Vánoce na TV...

Česká televize, TV Nova, kabelovky a ostatní

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 26. 12. 2009 12:48

To tady již dlouhu nebylo Přátelé Tíví, že...jediný co ma zaujalo velmi byl DILINO, he. BOMBA film, jak z Praku! ČS a čeští Tvůrci se musej obracet v hrobě či v urně a chudáci Děti. Animáci z ČSR a ČESKA, měli opět smůlu a jejich Tvůrci i s dědici taky. Jen tak dále a přestanou se tady točit krátké i dlouhé animované filmy vůbec. Starec Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 27. 12. 2009 07:26

Nevím jak je to u starých českých a československých animáků, ale u filmů platilo, že jsou velmi drahé i víc než desetinásobek toho, za kolik televize nakoupily filmy americké (samozřejmě nemám na mysli horké novinky). A při těch stovkách hodin, které se musí během svátků protočit se není čemu divit.

Možná kdyby ti dědicové nebyli tak chamtiví a prodávali svá díla za rozumnou cenu, tak by si i něco vydělali.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 27. 12. 2009 11:22

Ahoj Patricku Chrzi, zase Tě rád vidím a i Tobě lepší NY 2010..., no schválně se na to zeptám Kateřiny Fričový(dělá tam šéfku, snad ještě?) z Novy, prečo?! A nejedná se ma o Hodiny z těch Stovek balastu..., ale o To, že to nedaj aspoň o Vánocích. A to vůbec nemluvím o tom co se ukáže přes rok a nemluvím o Večerníčkách. Mohli aspoň zreprisovat ten Seriál o Animovaném Filmu ČSR - o jednotlivých Autorech a Studiích. Spíš je to pro ně Patriku jednodušší, že...brát ,,ajnblocky,, zvenku, nehledě na kvalitu. Řekl bych asi, že to o Penězích až moc tak není. Jedná se mi o filmy od 1945 do 1989, že.
No někdy se mi ozvi na SZ či Majly , pokecáme o Focení, Cestování i těch animákách, atd. Těším se na Tebe, předem děkuji. Tulák Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 27. 12. 2009 11:36

Marcel Kudlvasr píše: Spíš je to pro ně Patriku jednodušší, že...brát ,,ajnblocky,, zvenku, nehledě na kvalitu. Řekl bych asi, že to o Penězích až moc tak není. Jedná se mi o filmy od 1945 do 1989, že.

Ale o to právě jde. Spoustu toho balastu mají v podstatě zadarmo (dostanou je při koupi Ačových filmů). A i ty české filmy 20 a více let staré jsou prostě moc drahé. Holt kdo chce moc, nemá nic.

Takže je to pro ně jednodušší (už je mají zakoupené) a levnější. Dokud čeští majitelé práv nebudou ochotni jít s požadavky na rozumnou úroveň nedostanou nic. V tomhle tedy české televize podporuji, ať se nenechají vydírat.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 28. 12. 2009 10:05

Nejde Patricku o ,,vydírání,,?!, že...Ale o České Děti a chtěli mít tady,,Tržní,,hospodářství?, tak ho maj, ale občas by jim ta ,,Klasika,,-kresleného a loutkového filmu, Kapsu neutrhla, HE!! STarec Marcel od Zvonu...promiň, ale ,,bez ohledu na Prachy!, že,,. I na nějakou tržní Válku. Na tohle se vymlouvaj od cca 95. roku a je to pékná Blbost! To huž není ani,,Furijanství,,...to je zločin, nechuť se rozumně dohodnout atd. Prostě ,,ČESKO,, že. HMMM, no nikomu z Paňstva nestojí Děti a Mládež za to, a nepatří to ani mezi First priority u vlády a parlamentu, o školství a volnočasu ani nemluvě, o mladých Rodinách radši mlčím ouplně. Jsou Věci, které se Tržně nedají řešit!
Apropó, Teď někdy zrovna o tom něco jelo na,,24 ČT,,...takové vzomínání s Jiřím Chalupou - MILENIUM 24.12 vpodvečer..., na Robota Emila, Štěpánku, Kamaráda a hehe, poplácával se coby šéf dětské dramaturgie po ramenou za ten dnešní,,guláš,,Hříště 7,, fujtajbl...Když si člověk zavzpomínal nad těma ukázkama a srovnal sdi to s dneškem, jaksi od Desíti k Nule, že. Najdeš to v jejich Archívu na Netu...Dávali to před pár dnami cca 2- 3.
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 12. 2009 10:42

Nechuť se dohodnout, ale z které strany? Když by čeští majitelé zpráv nabídli své produkty za cenu pro televize akceptovatelnou, tak je koupí. Místo toho "hrají na city" a byly tu už i snahy jim nákup těchto výtvorů za předražené ceny nařídit (různé kvóty na povinný podíl domácí produkce v TV) a jsem rád, že jim to neprošlo (resp. ne natrvalo).
Proč to nenabídnou jako "video on demad" někde na internetových stránkách? Jestli je to opravdu lidmi tak žádané, tak to pak určitě koupí. A nebo že by to tak žádané nebylo?
V tomhle tedy opravdu české TV podporuji. Když můžou američtí producenti nabízet svoje výtvory "za hubičku", proč by nemohli čeští?

Bez ohledu na prachy se rádo říká, když nejde o prachy tvoje. Však nabídni nějaké TV, že jim rád zasponzoruješ nákup nějakého tvého oblíbeného filmu / seriálu. Určitě nebude proti. Ovšem to by už asi nebyla taková zábava, což? Když by šlo o tvoje prachy.

Bohužel majitelům práv hraje do karet nedávno prodloužená autorská ochrana z 50 na 80 let. Je vidět, že jejich lobby je silné a já držím palce každému, kdo se rozhodne jim nepodlehnout.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 29. 12. 2009 08:00

Podívej se Patricku, já jsem Ten pravej ,,sponzor,,že...asi ten Českej Animák má 5-10 větší cenu než ten zvenku?! Nééé a byli by Blbí, když by to nechtěli, ale mohli by se domluvit a něco slevit a TV více nasypat, he, a nebo To dát zase na Trh DVD/CD- normál ne do Trafiky, že...třeba Ty ajnbloky od Autorů a Studií či Celovečeráky, třeba sháním,,TU Divokou Planetu!! France/ČSR,, a další střeďáky a celovečeráky od Trnky, atd.od něho i jiných: Tu Klasiku 1945-89, že...jsou jen Večerníčky v Trafice a v TV, jinak nedávali an i Stvoření Světa od Effela s Janem Werichem...to je dost blbá ,,politika,,vůči mladým Generacím...Výchova cizími Ptákovinami, když jsou tady skvělý ČS-ČZ...Animáky. To teda Patricku promiň i ostatní programy pro Děti je proti létům Minulým dost Slabota, snad se jim v poslední době povedlo pár seriálu, to Fantazy a teď ta Bible...A to je tak všechno?! Nemám již 2. rok TV tak ztrácím přehled, ale hlídám si je na programech a na Netu, šigrošáky. No zatím sa měj a zase napiš ...bude sranda. STarec pamětnik, Marcel od Zvonu.
Jinak si Patricku nech osobní přiblblý útoky od cesty, předem děkuji a nejsem na to zvědavej...
Aby si neřekl, že jsem na TEBE zlej...Velmi si mně potěšil, že se snažíš pomáhat Kamarádům a Kamarádkám na SF, coby,,finanční a jiný poradce ve věcech ouřadních,,...opravdu Ti i já moc Děkuji za opatěru(já tak mohu poradit v tý Turistice, Přírodě a ostatním včetně těch Her), Hmmm třeba budu někdy potřebovat poradit i Já, Tydýt Marcel, hlavně ten kompjuterovi a netový, Ajťáku,,par excelanc,,že.
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 12. 2009 09:44

Marcel Kudlvasr píše:Podívej se Patricku, já jsem Ten pravej ,,sponzor,,že...asi ten Českej Animák má 5-10 větší cenu než ten zvenku?!

A to řek' kdo? To, že za něj majitelé autorských práv tolik chtějí neznamená, že tu cenu má. A jak se ukazuje tak nemá, když ho za tu cenu nechce nikdo koupit.

Prostě takovej je život. Když chce někdo víc peněz za svůj výrobek, než je ochoten někdo jiný dát, tak se nesmí divit, že to nikdo nekoupí. Majitelé práv jsou sami proti sobě. Za chvíli se na jejich díla zapomene a nikdo je nebude chtít ani zadarmo, dneska ještě skomírající latentní poptávku po nich podporuje určitá nostalgie, ale ta tu nebude věčně.

V tomhle se prostě neshodneme. Já podporuji ty, kteří se nenechají vydírat a klidně nakoupí filmy jinde, za lepší cenu.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 30. 12. 2009 01:23

NO To jsem Řekl Já a spousty odborníků u Nás i ve Světě, a též Porotci na FF po celé Evropě...To není Nostalgie, ale prostě Fakt, že. Něco si o Tom přečti, Děkuji předem...No To jsem Ti chtěl říct již Minule, že Patricku. Prostě Ti doporučuji pokračovat v Tom, v čem jseš Dobrej a nehrabej se do Toho čemu nerozumíš a to je ČSR a ČR Animovaný film. A jeho srovnání se Světem...Nemluvím o original Disneyovi a ni o Pixaru, že...Mám v Hlavě , něco i v archívu, celou produkci od 1945 - 1989...Co máš Ty v Hlavě? Peníze?!...Rád Ti pomohu se něco dozvědět i jiného, Gratis a rád, jako Každému Kamarádovi co má zájem. Tož si má namíchl jen 2x, těma Dětmi a těmi filmy...to ještě jde a Brou, STarec Marcel od Zvonu. Přeji fajne Silvestra a lepší NY 2010 i Tobě a Tvému okolí.
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S-Tony 30. 12. 2009 01:53

No dneska má hlavně každý divák co má pc a internet možnost si sám sehnat co chce vidět a nečekat až mu to někdo předhodí.
Což je super, poněvadž navíc v takových sehnaných filmech není reklama. A dokonce je možnost si vybrat v jakém dabingu to chci. Jestli český nebo originální.

A navíc mám ty nejznámější české pohádky dávno nahrané a tak si je na vánoce můžu pustit kdy sám chci. Člověk je na tomto světě dostatečně dlouho aby si mohl postupně oblíbené pohádky nahrát. Nechápu lidi co si jen pořád stěžují že jim jejich oblíbené filmy na vánoce nepustí. Tak si to nehraju, když to pouští a pak už si to pustím kdy chci. To je fakt problém.
To je jak si týden stěžovat že není doma chleba a čekat až ho koupí někdo jiný. A přitom je krámek hned za rohem. Lidi jsou leniví a neschopní. 8-S
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 30. 12. 2009 09:13

Drahej Tony, dávali to hned po Sametu cca do roku 99, tož asi jseš ,,za vodou,,?! Já byl rád, že jsem měl na počítač ATARI. Video ma vydrželo asi 2 roky , něco jsem sice nahrál, ale pak si to kleklo a zbyly mi jen VHS Kazety. Navíc asi půlka chytla plíseň v Máminně vlhkým bytě, kde splesnivnělo vše do vejšky čloevěka. Tož Frajere S-Tony asi tak, že a nic ve zlým...fajne Silvestr a lepší NY 2010, ty bohatý a chytrý ouplně žeru...Ogden Béér, Marcel od Zvonu. A přestaň ma s-rát svejma blbejma a libovejma kecama, když taky nevíš oč GOU. Ty Lenivej a Neschopnej, opět sis začal Ty(ROZČILUJEŠ INVALIDNÍHO DŮCHODCE, HE...), že...tož ať si to s Tebou Modi a Admini vyříděj, Já tady bez provokace se vždy choval slušně, děkuji předem.
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S-Tony 30. 12. 2009 11:05

Tak jestli máš měsíčně víc než 5000 kč, tak to si na tom momentálně líp než já .-)
Jeden kamarád co má invalidní důchod má ještě brigádu a vydělá si měsíčně celkem cca 16 tisíc. Takže asi tak.
Počítač co umí internet seženeš dneska za 1000 kč starší se vším všudy. Filmy se dají přehrávat už na pc z roku 1998 které mají pouze 400 Mhz Celeron. Jen se musí po koupit takové šunky nainstalovat čistý nový systém a nastavit aby Windowsy žraly co nejmíň výkonu procesoru. Takže těžko může někdo tvrdit, že aby mohl stahovat a přehrávat filmy potřebuje mít pc za 15 tisíc. A net se dá dneska mít od 200 kč měsíčně. Videorekordér seženeš za 300 kč v bazaru.
Takže o penězích to moc není.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Player. 30. 12. 2009 13:31

S-Tony ty akosi pocitas, ze vysokorychlostny internet je vsade standard. To bohuzila nie je ani zdaleka pravda.
Player.
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 31. 12. 2009 02:13

Drahej S-Tony, nic nestahuji(NO NAVÍC, TO O CO BYCH STÁL TAM NENÍ, FREE, TAK MAXIMÁLNĚ OD NĚKOHO A NÉÉÉ GRÁTIS,...A JE TO tuná vzhledem k těm autorským právům tvrdě OT! že.)...tak maximálně manuály cz a češtinu, když je. Nejsou Lidi...coby Tydýta Marcela něco naučili či ukázali, hej...hezkýho Silvestra a Brou, Ponocnej Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hansol58231 14. 2. 2010 01:23

PatrikChrz píše:
Marcel Kudlvasr píše: Spíš je to pro ně Patriku jednodušší, že...brát ,,ajnblocky,, zvenku, nehledě na kvalitu. Řekl bych asi, že to o Penězích až moc tak není. Jedná se mi o filmy od 1945 do 1989, že.

Ale o to právě jde. Spoustu toho balastu mají v podstatě zadarmo (dostanou je při koupi Ačových filmů). A i ty české filmy 20 a více let staré jsou prostě moc drahé. Holt kdo chce moc, nemá nic.

Takže je to pro ně jednodušší (už je mají zakoupené) a levnější. Dokud čeští majitelé práv nebudou ochotni jít s požadavky na rozumnou úroveň nedostanou nic. V tomhle tedy české televize podporuji, ať se nenechají vydírat.


Jeden čas se taky uvěžovalo(teda hlavně mluvilo) otom žeby kupovaly filmy v původnimznění a tady by se přidaly jen české titulky což by vyšlo levnějc než je pak ještě dabovat.oni by taky musely platit za každé opakování filmu těm co česky nadabovaly ten film.
Hansol58231
Návštěvník
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků