divné hlasité zvuky v topení v bytě

Téměř nemoderovaná sekce o čemkoliv

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod ste78 14. 9. 2010 08:01

Zdravím,
asi je to trochu neobvyklá otázka, ale třeba někdo ví, co s tím, tak si ze mě prosím nedělejte legraci.

Před pár dny nám do bytového domu (cca 6 jednopokojáčů) dodělávali další kotel (máme totiž jeden pro všechny nájemníky), mno a od té doby, co spustili topení, se celkem v obvyklých časech začne ozývat divný zvuk z našich radiátorů (já jsem přemýšlel nad vzduchovou bublinou nebo tak), ale děje se to, i když mám regulátory típnuté všechny na nulu. Abych ten zvuk odstranil, musím většinou jen na chvilku začít topit (dát regulátor z nuly výš).

Neví někdo, co způsobuje tento problém a jak by šel vyřešit?

Díky moc
ste78
Návštěvník

Odeslat příspěvekod myšpulín 14. 9. 2010 08:35

Asi to bude zavzdušnění okruhu, radiátory nebo konce trubek v nejvyšších místech rozvodů bude potřeba odvzdušnit. Ono těma trubkama se ty zvuky šíří slušně, něco se ozve o pár bytů dále dál a člověk má pocit že je to u něj
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Deleted user 14. 9. 2010 12:38

O:-) Naprosto bezděky se mi vybavilo tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=wscIe51lCqc#t=01m30s
Deleted user

Odeslat příspěvekod ste78 14. 9. 2010 14:17

Prý to zavzdušněním být nemůže, to se dle instalatéra provádí jen v horních patrech, v dolních by to nastat nemělo (já jsem v přízemí). Sám člověk, který tady přidával kotel mi řekl pouze, že to asi bude zkrze teplotní chování ve trubkách. Já tomu ale moc nevěřím. Že by to dělalo takový hluk...
Je to pěkně otravné.. Dělá to jen, když je topení vypnuté. Když je zapnuté, je vše v pořádku a šlape jako jako mašinka. Vůbec netuším, co s tím budu dělat.. Ten hluk je opravdu celkem velký, na to, že tam proudí jen voda, to člověk má až pomalu strach, že něco může rupnout.. Fakt na ho.no.. :/
ste78
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kirkwood 14. 9. 2010 18:39

To my zase nemůžeme topit :-( nějak se mu nechce a při odvzdušňování to teče všude okolo, takže asi by to chtělo nějakého instalatéra.. :-| Bydlíme v posledním patře a akorát to topení vydává bublající zvuky a jen v koupelně a na záchodě po znovuodvzdušnění je to v pořádku.
Kirkwood
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 14. 9. 2010 18:42

Ještě u rodičů mi jednoho dne začalo topení občas vydávat zvuky, jako když kape voda. Také pomáhalo přitopit. Odvzdušňování nepomáhalo. Slyšeli to téměř všichni na "lince" a všichni se snažili. No nakonec to vyřešila větší rekonstrukce celého paneláku. Asi to nebyla rada, kterou by člověk chtěl slyšet :-D
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ste78 15. 9. 2010 08:26

Opravdu podivné. Tenhle zvuk není jako kapání vody, ale jako rány kladivem.. opravdu.. Dneska jsme měli s přítelkyní budíček ve čtyři ráno.. Hrozný..

Podle mě to spíš bude dělat nějaká klapka, která brání té vodě jít do radiátoru, že se varcí nebo podobně. Ono to totiž dělá, jen když je radiátor vypnutý. Máme asi nějak špatně nastavenou tu hlavici. Dokud je to pod stupeň 3, vůbec to netopí, pak když se přejede stupeň 3, v topení hrkne a začne topit jako šílené. A právě ten zvuk, to hrknutí, které to vydává při změně nad stupeň 3, se jakokdyby pravidelně poté ozývá v různých denních dobách.

Neskutečný opruz. Asi zkusím jiného instalatéra,.. Opravdu si myslím, že problém může být v těch hlaviciích či klapkách, popř. tlaku vody. Ale popravdě vlastně nevím, jak takový radiátor funguje..

achjo
ste78
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kirkwood 15. 9. 2010 09:10

Tak už nám to topí, prý byly vypnuté zpětníky? - je to na straně vypouštěcích ventilů dole a je na nich záslepka. Ještě se k tomu dostat v kuchyni a bude to topit všude, ale nejdřív si musím vyříznout díru do zadní strany linky ("chytrý" truhlář mi zadělal topení :-( :-| )
Kirkwood
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mtmccox2 15. 9. 2010 11:11

ste78 píše: Dokud je to pod stupeň 3, vůbec to netopí, pak když se přejede stupeň 3, v topení hrkne a začne topit jako šílené. A právě ten zvuk, to hrknutí, které to vydává při změně nad stupeň 3, se jakokdyby pravidelně poté ozývá v různých denních dobách.



Nejsou to jen zvuky ostatních sousedů, co to manuálně zapínají? :nenapadne
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Chachumbábův
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ste78 15. 9. 2010 12:24

Kirkwood píše:Tak už nám to topí, prý byly vypnuté zpětníky? - je to na straně vypouštěcích ventilů dole a je na nich záslepka. Ještě se k tomu dostat v kuchyni a bude to topit všude, ale nejdřív si musím vyříznout díru do zadní strany linky ("chytrý" truhlář mi zadělal topení :-( :-| )


Já právě taky pevně doufám, že to řešení bude takové "jednoduché", že bude stačit něčím otočit, něco utáhnout apod.. Ale děsím se..

mtmccox2 píše:
ste78 píše: Dokud je to pod stupeň 3, vůbec to netopí, pak když se přejede stupeň 3, v topení hrkne a začne topit jako šílené. A právě ten zvuk, to hrknutí, které to vydává při změně nad stupeň 3, se jakokdyby pravidelně poté ozývá v různých denních dobách.


Nejsou to jen zvuky ostatních sousedů, co to manuálně zapínají? :nenapadne


Nene :/ Tohle je šíleně hlasité dlouhotrvající (5 minut) klepání.
ste78
Návštěvník

Odeslat příspěvekod myšpulín 15. 9. 2010 12:33

A nemůže to praskat kvůli dilataci? Jak se trubky ohřívají tak se prodlužují a naopak?
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ste78 15. 9. 2010 12:47

myšpulín píše:A nemůže to praskat kvůli dilataci? Jak se trubky ohřívají tak se prodlužují a naopak?


Já si myslím, že ne. U nás je to řešené (z mých poznatků) tak, že kotle běží 24 hodin denně. Takže je pro celý barák k dispozici teplo kdykoliv si otočí hlavicí na radiátoru. Tohle nepříjemné klepání (pro představu opravdu jako kdyby si někdo vzal ocelovou tyč a bil s ní o radiátor, tak až radiátor skáče) se ozývá v takové denní doby, že to podle mě s dilatací trubek (ani s tím, že by najednou začal topit ještě někdo jiný) nesouvisí. Přecejenom proč někdy ve 4 ráno a jindy ve 3 odpoledne..

Je to hrozný, už jsem domluvil externí topenářskou firmu.. Modlím se za to, aby to šlo nějak spravit.. Jinak to asi při stávajícím stavu nevydržím a budeme se muset s přítelkyní odstěhovat.
ste78
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cristinne 15. 9. 2010 15:03

poltergeisti, beztak.... :nenapadne

tak... hlavně že to přejde, když zatopíte... zíma na krku, opačně by to bylo horší ;-)
Ona nebo já - já nebo ona - já nebo já - ona nebo ona... Kdo vlastně?
Cristinne
Miss nohy 2010
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ste78 16. 9. 2010 09:06

Cristinne píše:..hlavně že to přejde, když zatopíte... zíma na krku, opačně by to bylo horší ;-)


Nojo, ono na první pohled se to dá brát takhle optimisticky, ale představ si, když Tě v noci chaoticky budí topení.. To není potiché klapání, co by šlo vyřešit špunty.. Tohle je odhadem 80db a to si nedělám legaci..

Příští týden by měli přijít topenáři, modlím se za to, aby to vyřešili..
ste78
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aquarkko 16. 9. 2010 09:20

asi to není pěkný, ale buď rád, že tě ruší jenom tohle...
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků