Odhlášení trvalého bydliště bez dotyčného člena rodiny

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod blackcc 29. 9. 2010 12:58

Zdravím,

chtěl bych se zeptat na jednu věc, zda-li jde odhlásit trvalé bydliště bez člověka, kterého se to týká. Jedná se o člena rodiny, který udělal dluhy a nyní se již doma nezdržuje a vše zůstalo na rodině, které na adrese bydlí. Bojí se exekuce, které by jim mohla vzít to poslední co mají a to díky provinění člověka, který s nimi už nebydlí a nechce nic řešit. Někde jsem slyšel, že stačí pouze čestné prohlášení rodiny popř. sousedů, že se tento člen rodiny na adrese trvalého bydliště již nezdržuje, ale pokud by to proběhle bez něho, kam by úřad přihlásil jeho trvalou adresu?

poradíte jak tuto situaci řešit?

Děkuji

B
blackcc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 4honza 29. 9. 2010 13:09

Ano, tohle lze resit. Vlastnik nemovitosti (jez je schopen dolozit vlastnictvi) muze podat zadost na matrice o zruseni udaje o mistu trvaleho pobytu pro danou osobu. V pripade najemniho bydleni asi nejlepe resit s majitelem nebo se pozeptat na matrice.

Viz zakon 133/2000 Sb. § 12:

Zrušení údaje o místu trvalého pobytu

1) Ohlašovna rozhodne o zrušení údaje o místu trvalého pobytu, byl-li zápis proveden na základě pozměněných, neplatných nebo padělaných dokladů, nepravdivě nebo nesprávně uvedených skutečností, anebo na návrh oprávněné osoby uvedené v § 10 odst. 6 písm. c), zaniklo-li užívací právo občana k objektu nebo jeho vymezené části (např. bytu nebo obytné místnosti), jehož adresa je v evidenci obyvatel uvedena jako místo trvalého pobytu občana, a neužívá-li občan tento objekt.

-- 29. 9. 2010 14:17 --

A v pripade, ze by se to povedlo, pak bude mit dotycny adresu trvaleho pobytu zmenenou na mistni (mestsky) urad.
4honza
Datel roku 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 29. 9. 2010 18:41

blackcc mělo by to být jak píše 4honza. Problém nastává ve chvíli, kdy je osoba „zlobivá“ zároveň i spolumajitelem nemovitosti...

Jinak vlákno přesouvám do správné sekce...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4honza 30. 9. 2010 11:01

Pokud dotycny je spoluvlastnik nemovitosti, tak mu nelze pravo na trvale bydliste uprit.

Pak se lze pouze pripravit na prichod exekutora jedine tak, ze si opatrite doklady o koupi ke vsem spotrebicum a vecem. Prokazat vlastnictvi se da vice zpusoby (vypisy z uctu, karty, svedectvi, smlouvy). Exekutor pri prichodu take zabavi take veskerou nalezenou hotovost nad dvojnasobek zivotniho minima a tam se vlastnictvi muze prokazovat jeste hure - takze nenechavat penize doma. Na ucte je nezabavi, pokud nejsou soucasti SJM.
4honza
Datel roku 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod blackcc 2. 10. 2010 10:33

Děkuji za odpověď, nejedná se o spolumajitele, takže by to mělo být vše v pořádku.
blackcc
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků