Proč EU nechce plýtvat elektrikou?

Téměř nemoderovaná sekce o čemkoliv

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod michal-20 3. 4. 2011 00:06

Proč chce EU pořád prosazovat úsporné žárovky, není to kravina? Není přece v zájmu žádné elektrárny, aby spotřebitel ušetřil na elektřině. Čím víc elektriky propálí, tím víc miliard na tom někdo vydělá. Správně by se měli snažit zaplavit trh 100 a více wattovými žárovkami a vůbec prodávat spotřebiče s nadměrnou zátěží, nekompenzovat účiník a podobně. Proč to nedělají? Vždyť se sami okrádají o astronomické zisky. :hm

A mohli by vymyslet i další věci. Třeba se domluvit s výrobci elektroniky a do každého spotřebiče přidat další nadměrnou zátěž, jen aby to žralo víc. Třeba namontovat do každé televize 10 přebytečných trafíček nebo do nich nacpat topení a chlazení současně. To se pak budou točit prachy. :D
michal-20
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eRiper 4. 4. 2011 09:12

Bóóója jeho :oboze
eRiper
Nadšenec

Odeslat příspěvekod srato 4. 4. 2011 20:01

část z tvé vize se již povedla, počítače a potažmo internet je již tak rozšířený, že se dostane a dále dostává ke každému joudovi a díky tomu je celkové množství elektrické energie které spotřebují PC každým okamžikem větší.
srato
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4honza 6. 4. 2011 08:03

EU prosadila úsporné žárovky, které obsahují jedovatou rtuť. Obyčejné jenom hodně žraly, tak existovaly obavy, aby někoho nesežraly.

Kromě toho, že se rtuť usazuje někde v ledvinách a je tělem špatně vylučována, tak způsobuje mimo jiné i psychické a neurologické potíže. O tom je možné se přesvědčit i v tomto vlákně ;-]
4honza
Datel roku 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 6. 4. 2011 10:22

Kam EU šlápne, tam sto let tráva neroste.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 7. 4. 2011 23:17

Škoda, že si nevzpomenu na název té sci-fi povídky, kde se Michalova vize naplnila. Vzhledem k vysoké ceně vzácných kovů se dělaly ohromné počítače za šílené peníze, jen detektiv, o kterém to bylo, měl veterána z dob miniaturizace.

Ta šmahem odsouzená otázka má rozumný základ, proč vadí mléčné žárovky, ale nevadí mléčná nebo dokonce plechová stínítka lustrů? Proč neomezit klimatizace a sušičky s mnohem větší spotřebou, ale otravovat lidem život kvůli žárovkám? Proč plazma se spotřebou přímotopu je dobře?
Dalším krokem je omezení spotřeby ve stand-by režimu, takže zase budeme koukat, proč má zbytek světa spotřebiče levnější.

trent - toto opatření se netýká jen EU, ale i USA, Austrálie a možná i dalších zemí.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 8. 4. 2011 12:06

Jo, v poho. Reagoval jsem primárně na EU. V dnešní době si ale člověk nevybere. Všichni se snaží tvářit slušně, politicky korektně a na ekologii si stejně hrajem jen někde, kde se to hodí. Kde se to nehodí, o tom v rámci slušnosti nemluvíme.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 8. 4. 2011 12:40

mimochodem, použité východisko pro úvahu v úvodu dokazuje, že autor je zcela nekometentní ňouma. Ačkoli energetické firmy tvoří zisk prodejem elektřiny, tak zdaleka neplatí úvaha, že čím větší poptávka, tím lépe. Ona energetika je o hodně drahých výrobních kapacitách a ekonomika energetických firem musí uvažovat i s takovými legráckami jako jsou odpisy, investice a tak podobně. Čili i pro energetickou firmu může být výhodné financovat opatření na snižování energetické náročnosti. Jenže tenhle přístup je mimo myšlenkový obzor tupanů.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 10. 4. 2011 09:41

A ostaní firmy nemají odpisy, investice a rozsah kapacit?
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Čtenář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 13. 4. 2011 22:38

Ale mají. Hovořil jsem o poměrně drahých výrobních prostředcích ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod polda 14. 4. 2011 10:36

"Já elektřinu ke svému životu nepotřebuji, televizi klidně mohu sledovat i pří svíčkách," pravila Lubica Trubíniová, šéfka slovenského hnutí Greenpeace...jak vidíte, akutní idiocie nezná hranic...


tak nějak
polda
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 14. 4. 2011 20:31

To jistě ... ten citát jsem slyšel, jen neznám kontext. Mám však obavu, že pokud je děvče z Greenpeace, tak to myslela doopravdy :-|
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod icotech852 17. 12. 2012 15:21

o chvilku sa stanes svedkom toho ze zvierata budu mat vacsie prava ako ludia.Vid sliepky - klietkovy chov,kravam bude hrat hudba aby lepsie mlieko mali.A ci zabijes zviera pre svoju konzumaciu si 3krat rozmyslis ci si neporusil zakon.
forsaken...
icotech852
Přeborník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků