IFP Club - lehce vydělané peníze?

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod 4honza 30. 6. 2010 12:12

Jack111:

Krome toho take je dulezite jaky pravnik mu tuto informaci sdelil :-) To je obecne stejne jako doktor. To muze byt neurolog nebo patolog. Navic na takove veci se obycejne da udelat pravni rozbor a zde je definice zprostredkovani pojisteni opravdu hodne siroka, viz citace zakona.

Gozorr:

Opravdu by me zajimala ta pravnicka argumentace, na zaklade ceho muzete tvrdit, ze je to legalni a ze nabizeni/doporucovani pojistovacich produktu nepodleha pojistovacimu zakonu. Vase protiargumenty v tomto bode jsou nulove ("rekl mi to pravnik"). To, ze je to v rozporu ze zakon si mimochodem nemyslim sam:
http://www.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/financni-domy-varuji-pred-podvodniky

Ten (IFP) zase nabízí produkty investičního životního pojištění ČPP. Podle podnětu k prošetření jedné klientky, jehož text má E15 k dispozici, bylo zákaznici přislíbeno vyplacení částky dvanáct tisíc, ale i dalších provizí, pokud k využití služeb IFP přemluví známé. To je však v rozporu se zákonem, protože by se tak ona sama stala podřízenou zprostředkovatelkou, a musela by být povinně registrována u ČNB.


Zda se jedna o podnikani ci nikoliv rozhodne zivnostensky urad, ktery ma jiste svoje vnitrni predpisy, jak to posuzovat. Opakovane "doporucovani" je soustavna cinnost a plynou vam z ni penezni/nepenezni prijem

Ohledne daneni si myslim, ze je to take nesmysl, nepenezni plneni (v tomto pripade zivotni pojisteni zdarma nebo nad cenou obvyklou) je take zdanitelne a zakon o danich z prijmu na to pamatuje.
4honza
Datel roku 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gozorr 30. 6. 2010 13:02

Akorád je problém v tom, že já ani jednoho klienta nepozval na to, aby jsi šel uzavřít pojištění. To říká až PPZ proto není porušován zákon, kterým se tady oháníte.
Gozorr
Čtenář

Odeslat příspěvekod Bungo 30. 6. 2010 13:47

Nebudu se pouštět do nějakého obsáhlého právnického rozboru, ale osobně jsem jako právník přesvědčen, že pokud je klientu IFP přislíbeno vyplacení částky dvanáct tisíc, ale i dalších provizí, pokud k využití služeb IFP přemluví známé, (aniž má k tomu patřičné oprávnění), pak toto v rozporu se zákonem NEPOCHYBNĚ JE!

A dovolím si další otázku do pléna: Když je účast v IFP Clubu tak výhodná, proč se na mě obracejí lidi s dotazy typu: "Podepsal jsem s nimi smlouvu, nevíte jak to jde zrušit aniž bych musel platit tak nehorázné peníze? Kéž bych to nebyl nikdy podepsal, poraďte prosím, moc by mi to pomohlo..."
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gozorr 30. 6. 2010 15:20

Tady je bohužel vidět, že jste bohužel nikdy neslyšel jak to funguje. Protože to co tady tvrdíte je pouze s doslechu. Pokud by jste slyšel jak je to postavené tak by jste možná pochopil. K podpisu nikoho nenutíme dělají to dobrovolně. Ta směnka je právě to, že firma zajistí (předplatí 24 měsícu), aby smlouva nemohla spadnout a klienti nepřišli o peníze, které tam již naspořily. Tak si myslím že je docela hloupost rušit něco co mám již zaplacené. Pokud to udělám tak je to na lidech. Je to stejné jako toto chci si koupit například lednici. Nemám na ní tak si zařídím úvěr. Když už jí mám doma a vyhodím jí z okna tak tu úvěrovou společnost taky nezajímá, že jste tu lednici vyhodily z okna musíte to zaplatit. A výhoda tohoto je právě v tom, že si můžete na to vydělat. Máte dva roky na to, aby jste doporučil a vydělal jsi na to. Klidně Vás zvu jako právníka a vzdělaného člověka, aby jste si to přišel poslechnou a řekl mi co je na tom nezákoného. Jsem taky jen člověk a mohu se plést. Mě připadá, že je vše v pořádku a v mezích zákona. Stal jsem se členem úplně jako každý kdo podepsal smlouvu.
Gozorr
Čtenář

Odeslat příspěvekod PavlaH 30. 6. 2010 16:28

4honza píše:
Gozorr píše:Já vás, ale zklamu, ale PavlaH, Vám bohužel nenabízí tento produkt ten Vám nabídne pouze PPZ který na toto má oprávnění. Vy u firmy jste pouze doporučitel.

Musel by jste slyšet celé jak to funguje.


Ano, tato forma pouze "doporucitel" tu byla jiz probirana. Od koho mate informaci, ze diky tomu, ze zprostredkujete pojisteni dalsim lidem (i kdyz pouze formou doporuceni), ze na to nemusite mit zivnostensky list? Pokud to doporucite jednomu cloveku z rodiny, tak snad v takovem pripade je vyloucene, ze by se jednalo o podnikani, ale to asi bude minimum pripadu. Cetl jste zivnostensky zakon?

A pokud budete u toho cteni zakonu, uz je v tomto vlakne i jina diskuse, a to, ze i prave ruznym MLM v pojistovacim odvetvi byl prijat zakon o pojistovnictvi, a take zakon o pojistovacich zprostredkovatelich c.38/2004, zejmena paragrafy 3-6.


Napr. doporucuji si precist vyklad pojmu v zakone o pojistovnictvi:

---
Pro účely tohoto zákona se rozumí

§ 2
Výklad pojmů

zprostředkovatelskou činností v pojišťovnictví odborná činnost směřující k uzavírání pojistných nebo zajišťovacích smluv a činnosti s tím související.

(5) Zprostředkovatelskou činnost v pojišťovnictví může za podmínek stanovených tímto zákonem na území České republiky provozovat
a) pojišťovací agent, nebo
b) pojišťovací nebo zajišťovací makléř,

a to pouze pro pojištění provozované pojišťovnou, které bylo uděleno povolení k provozování pojišťovací činnosti podle tohoto zákona, nebo pro zajišťovnu.


Musím Vás skalamt ale dopuručovatelé nevyplnují smlouvy na to nejsou školení. Ti co sepisují smlouvy /obchodní zástupci - reverenti/ mají živnostenský list

-- 30. 6. 2010 17:34 --

trent píše:Pokud to není shwarz systém, tak co je to? Paní/slečna řekl, že má ŽL v souvislosti s tím, že pracuje pro IFP. Takže není zaměstnanec, ale dělá pro ně na sebe.
On je totiž problém, že tady celkem mlžíte. Říkáte, že se to nedaní, že na to není potřeba živnostenský list a pak Pavla řekne, že jej má proto, že dělá pro IFP, ale že si jen přivydělává(co to je za termín?) a to se nedaní? To snad ne.


Uvádím na pravou míru jsem referentka firmy IFP a proto musím mít výpis ze živnostenkého listu.
Pokuď doporučíte maximýlně 2x do roka nemusíte techto 24 zdanit, protože jste si vlasteně zaplatil na celý rok investyčko. Kdyby jste však už doporučil 3x a více musíte to zdanit, protože to přesahuje roční splacení investyčka a tudíž se to bere jako výdělek.
PavlaH
Návštěvník

Odeslat příspěvekod p0etrik 30. 6. 2010 18:16

Gozorr píše:Akorád je problém v tom, že já ani jednoho klienta nepozval na to, aby jsi šel uzavřít pojištění. To říká až PPZ proto není porušován zákon, kterým se tady oháníte.


Takze kdyz budu stat pred restauraci, lakat dovnitr kolemjdouci a majitel restaurace mi zaplati za kazdeho, koho premluvim a ktery se tam naji, tak to je vlastne konicek a nemusim byt ani zamestnanec, ani mit zivnostak a nemusim to danit? :shock: Vzdyt ja je tam jenom posilam, jidlo si objednaji u cisnika a plati taky jemu. :mrgreen:
p0etrik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gozorr 30. 6. 2010 18:49

V podstatě ano, vy jen doporučujete jeho restauraci. Nejste jeho zaměstnanec jen klient, který doporučí. A to žádný zákon nezakazuje. Danit se u Nás nemusí pouze do 24.000Kč protože si zlevním to naše pojištění. Dostanu bonus. To co je nad se musí danit jako každý příjem.
Naposledy upravil Gozorr dne 30. 6. 2010 18:55, celkově upraveno 2
Gozorr
Čtenář

Odeslat příspěvekod p0etrik 30. 6. 2010 18:52

Zakon to samozrejme nezakazuje, ale stanovuje podminky. Minimalne mit na tuto cinnost zivnostensky list a platit dane. ;)
p0etrik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gozorr 30. 6. 2010 18:54

Nemáte příjem pouze bonus, kterým si zlevňujete toto pojištění. To co přesahuje celkovou částku pojištění musím zdanit. A to už říkám poněkolikáté. A nemusím já pro tu firmu nepracuji já jsem její klient. Pracuji pouze tehdy pokud sám prezentuji a mám zkoušky PPZ od ČNB. A na to již musím mít živnostenský list. Do té doby ne. Protože já nezvu lidi na pojištění.
Gozorr
Čtenář

Odeslat příspěvekod p0etrik 30. 6. 2010 18:58

Takze, prelozeno do cestiny, misto na bezny ucet dostanu vyplatu na ucet zivotniho pojisteni.

A na co je teda zvete, kdyz ne kvuli tomu, aby si uzavreli pojisteni a vy jste z toho mel provizi?
A proc za to tu provizi mate, kdyz vlastne nic nedelate?

Vase argumentace mi pripomina onen letity vtip "...jsem pich do kabatu, v nem byl chlap... mi spad na kudlu a pak jeste devetkrat". Mozna, ze naivni a financne i pravne negramotni lide, na ktere je tento produkt cileny vam to uveri, ale zivnostensky urad nebo pripadne soud timhle "rohlikem" v zadnem pripade neopijete. :pozor
p0etrik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trent 30. 6. 2010 20:04

Asi jsem taky negramotný, ale když tedy uvěřím, že nemusíte danit, tak proč bych se vlastně měl k vám upisovat a pak lákat jen dvě volavky ročně? To mi akorát zaplatí to spoření a nic víc z toho nemám. Tak kde je ten přivýdělek?
Není jednodušší si zajít do nějakého zajetého finančního domu a tam si penzijko zřídit sám, v klidu a bez obav, že nedělám něco, co by se mi mohlo vymstít.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4honza 30. 6. 2010 20:31

PavlaH píše:Musím Vás skalamt ale dopuručovatelé nevyplnují smlouvy na to nejsou školení. Ti co sepisují smlouvy /obchodní zástupci - reverenti/ mají živnostenský list


Vyvracite neco, co nikdo netvrdi. Nikdo tady netvrdi, ze vyplnujete smlouvu. V zakone se take nic nepise o tom, ze zprostredkovani je pouze sepisovani smlouvy, ale ze je to "odborná činnost směřující k uzavírání pojistných nebo zajišťovacích smluv a činnosti s tím související.. Cinnost s uzavrenim pojisteni souvisejici je pravdepodobne i seznameni a doporuceni produktu dalsim lidem s prihlednutim k tomu, ze za to dotycny dostava penezni/nepenezni odmenu.
4honza
Datel roku 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gozorr 30. 6. 2010 20:36

Pokud někdo chce vědět jak to funguje tak ať si to jde poslechnout, tady se to vysvětlit nedá a velice rádi zodpovíme veškeré otázky. Proč a z jakého důvodu nemusí být živnostenský list, proč to není o shánění lidí. Občas se sem kouknu, ale pokud opravdu někdo chce vědět o čem to je stačí si dohodnout schůzku.
Gozorr
Čtenář

Odeslat příspěvekod PavlaH 30. 6. 2010 20:47

trent píše:Asi jsem taky negramotný, ale když tedy uvěřím, že nemusíte danit, tak proč bych se vlastně měl k vám upisovat a pak lákat jen dvě volavky ročně? To mi akorát zaplatí to spoření a nic víc z toho nemám. Tak kde je ten přivýdělek?
Není jednodušší si zajít do nějakého zajetého finančního domu a tam si penzijko zřídit sám, v klidu a bez obav, že nedělám něco, co by se mi mohlo vymstít.


Toje pouze na Vás jestli si zlevníte IZP a mít výdělky nebo ne. v této firmě se dá šetřit i jiným způsobem.
Zde je vidět, kdo byl na pohovoru a kdo ne. že vůbec nevíte o co se jedná . Kdyby jste tam byl a ptal se přímo referentů na to co Vás zajímá tak by se to zde menuselo řežit.
Ničemu nevěříte a to je v dnešní době veliký problém. Místo, aby jsme se jako lidé sjednocovali, tak si každý hrabe na svém písečku. A proto to také v tom našem státě takhle vypadá.
IFP se snaží sjednocovat lidi. Zde můžete pracovat jako kolektiv Vy a vaši známí a pomáhat známím, aby byli uspěšní stejně jako vy.
Znovu podotýkám, pokud jste si to nikdy nevyslechly, tak nevíte o co jde.
Jsou tu jenom věty na této frázy jedna paní povídala ..., ale nikdo z vás si to nevyslech.
Pokud Vás to zajímá stačí si jen domluvit schůzku v IFP, kde se o Nás dovíte více. Vaše otázky Vám rádi odpoví naši Referenti.
Děkuji za dnešní pozornost. Přeji všem dobrou noc.
PavlaH
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MS-fanousek 30. 6. 2010 20:56

Musím Vás opravit, já si to vyslechl. Ježily se mi vlasy hrůzou na hlavě z toho co sem tam slyšel. A kdybych měl jediného svědka, tak sem z té prezentace šel rovnou na policii.
MS-fanousek
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků