Den odletu na dovolenou.

Zde můžete konzultovat s ostatními své právní problémy s reklamacemi, výměnou zboží, odstoupením od smlouvy a věci s tím související

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod likli 22. 9. 2010 09:13

Dobrý den,

Letos jsme letěli na dovolenou do Turecka s jednou CK.Naše letadlo mělo při cestě tam zpoždění a my se tam dostali až v druhý den dovolené. CK má ve smluvě,že první a poslední den je den určený k dopravě na místo pobytu a zpět, nikoli k vlastní rekreaci. CK se tímto brání a já to chápu a souhlasím,ale oni mě kvůli zpoždění letadla dopravovali ještě den druhý. Můžete mě poradit kde je pravda?

Děkuji
likli
Čtenář

Odeslat příspěvekod myšpulín 22. 9. 2010 12:54

Možná by bylo dobré blíže určit v kolik hodin byl odlet a přílet. Pokud by byl přílet na letiště v Turecku ve 23:59 toho prvního dne tak je to bohužel v pořádku. Nevím jestli se to dokonce nevztahuje na dobu odletu.
EDIT: tak jsem to našel, je to tedy dokonce už čas nástupu na první odbavení
Jak se stanovuje délka zájezdu - počet dnů ?

Podle norem platných v ČR i v celé EU se za začátek zájezdu počítá datum, resp. čas zahájení první služby a za konec zájezdu datum, resp. čas ukončení poslední služby. U zájezdů s dopravou tedy zájezd začíná zpravidla odbavením u dopravního prostředku a končí, když vystoupíte v místě, ze kterého jste na zájezd odjížděli, resp. v jiném v cestovní smlouvě určeném místě. Prvním dnem je tedy den, do kterého spadá zahájení, bez ohledu na počet hodin a právě tak posledním dnem zájezdu je den, kdy končí poslední služba bez ohledu na to, v kterou hodinu toho dne byla skončena.

POZOR - u pobytů s vlastní dopravou, ke kterým je nabízena fakultativně možnost zakoupení dopravy, je v ceníku zpravidla uvedeno datum nástupu do ubytovacího zařízení. Čas na dopravu (pokud si ji dokoupíte), sdělí cestovní kancelář či agentura, často je totiž odjezd o den dříve.

http://www.ackcr.cz/casto-kladene-otazk ... -pocet-dnu
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod likli 22. 9. 2010 19:59

Díky za odpověď. Vylétat z Brna jsme měli kolem 16.hodiny,pak nám to dvakrát posunuli až na 19.15 a nakonec jsme odlétli v 21:00. Do turecka jsme přilétli v 1:00 a na hotel jsme se dostali ve 3:45. Chápu, že dovolená mě začne dnem nástupu do letadla.Ale pokuď mají ve smlouvě,že první den dovolené je na dopravu a já cestoval vlastně ještě den druhý,kdy už jsem měl relaxovat :) tak to mě přijde dost sporný.
likli
Čtenář


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků