. To mě ale bohužel nic neřeší. Pak by kupující musel nejprve poslat peníze na účet,což některý nemusí chtít,neboť se bude bát,že mu nic nepříjde nebo něco úplně jiného,poškozeného,atd.
Díky za radu na osvědčený způsob dopravy v návaznosti na prodej-koupi větších a težších předmětů.


toptrans ano, ti jako jedni z mála jsou ochotní odvést fakt těžké věci. potřebovali jsme přivést staržitnou skříň a všichni to odmítali, toptranska to nakonce vzala
Debianus
Čtenář

Odeslat příspěvekod brzdil987 26. 2. 2013 23:10

michal-20 píše:Naložíš do auta a vodvezeš, tak jakej problém?


Postel nebo lednici nalozis do auta ?
A odvezes 200km a pojedes zpet ?

To jsou odpovedi :/

Pokud vim tak jedine toptrans..
brzdil987
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rocksta.r 28. 2. 2013 20:54

Ja osobne bych ty veci rozmontoval a poslil av obalce.
rocksta.r
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 28. 2. 2013 22:33

Ano, to je docela přesná definice ...
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků