IFP Club - lehce vydělané peníze?

Tady můžete řešit otázky týkající se dědění, diskriminace a další.

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Gozorr 29. 6. 2010 21:07

Ano, ale vy smlouvu nepodepisujete tento produkt nenabízíte to dělá PPZ tedy člověk s oprávněním. Vy pouze přivedete člověka, A´t již na možnost výdělku či možnost získat slevu. Proto není potřeba živnostenský list. A pokud o tom hovoříte tak to děláte na vlastní triko. I na školení je řečeno že máte mlčet.
Gozorr
Čtenář

Odeslat příspěvekod trent 29. 6. 2010 21:07

Schwarz systém
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gozorr 29. 6. 2010 21:12

četl jsem jeho definici a ani jedno se neobchází
Gozorr
Čtenář

Odeslat příspěvekod MS-fanousek 29. 6. 2010 21:15

A což se zeptat přímo u zdroje a nechat si dát závazné stanovisko:
- na Živnostenském úřadě, jak je to s nutností mít ŽL při tom doporučování
- na ČNB poslat příslušné dokumenty co se podepisují, ať dají stanovisko, zda je to v souladu se zákonem
MS-fanousek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 4honza 29. 6. 2010 21:18

Gozorr:

Zkuste si jeste jednou precist drivejsi citaci zakona. Dovedeni "klienta" je jednoznacne cinnost, ktera smeruje k uzavreni pojistovaciho produktu. Nebo tam ten klient prichazi proto, aby si popovidali o pocasi?

PPZ take s klientem smlouvu nepodepisuje, pouze sbira informace od klienta. Prave to dovedeni cloveka je kvalifikovatelne jako cinnost smerujici k uzavreni pojistne smlouvy, zvlaste pokud za to jako "doporucitel" dostavate odmenu nebo formu slevy.

Zivnostensky zakon jste zjevne ani necetli, nebot ten nerozlisuje vydelky, ani privydelky :-) Podnikani definuje jako soustavnou cinnost za ucelem dosazeni zisku. Co jineho je v tomto pripade dohazovani klientu pro pojistovaka? To neni cinnost nebo z toho nemate zisk? Dulezite je take slovo soustavne, tj. cinnost delate to opakovane.
4honza
Datel roku 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 29. 6. 2010 21:28

Pokud to není shwarz systém, tak co je to? Paní/slečna řekl, že má ŽL v souvislosti s tím, že pracuje pro IFP. Takže není zaměstnanec, ale dělá pro ně na sebe.
On je totiž problém, že tady celkem mlžíte. Říkáte, že se to nedaní, že na to není potřeba živnostenský list a pak Pavla řekne, že jej má proto, že dělá pro IFP, ale že si jen přivydělává(co to je za termín?) a to se nedaní? To snad ne.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4honza 29. 6. 2010 21:40

trent píše:Schwarz systém

V tomhle se trochu mylis. Schwarz system je neco jineho, to je zpusob jak ze zamestnancu udelat "zivnostniky" a usetrit na socialnim a zdravotnim, typicky se to takhle treba obchazi v restauracich, kde cisnik nebo kuchar pracuje na zivnostak.

V tomto pripade je zprostredkovavani pojisteni opravdu samostatna cinnost, jednak je castecne nezavisla na pojistovne a protoze je casto napr. provadena pro vice subjektu (to asi neni pripad IFP).

Tady je hlavni figl v tom, ze tito lide zprostredkujici pojisteni pro pojistovaci poradce a delaji-li to opakovane (coz je nepresna definice, ale rekneme od 5 kusu vice je to vicemene jasne) delaji cinnost za ucelem zisku a tudiz podle zivnostenskeho zakona jsou povinni se registrovat na zivnostenskem urade.
4honza
Datel roku 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gozorr 29. 6. 2010 21:52

Já nepřivádím, ale lidi na to, že jsi jdou uzavřít smlouvu. To říká až PPZ a ten na toto oprávnění má. A pokud mi ukážete zákon, který mi zakazuje třeba doporučit koupit si lednici té a té značky nebo doporučit dobrou restauraci tak uznám že je to nezákoné. Na tomto je to postavené, ale zatím jsem nepřivedl ani jednoho člověka na to že jsi jde uzavřít pojištění.

Proto nepotřebuji živnostenský list. Příklad jedna mobilní společnost mi nabídla, že mi dá Bonus na volání když přivedu dalšího zákazníka, taky na to nepotřebuji živnostenský list. A je to legální. Tady taky dáváme bonus jen větší, ale princip stejný tedy legální.


Ano živnostenský list potřebuji pokud chci sám sepisovat smlouvy, musím mít zkoušky a živnostenský list. Ale pokud a jen doporučuji tak nepotřebuji nic. Doporučuji v běžném životě den co den.
Gozorr
Čtenář

Odeslat příspěvekod 4honza 29. 6. 2010 22:01

To prirovnani vam ale trochu nesedi.

Vy kdyz doporucite znamemu koupi konkretni znacky lednice, tak inkasujete castku 12 tisic? Nebo kdyz doporucite kamaradce dobrou restauraci tak dostavate v te restauraci 2x tydne jidlo zdarma? Obavam se ze nikoliv. U toho IFP ale osobe doporucite "vyhodny kseft" (ctete oskubavani lidi bez financni gramotnosti), a dostanete z poplatku, kterou novy klient zaplati pojistovne ne uplne zanedbatelnou castku.

Citaci zakona jsem vam dal. Zprostredkovatelskou cinnost mohou delat pouze lide s patricnou licenci, vy si myslite, ze to obchazite pouze "doporucovanim", nicmene kroky k uzavreni pojisteni pro konkretni osobu cinite jiz vy, tim, ze tu osobu privedete a dostanete za to odmenu.
4honza
Datel roku 2009
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trent 29. 6. 2010 22:02

Ale pokud se nepletu, tak doporučuješ za úplatu.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gozorr 29. 6. 2010 22:07

Pokud doporučíš tomu operátorovy taky je to úplata. Dá ti bonus sice ne tak velký, ale je to to samé. Taky dáváme bonus. Zdůrazňuji bonus. ale jestli si to pojištění zlevníte 100% nebo 300% je Vaše věc. Vy jste povinen zdanit to co je nad 100%. Proto je to legální. A ten zákon co jste tu citoval neporušuji. Mám to potvrzené od právníka. Informoval jsem se na to než jsem do tohoto přidal
Naposledy upravil Gozorr dne 29. 6. 2010 22:12, celkově upraveno 1
Gozorr
Čtenář

Odeslat příspěvekod trent 29. 6. 2010 22:12

To jsem nějak nepochopil, ale na zprostředkovatelskou činnost je taky živ. list. A vy zprostředkováváte opakovaně, za účelem zisku. Takže z logiky věci byste měli mít oprávnění tuto činnost vykonávat a platit z ní daně.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gozorr 29. 6. 2010 22:16

Ale já nic nezprostředkovávám, zprostředkovává až PPZ a jak tu bylo řečeno, ten už na to má Patřičná povolení.

Já pouze toho člověka doporučím. A to mi žádný zákon nezakazuje. Operátor taky zaplatí dá bonus. Je to to samé akorát ten bonus je větší
Gozorr
Čtenář

Odeslat příspěvekod MS-fanousek 29. 6. 2010 22:35

Vidím to tak, že to jsou témata, u kterých jsou zásadně jiné názory. Je jasné, že o správnosti výkladu rozhodne až případná kontrola příslušného úřadu. Příznivci IFP doufají, že jejich výklad je správný. Skeptici znalí kontrolní praxe jsou přesvěčení, že to neprojde. Já osobně bych nemohl klidně spát, pokud bych neměl v ruce papír se stanoviskem příslušného úřadu. Přeci jen milionová pokuta není žádná cenzored :-).
MS-fanousek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 30. 6. 2010 11:02

Gozorr píše:Proto je to legální. A ten zákon co jste tu citoval neporušuji. Mám to potvrzené od právníka. Informoval jsem se na to než jsem do tohoto přidal


A právník má pravdu? Stačí se kouknout na kterýkoliv soudní proces. Právníci proti sobě s jiným pohledem na stejnou věc.
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků