Bůh = Ježíš Kristus

Oficiální náboženství a sekty, smysl života

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod xmisak 4. 2. 2010 23:14

Pokud Bůh = Ježíš Kristus, pak Bůh neexistuje :)
xmisak
Čtenář

Odeslat příspěvekod Sattero 4. 2. 2010 23:28

Samej hospodin... ale hospodyně ani jedna! Stejnak je to celé nesmysl! Však ten Ježíš byl jen hipík, kázal lásku, měl dlouhé háro a protože byl zhulenej jak Prasopes Fík, neutekl před Římany a když ho prcli na kříž, byl zrovna v extázi a tak žvatlal o tom, jak za nás slízne hříchy tam nahoře. Přitom ale myslel na to, jak si zahulí se svým "bro" Jidášem. Nakonec si ale tuto historku hloupí svědci překopali a z rozumného Jidáše udělali zrádce... Šaškárna toto :)
Sattero
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 5. 2. 2010 00:57

Jezús Mária Krísta, vidíš To Vúchu taky,...Kdo to zase byl? Petramilá...
No dobře dejme tomu, tak povídej přeháněj. No chce to Ty hodnověrné Prameny, že...jinak nemáte šanci, Vy Nevěřící Rozumbradové, tož máte do Velikonoc co dělat, he a Brou, Ponocnej Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xmisak 5. 2. 2010 16:56

:))

kdepak, zatím ani nepotřebuji hodnověrné prameny, stačilo by mi, kdyby celá ta storry měla hlavu a patu, aby byla logicky konzistentní... což není ani omylem.

Chcete, abychom věřili tomu, že nekonečně dokonalý, vševědoucí, všemohoucí a hlavně DOBRÝ Bůh je doslova chorobně žárlivý, vyžaduje aby ho lidé uctívali, jinak propadnou věčnému zatracení. Váš Bůh klade své uctívání jako nejvyšší hodnotu vůbec; kdo nevěří v Ježíše Krista, NIKDY nemůže dojít odpuštění, a vždy propadne peklu. Naproti tomu vrahové, nevěstky, lupiči, atd.,(a mohu zde citovat z NZ) pokud upřímně uvěří v Ježíše, a bude-li Bůh chtít - pak jim bude odpuštěno.

Váš křesťanský Bůh se chová jako vrtošivý starověký pozemský panovník, nikoliv jako absolutně dokonalá Bytost, Tvůrce Vesmíru.

Ačkoliv váš Bůh prý stvořil člověka, a dal mu tedy ROZUM, což je ta hlavní věc, kterou se odlišuje od zvířat, nemá příliš zájem na tom, aby člověk svůj rozum používal. Mnohem výše v hodnotvé stupnici klade VÍRU.

Váš Bůh se systematicky skrývá, ačkoliv v minulosti se lidem zjevoval. I přesto že se skrývá, a i přesto že jeho atributy, které plynou z Bible (jeho nekonečná dobrota v kontrastu s tím, co provedl mnohým národům, které se dostali do konfliktu s Izraelci) jsou hrubě sporné, a tedy ROZUM velí zachovávat k takovému příběhu maximální opatrnost - i přesto vyžaduje zcela striktně, abychom v něj v rozporu se všemi fakty slepě věřili. Jinak nás pošle do pekla.

Váš Bůh miluje kouř zápalných obětí, nechává si obětovávat zvířata a někdy dokonce i lidi(!!!), když se mu chce, dává si s člověkem souboj v páce - a pokud je ten člověk dostatečně silný, někdy v takovém souboji vydrží i celou noc. Bůh pak musí zvítězit krapet nefér - musí faulovat. Víš o jakém příběhu mluvím? Chceš odkaz? ;)

Váš Bůh napsal nebo dal napsat knihu. Jeden by očkával, že takové Boží dílo bude absolutně dokonalé, čtenář bude žasnout nad dokonalostí a oslnivostí jeho myšlenek na každé stránce. Čekal by, že to bude naprosto úžasné, logicky zcela konzistentní dílo, které bude dalece převyšovat cokoliv, co by kdy byl schopen napsat ten nejbystřejší a nejchytřejší člověk.

Nicméně není tomu tak; to co vy vydáváte za Boží slovo, je ve skutečnosti neskutečná slátanina, blábolící o nečistých ženách, vytrhávání vlastních očí, a rukou, schvalující genocidu, kamenování, ukládající trest smrti ukamenováním za práci v neděli, a ve většině případů absolutně nemající co říct. Každá kniha napsaná člověkem, patřící do blíže nespecifikovaného Zlatého fondu světové literatury, je umělecky, logicky i co se týká svého poselství mnohem výše, než údajné Slovo vašeho Boha.

Takže suma sumárum, POKUD Bůh existuje, pak má nade vší pochybnosti úplně jiné vlastnosti, než Váš Bůh.
xmisak
Čtenář

Odeslat příspěvekod Jack111 5. 2. 2010 17:54

xmisak píše:Chcete, abychom věřili tomu, že nekonečně dokonalý, vševědoucí, všemohoucí a hlavně DOBRÝ Bůh je doslova chorobně žárlivý, vyžaduje aby ho lidé uctívali, jinak propadnou věčnému zatracení.


Bůh dal lidem na výběr - posláním svého jediného syna. Ale když někdo nechce, proč by měl v Ráji zabírat místo?
xmisak píše:kdo nevěří v Ježíše Krista, NIKDY nemůže dojít odpuštění, a vždy propadne peklu.

Není pravda
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xmisak 5. 2. 2010 18:30

Jack111 píše:
xmisak píše:kdo nevěří v Ježíše Krista, NIKDY nemůže dojít odpuštění, a vždy propadne peklu.

Není pravda


Ale jistěže to je pravda. Tak např.

Jan 3:16 Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jednorozeného Syna, aby žádný, kdo v něj věří, nezahynul, ale měl věčný život.
Jan 3:17 Bůh neposlal svého Syna na svět, aby svět odsoudil, ale aby svět byl skrze něj spasen.
Jan 3:18 Kdo v něho věří, nebude souzen, ale kdo nevěří, je už odsouzen, protože neuvěřil ve jméno jednorozeného Božího Syna.


To je řečeno velmi jasně, a podobně i na řadě dalších míst. Nový zákon mluví v tomhle ohledu ZCELA jednoznačně, napříč všemi evangelii. Chci vidět, kde najdeš v NZ zmínku o tom, že může dojít spasení člověk, který nevěří v Ježíše. Naproti tomu opačná myšlenka, že totiž takový člověk NIKDY spasení dojít nemůže, se line evangelii jako červená niť.
xmisak
Čtenář

Odeslat příspěvekod xmisak 5. 2. 2010 18:47

Jack111 píše:
xmisak píše:Chcete, abychom věřili tomu, že nekonečně dokonalý, vševědoucí, všemohoucí a hlavně DOBRÝ Bůh je doslova chorobně žárlivý, vyžaduje aby ho lidé uctívali, jinak propadnou věčnému zatracení.

Bůh dal lidem na výběr - posláním svého jediného syna. Ale když někdo nechce, proč by měl v Ráji zabírat místo?

Třeba proto že je nekonečně dobrotivý, bezmezně milující, a hlavně milosrdný a odpouštějící?

A kromě toho, jaképak nechce; v situaci kdy by se člověk po smrti dostal před Boží soud, by v něj jistě každý uvěřil. Jistěže pozemský starověký panovník by v takové situaci řekl "na to jsi měl myslet dřív!" Ale řekl by toto i milosrdný a dobrotivý Bůh? Vážně by toto řekl v situaci, kdy z hlediska běžného žijícího člověka není storry o Ježíši coby Božím synovi ani o fous víc věrohodná, než např. storry o mimozemšťanech v Rosevellu, američanech zbořivších si svoje vlastní WTC, všechny ty svědectví očitých svědků o únosech mimozemšťany a další miliony nesmyslů, kterým lidi věří?

Dokonalý Bůh by toto samozřejmě musel uvážit, a dát průchod svému milosrdenství. Nový Zákon ovšem hovoří Ježíšovými ústy zcela jasně, jaký bude v takové situaci verdikt Vašeho "milosrdného" Boha: na nebe NEMÁŠ nárok, hybaj do pekla! Měl jsi ve mě VĚŘIT i bez důkazů! Na rozum, který jsem Ti dal do vínku, ses měl vykašlat. Tvoje chyba :)
xmisak
Čtenář

Odeslat příspěvekod Jack111 5. 2. 2010 23:36

xmisak píše:Chci vidět, kde najdeš v NZ zmínku o tom, že může dojít spasení člověk, který nevěří v Ježíše.


Já to hledat nebudu. Za prvé je mi to jedno a za druhé si nepamatuji, kde to je. Ale to nic nemění na tom, že lidé nemusí větřit, aby byli spaseni. Samozřejmě to má jeden docela podstatný háček.

Je nějaký důkaz, že v pekle skutečně navěky nějaký nevěřící člověk skončil? Stejné je to jako s těmi vrahy atp. cos psal, že jim bude odpuštěno. To také nikde není. A konečně, peklo vlastně ani nemusí být špatné místo, třeba to je úplně stejné místo jako nebe, ale bez boha.
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Juanitos 5. 2. 2010 23:53

xmisak: Prečo by mal rozum byť protikladom ku viere? Boh nestavia rozum takto, múdrosť je od Hospodina ale múdry človek premýšľaním objaví že za všetkým stvorením je Stvoriteľ. Videl si fotky s Hubblovho ďalekohľadu, aké nádherné scenérie tvorie tie galaxie a hmloviny? Ani najväčší umelec z ľudí také dielo nevytvoril.. Keby si sa dostal na púšť a tam by stálo Ferrari, myslel by si si, že to tam za niekoľko miliárd rokov samo náhodne vzniklo? Píšeš, že Boh dal vykynožiť národy v krajine, ktorú obsadili Izraelci? Vieš aké to boli národy? Čo všetko robili? Obetovali vlastné deti démonom (ich pohanským bohom), vraždili sa, v chrámoch boli kultické prostitútky, mnoho iných surovostí medzi ľuďmi, jeden kanaánsky kráľ (Adóníbezek) dal sedemdesiatim zajatým kráľom poodtínať palce na rukách a nohách a museli zbierať omrvinky pod jeho stolom, to isté urobili potom aj jemu. Oko za oko, zub za zub, to je Božia spravodlivosť, každému ako si zaslúži.. Božie milosrdenstvo súvisí s tým, že žiadny človek nedokáže naplniť Božie normy preto, aby sa človek dostal k Bohu, preto Ježiš zomrel, aby ten, kto uverí, že tá obeť bola aj za jeho hriechy, tak má prístup k Bohu, je jedno, čo je ten človek "dobrý" alebo nejaký vrah či prostitútka.. Boh je svätý, nič nečisté a hriešne k Nemu nemôže a čistý je len ten, kto sa znovuzrodí z Ducha - kto uverí v Ježiša, v tom začne prebývať nový Boží život- Svätý Duch a iba taký môže prísť k Bohu. Boh mi ukázal v pravom svetle aký som, moje hriechy ale nie preto aby ma ponížil ale preto aby ukázal svoju lásku, že ma prijíma aj takého, ale že to môže urobiť len ak prijmem očistenie skrze Ježišovu dokonalú obeť, ja som túto lásku rád prijal...
Juanitos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Sattero 6. 2. 2010 00:00

Kdybych neznal fanatika Juanitose, klidně bych si ten post přečetl... ale počítám, že to bude jako vždy ;)

Edit: Tak sem přečetl kousek o těch Pohanech. Blbost, pohanství jako takové pošpinila až církev, přičemž vylézá postupně na povrch, že mnoho svátků (křesťanských) je postavených na pohanských zvyklostech a že většina keců o upalování a obětování dětí bohům byly lži. To že pohané šukali kde mohli naopak schvaluji a jsem za jedno... Slavnosti orgií? Super!
Sattero
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xmisak 6. 2. 2010 00:09

Jack111 píše:Já to hledat nebudu. Za prvé je mi to jedno

aha, je ti jedno co se píše v Bibli? To je důležitý poznatek, nejsi tedy křesťan... Žádný skutečný křesťan by nikdy neřekl, že je mu jedno jestli Ježíš učil to nebo ono. Na základě čeho tedy ale věříš?

Jack111 píše:Je nějaký důkaz, že v pekle skutečně navěky nějaký nevěřící člověk skončil?


Docela zábavná otázka :) Takových je přece víc: Je nějaký důkaz, že se vůbec někdy nějaký člověk dostal do pekla? A je nějaký důkaz, že se někdo dostal do nebe? Víš snad o nějakém důkazu,6e nebe a peklo vůbec existují?

Máš důkaz, že bohu vůbec záleží na lidech? Mám všechny důvody se domnívat, že mu na nich VŮBEC nefičí! (viz. holocaust, tsunami v Indickém oceánu = 200.000 mrtvých, Stalinova zvěrstva = desítky milionů mrtvých, teď 3 týdny staré zemětřesení na Haiti = pic, přes 100.000 mrtvých, atd.) A máš nějaký důkaz, že vůbec existuje bůh? A že Ježíš byl jeho syn?

Zvláštní, že žádáš důkaz že lidé v pekle mohou ZŮSTAT, a přitom nepotřebuješ důkaz, že se tam vůbec mohou DOSTAT, popř. že nebe a peklo vůbec existuje... nebo že existuje posmrtný život, nebo že existuje Bůh... Evidentně věříš přesně tomu, čemu věřit chceš, bez jakékoliv opory v čemkoliv - ale co je takovýto světonázor jiného, než pusté vymýšlení si?
xmisak
Čtenář

Odeslat příspěvekod Jack111 6. 2. 2010 00:18

xmisak: Ty ses tu začal ohánět peklem, že tam končí bez výjimky všichni nevěřící a z tvých příspěvků mi vyplynulo, že máš představu o pekle jako o nějakých strašlivých mukách. Tak jsem na to napsal svůj názor. O existenci Boha jako takového vůbec nebyla řeč a bylo by to na dlouho.
Jack111
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Juanitos 6. 2. 2010 00:44

Sattero píše:Kdybych neznal fanatika Juanitose, klidně bych si ten post přečetl... ale počítám, že to bude jako vždy ;)

tak ti ďakujem za lichôtku :o)

Sattero píše:Edit: Tak sem přečetl kousek o těch Pohanech. Blbost, pohanství jako takové pošpinila až církev, přičemž vylézá postupně na povrch, že mnoho svátků (křesťanských) je postavených na pohanských zvyklostech a že většina keců o upalování a obětování dětí bohům byly lži. To že pohané šukali kde mohli naopak schvaluji a jsem za jedno... Slavnosti orgií? Super!

Nemám dôkazy o ľudských obetiach pohanských národov, ale keď si mám vybrať medzi názorom človeka, ktorý schvaľuje orgie a Biblickým záznamom, budem veriť radšej Biblii, ktorej historickú pravdivosť dokázalo veľa historikov a archeológov.

xmisak: Existujú ľudia, ktorí boli na chvíľu v pekle či nebi, to, že o nich nevieš, neznamená, že neexistujú. Pozri si toto: http://video.google.com/videoplay?docid ... 189142166#
Juanitos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 6. 2. 2010 02:29

Fakt Chuane, nech toho...ano existují lidé co přežili svoji klinickou Smrt, ale jaksi z Té,,TMY všeobjímající,,video netípneš, hej. Tož nemáš v ruce ani chlup. Jinak k tomu,,Pohanskému,,zvyku: obětovat lidskou bytost čemukoliv, už toho nech...Kolik obětí padlo na Oltář církve od vzniku křesťanství?! Zapomněl si na Husa a mnohé jiné?! Kristus a Ty dva bídáci po jeho boku byli jen První... Stovky a tisíce obětí Inkvizice(a i v jiných církvích a náboženstvích) i v Čechách, tento prazvyk potencovalo. Oběti vždycky byli( Turci, Arabové, Avaři, Vikingové, Indové, Inkové, Máyové, Indiáni, Polynesané...atd., Evropany nevyjímaje...) a budou, ve Jménu čehokoliv, bohužel, je to...TO nejcennější co lze obětovat, ale dotyční horliví obětavci, by měli nejdřív než ten Cizí, obětovat příkladně... Život svůj! ÁaáménN říkám Vám...Brou...Druid Ogden, někdy i Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sattero 6. 2. 2010 09:27

Marcel to napsal dobre. Jinak pokud budes Juane tvrdit, ze Bible je nezkreslena a pravdiva kniha o historii, tak ja budu tvrdit, ze Cerveny Trpasli ma pravdu (objevena prvni strana Bible, kde stoji "Vsechny zde uvedene osoby jsou smyslene a podobnost se skutecne zijicimi osobami jeciste nahodna." ;)
Sattero
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků