Jsou dnešní prepubescenti (cca 11-13 let) horší, než dřív?

Názory na současné školství & srovnání se zahraničím

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod nazdar (novy) 13. 7. 2010 20:39

Problém je v tom, že dnešní doba není dobou všeobecného blaha, ale dobou honby za majetkem. Velikost konta je ukazatelem úspěšnosti a postavení ve společnosti. Politika není určena k řízení společnosti za účelem jejího rozvoje, ale politika je cestou hromadění majetků, to už naznačují finanční toky při placení předvolebních kampaní. Ten, kdo má postranní úmysly nepotřebuje mít v cestě semknutou společnost, lepší je společnost rozhádat a degradovat morálku tak, aby zlodějina byla považována za akt hrdinství a ne za protiprávní akt. Mladiství jsou ve svých trestních konáních v podstatě beztrestní a proč by se tedy ohlíželi na zákony. Morálka jde cestou, že dodržování zákonů je projevem slabosti. Současný ekonomický systém potřebuje snížit stavy nezaměstnaných, protože jsou na obtíž. Neuznává se fakt, že právě ten režim je vinou toho, že jsou nezaměstnaní. Válka je forma nepřijatelná, dnes by nebyl vítěz, proto se hledají cesty, jak společnost demoralizovat, aby výchova budoucích nezaměstnaných prostě zanikla. Kdo chce mít děti, bude tvrdě trpět, např. porodné jen za první dítě atd. To jsou priority dnešní vlády a bohužel voliči prostě naletěli.
po trávě se nechodí,tráva se hulí
nazdar (novy)
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pětistupňový John 14. 7. 2010 08:31

Podle mě dnešní pubescenti nejsou horší než kdy dřív. Vzpomeňme si třeba na druhou světovou. V rudé armádě nebo Wehrmachtu nebyl dvanáctiletej voják nic vzláštního, amíci dokonce mají případ, kdy při dobývání jakési pozice parta děcek držela pozici s dělem skoro dva dny, než je vyrasilo letectvo. Radši ať si někde kouří za nádražím než aby po mě stříleli.

Co tím chci říct-děcka jsou pořád stejný, jde jen o to, jaký jim nastavíte mantinely. Když budou tvrdě vedený bez možnosti diskuze, máte dokonale poslušný ovce, a pokud všechny odstraníte, získáte nihilistickýho *****.

Jedinný, co je na tom dobrý je to, že z toho skoro každej vyroste. Ti co nevyrostou-jejich mínus.
Pětistupňový John
Čtenář

Odeslat příspěvekod trent 14. 7. 2010 09:24

Každej z toho nevyroste. Jak bude to dítě vychované, tak se bude chovat v dospělosti. A jejich mínus to nebude. Bude to veliké mínus těch rodičů, pokud si vůbec uvědomí a připustí pochybení ve výchově.
S tím co zde zaznělo naprosto souhlasím. A je to na nás, jaké děti si vychováme. Zda se je budem snažit vést v rámci nějaké slušnosti, nebo ve stylu šplhání po zádech všech ostatních. Pokud do toho zatáhnu politiku, tak nějakou důvěru v nové vládě nemohl najít snad žádný rozumný člověk. Jsou to stejní lidé a stejné plky. Rodina a výchova nebyla nikdy prioritou a proklamace na toto téma jsou jen prázdné řeči, které mají zahrát na city, slušným a rodinně založeným voličům.
A teď je zde dilema, jak to dítě vychovat. Jako dravého a více méně nezásadového jedince, nebo jako slušného člověka s morálními hranicemi(každý dle svých možností), po kterém se budou vozit příslušníci první skupiny.
Nicméně si myslím, že slušní lidé ze svých dětí svině nevychovají. Problém bych viděl spíše ve volné výchově a nakonec i malému zájmu, ať už je jeho příčinou cokoliv.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 14. 7. 2010 19:17

Jo Trente, ta dvojí,,Výchova,, je fakt problém a těžký dilema, ale zvládnutelný to je i když na to né každej Rodič bude mít, to chce opravdu čas a trochu mít vztah k rodinné pedagogice...He tohle se jaksi ani nikde nevyučuje, já sem se o tom pohádal s bejvalkou Helenkou taky. No někdy se mi ozvi a v klídku tohle můžeme u Dvouch Béček probrat...Ten samej těžkej pochondr z Dvojí výchovy byl i za Komanče(takže jsem řešil oba problemy, hej): co se říká ,,Doma a co venku,,....v.s. jak se chovat ,,ke Kamarádům a jak k potencionální Svini(a jak ji poznat, taky problema pro puberťáka i dospivajícího naivku)...po 1989...). Pak mi byla další spolupráce v 90. letech odepřená, hehe. Helenka popadla děti a utekla z 3+1 ke švagrový a bylo po,,výchově,,. No aspoň je pak ,,Dovychovával,, Život a nerozmazlil ještě více(ale ten základ jsem ještě do Sametu stihnul)... Šte Marcel. I to bylo řešení.
STarec Marcel od Zvon...Psy/Psí Poradna pro kamarády a kamarádky,Gratis.
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 19. 7. 2010 13:53

HEHE, teď ma rozesmáli na ČT24...nejenom , že chtěj učit etiku, ale taky si vymysleli,,přípodotek,,ke školnímu zákonu. A to, že by mali rodiče podepisovat Smlouvu o ručení, za chování svých dětí ve škole a o spolupráci s pedagogy i školou v případě agresivity, šikany a těžko vychovávatelných žáků, hihi. Voni trubkové nemaj zajištěný ani místa pro spešl pedagogy(který na befel z EU musely vyškolit) v poradnách na ZŠ(jsou tam úči na vedlejšák) a chtěli by mít i školní psychology, Pchecht...a vůbec to nemáj na pořadu dne a nikdy to mít nebudou (jaksi se jim do vládních programů nevešlo...). Viz. Výše...prostě je to paňstvu u perdele a já jim ty,,zlobivé děti,,ze srdce přeju a jen houšť. STarec Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 19. 7. 2010 15:02

Přej a bude ti přáno. ;-)
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Maty.Lara 19. 7. 2010 20:27

Pokud je dite ve skole nezvladatelne, tak pedagog to muze resit pouze poznamkou (dutkou, atd...) a takove dite prijde domu s poznamkou, jeho rodic to okomentuje slovy: "to neres, je to krava" ... Jak pak mam mit zak autoritu v pedagogovi?
Nechapu proc tolik lidi dava za spatne vychovane deti vinu skole a ne rodicum.
Muze-li se neco pokazit, tak se to taky pokazi.
Maty.Lara
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 20. 7. 2010 10:50

Protože je to jednoduché. Nikdo nerad přiznává vlastní vinu. Jen se to u nás pomalu stává běžnou součástí naší kultury. Nikdo za nic nemůže, nikdo nic neproved a nikdo nebyl ani potrestán.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod suk 20. 7. 2010 11:01

Nevime, kdo je to ten "nikdo", ale zatim nam dela samy problemy :)
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Sherlock Noha 2010
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků